Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Η φετινή πορεία της Εθνικής Παμπαίδων !

"Τα παιδιά βρίσκονται μέσα σε ένα κέλυφος και τώρα αρχίζουν σιγά – σιγά να το σπάνε για να βγούνε έξω". Με αυτό τον χαρακτηριστικό τρόπο ο προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων Νίκος Τούφας χαρακτήρισε τους 16 αθλητές που είχε μαζί του στη προετοιμασία (περίπου 10 ημέρες) και στους αγώνες του Τετραεθνούς Τουρνουά Φιλίας στην "Χαλκιδική". Η πορεία των παιδιών αυτών μπορεί να είναι λαμπρή στο χώρο του μπάσκετ, μπορεί όμως και να χαθούν. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα και διαχρονικά. Όλα ή σχεδόν όλα εξαρτώνται από τους ίδιους. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά και με μεθοδικότητα αν θέλουν να προχωρήσουν μπροστά. Έχουν ταλέντο, έχουν την απαιτούμενη σωματοδομή και ήδη έχουν μια πρώτη συμμετοχή στην πιο μικρή Εθνική ομάδα της χώρας μας. Πρέπει όμως να προσέξουν και τις σπουδές τους. Γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Τούφας και τονίζει συνεχώς , "κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία και κανένας δεν έχει προδικάσει το μέλλον του". Και στο τέλος - τέλος κάποια στιγμή και το αγωνιστικό μπάσκετ τελειώνει.

Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά στην Χαλκιδική, όπως είπε και ο Νίκος Κεραμέας, "οι αγώνες αυτοί γίνονται για να ανιχνεύσουν οι προπονητές των 4 χωρών τους παίκτες που θα στελεχώσουν την επόμενη χρονιά την Εθνική Παίδων που θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2010) και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτοσκοπός". Σίγουρα η Εθνική ομάδα θα μπορούσε να είχε πετύχει μια τουλάχιστο νίκη, όμως η κούραση από την σκληρή προετοιμασία των τελευταίων ημερών και το άγχος των παιδιών από την παρουσία πολύ κόσμου συνετέλεσαν στο να γίνουν πολλά λάθη και στα 3 παιχνίδια. Όμως το μέλλον είναι μπροστά και άλλωστε τώρα αρχίζουν όλα.

Εμείς παρακολουθήσαμε την πορεία σχεδόν και των 16 παιδιών από την αρχή. Βρεθήκαμε στην Καλαμάτα τα Χριστούγεννα, στην Ιεράπετρα τον Μάιο και τώρα στην Χαλκιδική. Ουσιαστικά μόνο στην Σπάρτη (camp του Νότου) δεν πήγαμε αν και το είχαμε προγραμματίσει, αφού την ίδια χρονική στιγμή έπρεπε να βρισκόμαστε σε άλλη “μπασκετική” αποστολή. Και βέβαια θα παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη τους, όπως άλλωστε κάνουμε με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Είμαστε ετυχείς που γνωρίσαμε τα παιδιά αυτά, γιατί διαπιστώσαμε ότι και τα 16 εκτός από πολύ καλοί αθλητές είναι και άριστοι χαρακτήρες και προέρχονται από οικογένειες που τις χαρακτηρίζουν το ήθος και οι αρχές.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε πολύ το Νίκο Τούφα, ο οποίος μας τιμάει με την φιλία του, για την πολύτιμη του βοήθεια όλο τον χρόνο, από την Καλαμάτα μέχρι και την Χαλκιδική. Να ευχαριστήσουμε ακόμα τον πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής Θανάση Μάντσιο για την άψογη του φιλοξενία. Και βέβαια να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Μανόλη Νταμπάκη και τον Διευθύντα Σύμβουλο του ΟΛΗ Μηνά Καπετανάκη για την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο μας και τις διευκολύνσεις που μας παρέχουν.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους μας από όλη την Ελλάδα για τα καλά τους λόγια, που αγγίζουν βαθειά μέσα στην καρδιά μας και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο αν συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: