Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.!

….. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το Τετραεθνές Τουρνουά “Φιλίας” που έγινε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στην Νικήτη Χαλκιδικής με την συμμετοχή Ελλάδας – Ιταλίας – Γαλλίας – Ισπανίας. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο καινούργιο κλειστό γήπεδο του Δήμου Σιθωνίας που εγκαινιάστηκε το 2008 από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης από την Ιταλική ομάδα ήταν δίκαιη, αφού οι Ιταλοί παρουσίασαν το καλύτερο και πιο αξιόμαχο σύνολο.

….. Έντονο παρών έδωσαν στους αγώνες οι γονείς των παιδιών της Ελλάδας και της Ισπανίας, με τους τελευταίους με τις σημαίες της χώρας τους να δίνουν ένα ιδιαίτερο κλίμα στο γήπεδο.

….. Το Σάββατο βρέθηκαν στην Χαλκιδική και στους αγώνες δυο πρώην προπονητές ομάδων της Κρήτης, ο Φώτης Τακιανός (ΑΓΟΡ) και ο Στέφανος Δέδας, (ΟΦΗ) ενώ τους αγώνες παρακολούθησε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κεραμέας που θα είναι αντίπαλος του χρόνου με την ομάδα του Μαντουλίδη στην Β’ Εθνική με τον ΟΦΗ και ο προπονητής της ομάδας Παίδων των Εκπαιδευτηρίων Σάββας Ντολόπουλος, που κατέκτησαν πριν λίγες ημέρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Καβάλα και μάλιστα χωρίς καμιά ήττα. Την Κυριακή παρακολούθησε τους αγώνες και ο Χατζηβρέτας του Παναθηναϊκού (στην φωτογραφία με τον Φανούρη Λυριντζάκη).

….. Ο Στέφανος Δέδας που συνοδευόταν από τον αδελφό του Γιώργο (αγωνίζεται στην Ισπανία), μας είπε ότι τους Σουφλιά και Ορφανό τους είχε προτείνει και πέρυσι για να έρθουν στον ΟΦΗ και θεωρεί την περίπτωση του Ορφανού πολύ καλή για την ομάδα της Κρήτης, ενώ για τον Σουφλιά τόνισε ότι αν βοηθηθεί από τους συμπαίκτες του θα προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ο Δέδας θα αναχωρήσει σε λίγες ημέρες για την Σλοβενία ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για το Πανευρωπαϊκό της Πολωνίας.

….. Αρκετά παιδιά από τη Κρήτη συμμετείχαν στο camp του Ροδόπουλου στην Θεσσαλονίκη. MVP των αγώνων που έγιναν στο camp αναδείχθηκε ο Αλέξης Βασιλειάδης της Ιεράπετρας.

….. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του … “ΠΑΡΥ” το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, όπως επίσης πολύ υψηλό ήταν το επίπεδο και στο camp του Μαντουλίδη. Σειρά τώρα παίρνει το camp στο Αρκαλοχώρι με την Ιεράπετρα να πρωτοπορεί και πάλι, αφού στέλνει με έξοδα του Συλλόγου 20 παιδιά, ενώ και ο Ηρόδοτος πληρώνει τα έξοδα των 5 από τα 10 παιδιά του συλλόγου που θα λάβουν μέρος.

….. Τώρα στο σεμινάριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στην Θεσσαλονίκη με εισηγητές πολύ μεγάλα ονόματα, από την Κρήτη … κατάφεραν να φθάσουν μόνο 3 προπονητές. Οι Γιώργος Μακράκης, Μανόλης Δημητριάδης και Βασίλης Ράλλης, οι οποίοι (τυχαία ;) και οι 3 προέρχονται από το “Ηράκλειο”. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδείξαμε πόσο πίσω είμαστε στο μπάσκετ στην Κρήτη.

….. Ο Γιώργος Μακράκης συμφώνησε με τον Εργοτέλη και ξεκινούν ένα τριετές σχεδιασμό με στόχο να οδηγήσουν και να εδραιώσουν την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες. Σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία για τον Εργοτέλη, ενώ από την άλλη με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται μετά από 3 χρόνια η επιστροφή του πολύ καλού προπονητή στο Ηράκλειο.

….. Πάντως η απόφαση της ΕΟΚ να συρρικνώσει από το 2010 τους 4 ομίλους της Γ’ Εθνικής σε 2, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις ομάδες. Την νέα αγωνιστική περίοδο θα πέσουν από την Γ’ Εθνική αρκετές ομάδες (κάποιοι μιλούν για 8 από κάθε ένα από τους 4 ομίλους) και αυτό βέβαια κάνει πολύ δύσκολο το έργο του “Ηράκλειο”, ενώ βέβαια την Ιεράπετρα δεν φαίνεται να την πολυαπασχολεί το θέμα, αφού αποφάσισε να κατέβει στο πρωτάθλημα με παίκτες κυρίως από τις υποδομές της.

….. Το “Ηράκλειοπου κατάφερε κάνοντας έξυπνες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι να κάνει μια επιπλέον μεταγραφή από αυτές που είχε σχεδιάσει βάσει του προϋπολογισμού του και των παικτών που ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: