Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ο Πρίφτης για Κίνα και Αργεντινή...


Στο επίσημο site του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών (sepk.gr) μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης λίγη ώρα μετά τη νίκη επί της Κίνας. Ο άμεσος συνεργάτες του Παναγιώτη Γιαννάκη μίλησε τόσο για το νικηφόρο παιχνίδι επί της παρέας του Γιάο όσο και για τη συνέχεια με την Αργεντινή.

«Με την Κίνα δείξαμε από νωρίς ότι θέλουμε το παιχνίδι και καταφέραμε να εδραιώσουμε την κυριαρχία μας, μέσω κυρίως της καλής μας άμυνας. Η πιεστική άμυνα είναι εξάλλου βασικό πλεονέκτημα αυτής της ομάδας, το οποίο πιστώθηκε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης κόντρα στην Κίνα είχαμε και εκπληκτικές επιθετικές συνεργασίες, ακόμα καλύτερες θα έλεγα και από αυτές που είχαμε στο ματς με αντίπαλο την Γερμανία. Πήραμε καλές αποφάσεις και δεν ήμασταν βιαστικοί.

Οι Κινέζοι στο πρώτο μέρος είχαν πολύ άσχημα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων που επιχείρησαν, κάτι που αποτελεί συνήθως το πιο επικίνδυνό τους όπλο. Για τον λόγο αυτό η διαφορά υπέρ μας έφυγε σε μεγάλα επίπεδα. Στο δεύτερο μέρος, βρήκαν ρυθμό στην επίθεσή τους, ανέβασαν κατακόρυφα τις επιδόσεις τους στο μακρινό σουτ και έριξαν την διαφορά ακόμα και στους δέκα πόντους.
Το θετικό για μας ήταν ότι ακόμα και σε εκείνη την στιγμή του αγώνα δεν χάσαμε την αυτοκυριαρχία μας και την συγκέντρωσή μας. Είχαμε πιστέψει ότι αυτό το παιχνίδι είναι δικό μας και είχαμε δώσει και στους Κινέζους να το καταλάβουν αυτό. Ο Γιόνας Καζλάουσκας δοκίμασε πολλά σχήματα, για να αναστρέψει την κατάσταση, ενώ δεν δίστασε να αφήσει εκτός παρκέ και τον Γιάο και τον Λίου όταν κατάλαβε ότι δεν ήταν σε καλή μέρα
».

Και τώρα η Αργεντινή!

«Η επιλογή της Εθνικής ομάδας είναι να μην κάνει επιλογές, αλλά κάθε παιχνίδι να το κοιτάζει ξεχωριστά και να προσπαθεί να το κερδίσει Μετά την κατάληψη της τρίτης θέσης στον όμιλο θα αναμετρηθούμε με την δεύτερη Αργεντινή. Πρόκειται για μια ομάδα λίγων αλλά ικανότατων παικτών! Είναι έξι παίκτες που βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δύο με τρεις ρολίστες…
Αν και λίγοι ωστόσο είναι ικανότατοι, με τρομερά προσόντα και δυνατότητες που έχουν ελάχιστοι σε όλο τον κόσμο. Μπορούν να βρουν εκπληκτικό ρυθμό, ενώ κάτω από το καλάθι τους έχουν τον Σκόλα, ο οποίος δίνει απαράμιλλη ποιότητα στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει εξίσου καλά με πλάτη και με πρόσωπο. Μπορεί ακόμα και να ξεκινήσει φάση με πρόσωπο και να την τελειώσει με πλάτη.
Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε το αβαντάζ και το όπλο μας που είναι η περιφερειακή πίεση και η μεγάλή ποιότητα που έχουμε γενικά στην περιφέρειά μας. Αν και η πίεση κόντρα στην Αργεντινή πρέπει να εφαρμοστεί με σύνεση! ».
Κινέζοι και Λιθουανοί!

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο η Κίνα να πετάξει έξω την Λιθουανία. Αν και σε επιμέρους κατηγορίες οι Λιθουανοί είναι καλύτεροι σαν ομάδα και διαθέτουν σαφώς πιο… ψημένους περιφερειακούς από την Κίνα, ωστόσο αν οι γηπεδούχοι νοιώσουν όπως και κόντρα στην Ισπανία την ώθηση του κόσμου τους, μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: