Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Εθνική Ανδρών: «Διαχωρίζεται η επιτυχία από την αποτυχία»


Ετοιμοπόλεμη και αποφασισμένη είναι η Εθνική Ομάδα η οποία βρίσκεται απέναντι σε μία πρόκληση, καθώς αύριο (5.15μ.μ.) αντιμετωπίζει την Αργεντινή στον προημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά Ανδρών, διεκδικώντας μια θέση στην οποία δεν έχει φτάσει η Ελλάδα ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της: Να μπει στην τετράδα της διοργάνωσης. Η Εθνική προπονήθηκε σήμερα χωρίς απουσίες, καθώς γυμνάστηκε και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος είχε υποστεί ένα ελαφρύ διάστρεμμα στην αναμέτρηση με την Κίνα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: «Όλο το τουρνουά μέχρι τώρα ήταν μια προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες, για όλες τις ομάδες. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και στους αγώνες που προηγήθηκαν είτε κερδίσαμε, είτε χάσαμε, πήραμε χρήσιμες εμπειρίες. Τα παιδιά έχουν και την ποιότητα και τον χαρακτήρα να ανταποκριθούν και πιστεύω ότι η ομάδα αξίζει αυτή τη φορά να πετύχει κάτι καλύτερο στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Σε σχέση με το 2004, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την τότε αναμέτρηση με την Αργεντινή, η ομάδα μας έχει γίνει πιο ποιοτική και πιο αποτελεσματική. Κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με αξιώσεις μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι αυριανός μας αντίπαλος. Άλλωστε σε κάθε τουρνουά η ομάδα μας έχει δείξει τέτοιο πρόσωπο που δίνει μια ξεχωριστή νότα σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχει και είναι μια ομάδα που αρέσει στον κόσμο να βλέπει. Η Αργεντινή παραμένει δυνατή ομάδα, έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τα παιχνίδια και από την πρώτη αγωνιστική μέχρι τώρα, έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι μια ομάδα που μας μοιάζει στο κομμάτι της θέλησης και της μαχητικότητας. Δεν θα αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε εμείς το ρυθμό και να τρέχουμε ή να σταματάμε όποτε θέλουμε εμείς και όχι όποτε θέλουν αυτοί».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε: «Αυτό είναι το σημαντικότερο παιχνίδι που έχουμε δώσει μέχρι τώρα, γιατί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα διαχωρίσει την επιτυχία από την αποτυχία κι εγώ θεωρώ ότι για να πετύχουμε, πρέπει να μπούμε στην τετράδα. Η Αργεντινή μπορεί να μην είναι η ομάδα που σάρωσε όλους τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει έξι παίκτες ψηλού επιπέδου που μπορούν ο καθένας ξεχωριστά να σου κάνει τη ζημιά αν δεν παίξουμε συγκεντρωμένα».

Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε: «Είναι αλήθεια ότι προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι το οποίο και για εμάς και για την Αργεντινή είναι το πιο σημαντικό του τουρνουά. Θα κριθεί στη διάθεση και στην ενέργεια. Για εμάς είναι σημαντικό να αρχίσουμε από την αρχή καλά, γιατί η Αργεντινή είναι ομάδα που αν επιβάλλει το ρυθμό της, ξέρει να τον κρατήσει. Το παν είναι να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς να αγχωθούμε». ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: