Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Γιώργος Βασιλακόπουλος : "για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις και γνώση του αντικειμένου" !



Επιστολές προς τις ομοσπονδίες μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ απέστειλε χθες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, με αντικείμενο τις επιχορηγήσεις που θα λάβουν αυτές από την Πολιτεία.
Πιο συγκεκριμένα, ο γ.γ.Α. αναφέρει ότι το ύψος της επιχορήγησης για το 2010 θα φτάσει τα 5.500.000 ευρώ στην ΕΟΚ, τα 3.800.000 στην ΕΟΠΕ και τα 2.700.000 στην ΟΧΕ, ποσά που ενδέχεται να αυξηθούν ως τα 6.100.000, τα 4.100.000 και τα 3.000.000 ευρώ αντίστοιχα, «... αν αποδώσουν γενικές αναδιαρθρωτικές ενέργειες της ΓΓΑ σε διαφόρους τομείς». Στις επιστολές του, ο κ. Μπιτσαξής αναφέρεται στην ανάπτυξη που γνωρίζουν στη χώρα μας τα συγκεκριμένα αθλήματα και στις προοπτικές τους, επισημαίνει την ανάγκη να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας από τα γήπεδα και υπογραμμίζει την ανάγκη διαχωρισμού του επαγγελματικού κομματιού του αθλητισμού, ζητώντας τη συνεργασία των ομοσπονδιών με την Πολιτεία.
Ο γ.γ.Α υπενθυμίζει ότι ο εξαμηνιαίος απολογισμός κάθε ομοσπονδίας θα πρέπει να κατατεθεί ως τις 30 Ιουλίου και ο οριστικός ετήσιος απολογισμός για το 2010 έως τις 15 Μαρτίου 2011.
Επισημαίνει ότι για το 2011 «... δεν πρόκειται να αξιολογηθούν προϋπολογισμοί Ομοσπονδιών που περιέχουν αιτήματα καταφανώς απέχοντα από τον ρεαλισμό», και καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι οι ομοσπονδίες οφείλουν να εκκαθαρίσουν τη σωματειακή τους βάση, να ζητούν από τη ΓΓΑ προέγκριση για κάθε διεθνή διοργάνωση και την ανάγκη να ακολουθήσουν πολιτική οικονομικής λιτότητας και περιστολής περιττών δαπανών.

Αναφορικά με την πολυσέλιδη επιστολή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, προς την ΕΟΚ, η οποία αναφέρεται στην ετήσια επιχορήγηση της Πολιτείας προς το μπάσκετ, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, χωρίς να κρύψει τη δυσαρέσκειά του, προέβη στην εξής δήλωση: «Το πρωτοφανές αυτό κείμενο έρχεται να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση «για να έχεις γνώμη. πρέπει να έχεις και γνώση του αντικειμένου». Τα αναγραφόμενα στην επιστολή χαρακτηρίζοντας από πλήρη άγνοια της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: