Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Παναγιώτης Γιαννάκης : "Έχουμε έξτρα κίνητρο..."



Η ποιότητα που έχει η Αργεντινή σαν ομάδα, θα δώσει έξτρα κίνητρο στην δική μας ομάδα, προκειμένου να πιάσει την υψηλότερη δυνατή απόδοση και να φτάσει στη νίκη στον μεγάλο προημιτελικό της Τετάρτης. Αυτό τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα με την Κίνα...
"Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Παίξαμε με καθαρό μυαλό και νομίζω πως μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Οι Κινέζοι φίλαθλοι δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα και το χαρήκαμε. Πιέσαμε από την αρχή τους παίκτες της Κίνας και νομίζω ότι η... επιθετική μας άμυνα ήταν το "κλειδί" για τη νίκη. Απέναντι στην Αργεντινή χρειαζόμαστε τέσσερα πράγματα: κανένα λάθος, πάθος, καθαρό μυαλό σε κάθε πάσα, σε κάθε άμυνα και απόλυτη συγκέντρωση. Είναι ματς νοκ άουτ και γι’ αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό σύνολο, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Η Αργεντινή είναι μία σπουδαία ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες. Πραγματικά χαίρομαι που θα παίξουμε με τους Αργεντίνους. Έχει παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα. Αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να τους νικήσουμε".

Από την δική του πλευρά, ο Γιόνας Καζλάουσκας, δήλωσε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που της αρέσει να παίζει άμυνα. Στο Μουντομπάσκετ του 2006 απέναντι στην Ελλάδα, είχαμε παίξει καλά στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο χάσαμε την επαφή με το σκορ. Σήμερα συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Αποδείχθηκε πως δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Δεν υπήρχε λόγος να κρατήσω περισσότερο τον Γιάο μέσα στο παρκέ. Χάναμε με πολλούς πόντους και η Ελλάδα είχε τον έλεγχο…".

Δεν υπάρχουν σχόλια: