Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ελλάδα χωρίς «θεωρίες… συνωμοσίας»

Πηγή : http://www.superbasket.gr

Οι θεωρίες και οι συζητήσεις –χωρίς νόημα όπως αποδείχθηκε- για το αν η Ελλάδα θα επέλεγε αντίπαλο για τους προημιτελικούς, δεν αφορούσαν μόνο τους Έλληνες από ότι φάνηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κίνα και την επιβλητική νίκη και εμφάνιση της ελληνικής ομάδας. Τα ίδια σκέφτονταν και οι… τρίτοι, όπως φάνηκε από κείμενα που φτάνουν από τις ΗΠΑ. Όπως αυτό το Φραν Μπλάινμπερι από τη “Houston Chronicle”.

«Με την Ελλάδα να έχει ακόμη στη μνήμη της την ήττα από τις ΗΠΑ και τους ιπτάμενους παίκτες της, το μοναδικό ερώτημα ήταν αν ο Βασίλης Σπανούλης και οι φίλοι του θα ήταν διατεθειμένοι να θυσιάσουν ένα παιχνίδι, προκειμένου να αποφύγουν στα ημιτελικά τις ΗΠΑ. Η απάντηση είναι όχι και πάλι όχι. Μια νίκη 91-77 επί της Κίνας, έστειλε όσους αναζητούν θεωρίες συνωμοσίας να αναζητήσουν αλλού έδαφος γι΄ αυτές.

Οι Έλληνες δεν έχασαν χρόνο για να τεκμηριώσουν στο παρκέ την ανωτερότητά τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου με τον Βασίλη Σπανούλη να πηγαίνει προς το καλάθι σε λέι απ ή να μοιράζει την μπάλα με πάσες για τους ψηλούς, όπως τον Φώτση. Με 2’36’’ να υπολείπεται ο Ζανγκ Κουινγπένκγ έριξε τον Σπανούλη κάτω με ένα σκληρό φάουλ και ο πρώην γκαρντ των Ρόκετς πετάχτηκε αντιδρώντας, πριν τον συγκρατήσουν οι συμπαίκτες του. Ήταν ένα από λίγα σημάδια μαχητικότητας της Κίνας όλο το απόγευμα!
»

Τα νεύρα του Γιάο

Ο Γιάο Μινγκ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ελλάδα. Σε αντίθεση με ότι συνηθίζει, να είναι ευγενικός, συγκρατημένος και πιστός στο «πρέπει», ο σούπερ σταρ της Κίνας άφησε το παρκέ φανερά εκνευρισμένος αρνούμενος για πρώτη φορά να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, φωνάζοντας «αφήστε με ήσυχο», σύμφωνα με τηλεγραφήματα πρακτορείων από την Κίνα.

Αιτία; Η ήττα, αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε για μόλις 18 λεπτά από τον Γιόνας Καζλάουσκας. Το περιστατικό καταγράφεται και στη “Houston Chronicle”, καθώς εξαιτίας της παρουσίας του στους Ρόκετς, το ενδιαφέρον για τον Γιάο είναι τεράστιο.
Ο Καζλάουσκας πάντως δεν φαίνεται να πτοήθηκε, αφού αυτό που έκανε στον αγώνα πίστευε ότι ήταν το καλύτερο για την ομάδα του, αλλά και τον παίκτη του, ο οποίος κάθε χρόνο αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πόδια του: «Είναι μαχητής και το ξέρουμε όλοι. Θέλει να παίζει. Αλλά είναι παίκτης. Και εγώ είμαι ο προπονητής, Εγώ είμαι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: