Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Α2 Ανδρών - ΑΓΟΡ : "Τέρμα τα πολλά λόγια και ώρα για πράξεις μέσα στο παρκέ" !


πηγή : www.goodnet.gr - Γιώργος Σταράς

«Τέρμα τα πολλά λόγια και ώρα για πράξεις μέσα στο παρκέ»… Αυτό φαίνεται να είναι το σύνθημα που επικρατεί στο στρατόπεδο του Ρέθυμνο Aegean, μετά από μία τρικυμιώδη εβδομάδα.

Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θέλει να βάλει τέλος στην κακή περίοδο και σε όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την παραίτηση του Νίκου Καραγιάννη και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σταύρο Μυκονιάτη. Άπαντες γνωρίζουν ότι η αναμέτρηση του Σαββάτου με την Δάφνη για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση, απέναντι σε μια ομάδα που οι τέσσερις σερί ήττες την έχουν φέρει στις χαμηλές θέσεις βαθμολογίας και καίγεται για βαθμούς. Στο Ρέθυμνο Aegean είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις νίκες και να μην επιτρέψουν η ομάδα να μπει σε περιπέτειες, που κανείς δεν θέλει να σκέπτεται. Η συσπείρωση μεταξύ όλων των μελών της ομάδας, δηλαδή, παικτών, προπονητικού επιτελείου, διοίκησης και κόσμου, αποτελεί το γιατρικό για την ανάταση της ψυχολογίας του Ρέθυμνο Aegean. Κάτι το οποίο το έχει πολύ ανάγκη τώρα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που το περιμένουν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.


Μυκονιάτης: "Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το '2' στη Δάφνη"

Το ευχάριστο είναι ότι από χθες ο Σταύρος Μυκονιάτης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, ενόψει της Σαββατιάτικης αναμέτρησης με την Δάφνη στον Αθήνα (3.00). Από χθες συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και ο Ιβάν Βουκαντίνοφ, έχοντας ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες. Ο νέος τεχνικός του Ρέθυμνο Aegean, δίνει το σύνθημα για να αλλάξει ρότα η ομάδα, να επιστρέψει στις επιτυχίες, μέσα από την πολύ δουλειά και την διάθεση για να δείξει διαφορετικό πρόσωπο αρχής γεννομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου στην Δάφνη. «Έχουμε σηκώσει τα μανίκια και προσπαθούμε όλοι μαζί να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα», θα δηλώσει αρχικά ο κ. Μυκονιάτης, για να συνεχίσει, «Έχουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς μπροστά μας γιατί η Δάφνη προέρχεται και αυτή από ένα αρνητικό σερί και μάλιστα 4 ηττών και θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να πάρουμε τη νίκη στην έδρα της. Οι αντίπαλοι μας βλέπουν το ματς σαν τελικό και σίγουρα αυτό κάνει την αποστολή μας ακόμα δυσκολότερη. Εμείς όμως έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το «διπλό». Τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλη διάθεση στο γήπεδο, έχει κλονιστεί ο εγωισμός τους και θέλουν να δώσουν απαντήσεις εκεί όπου αγωνίζονται, στο γήπεδο».


Καραγιάννης: "Το Ρέθυμνο είναι ομάδα κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ"

Με τα καλύτερα λόγια για το Ρέθυμνο Aegean μίλησε σε Αθηναϊκά μέσα ο Νίκος Καραγιάννης, την επόμενη ημέρα της αποδοχής της παραίτησης του, από την διοίκηση της Ρεθυμνιώτικη ομάδας. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός των Ρεθυμνιωτών εξήρε την καθ’ όλα σωστή λειτουργία της διοίκησης την οποία χαρακτήρισε ως «κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ» ενώ παράλληλα παρουσίασε την διαιτησία ως την κύρια υπεύθυνη για το γεγονός πως η ομάδα έχει υποχωρήσει αισθητά στη βαθμολογία της Α2.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο sportime.gr, ανέφερε: «Η ατυχία και κυρίως η διαιτησία έφεραν τον ΑΓΟΡ στο σημείο που βρίσκεται τώρα. Ειδικά στο ματς με τον Ηρακλή, χάσαμε το ματς από ένα σφύριγμα στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου. Δόθηκε φάουλ εκτός φάσης και χάσαμε το ματς.
Η ομάδα έχει την τύχη να διοικείται από ανθρώπους που αποτελούν κόσμημα για το μπάσκετ. Έπρεπε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση. Χρειαζόταν ένα σοκ ο ΑΓΟΡ για να ανασυνταχθεί και να βρει το δρόμο του.

Ερχόμενος στο Ρέθυμνο βρήκα μια φοβερή διοίκηση με όραμα, ανθρώπους που έχουν οργανώσει τέλεια το τμήμα... Αφήνουν τις εργασίες τους για να τα έχει όλα η ομάδα. Όμως κανείς δεν σέβεται τον ιδρώτα τους, τον ιδρώτα όλων μας. Υπάρχουν διαιτησίες που καθορίζουν καριέρες. Σίγουρα θα υπάρξει επόμενη μέρα για μένα, ίσως τώρα, μπορεί και την επόμενη σεζόν. Θλίβομαι, όμως, διότι είμαι 10 χρόνια προπονητής και βρήκα μια διοίκηση που αποτελεί κόσμημα για το μπάσκετ. Ο ΑΓΟΡ πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση απ' όλους τους φορείς του αθλήματος. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι είναι η σειρά του Ηρακλή να ανέβει, αλλά είχαμε κακή διαιτησία και σε άλλα παιχνίδια. Το πρόβλημα είναι γενικό. Ο ΑΓΟΡ είναι μια σοβαρή ομάδα, συνεπής στις υποχρεώσεις της, όμως όλη τη χρονιά δεν είχε καθόλου προστασία. Κανείς δεν σεβάστηκε των ιδρώτα των παραγόντων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: