Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Α2 Ανδρών ΑΓΟΡ - ΟΦΗ : Βλάχος "δεν υπάρχει η πολυτέλεια να επιλέγουμε παιχνίδια" , Κούμουλος "θα κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να κερδίσουμε" !


Α2 Ανδρών : ΟΦΗ - ΑΓΟΡ 82-74 (31-10- 09) τρίτη αγωνιστική - Α' γύρος

πηγή : www.basketblog.gr

Δύο μεγάλες "μάχες" περιλαμβάνονται στο κυρίως πρόγραμμα της αυριανής (Σάββατο) 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2. Η μία αφορά το… ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην κορυφή της βαθμολογίας και η δεύτερη τη "μάχη της Κρήτης"

Στο παιχνίδι τώρα της Παρασκευής, επειτα από ένα θεαματικό παιχνίδι, με πολλές ανατροπές, το Παγκράτι επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς νίκησε τον Αμύντα με 93-86.
Ο Αμύντας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μετά από ένα δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, πήρε τα ηνία του αγώνα. Με κορυφαίο τον Μπάρμπα, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη του Παγκρατίου και ξέφυγαν 35-28 στο 18΄, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 44-36. Η τρίτη περίοδος όμως, ήταν και η πλέον καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν… αφιονισμένοι στο παρκέ και αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση. Με ηγέτες τους Κακλαμάνο (24 π.) και Παπαργυρόπουλο (16 π., 7 ριμπ.), το Παγκράτι έκανε 33-8 επί μέρους σκορ και πήρε… κεφάλι στο 30΄ με 69-52. Ο Αμύντας δεν τα παράτησε και προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να πλησιάσει 27΄΄ πριν το τέλος (89-85). Στα δεύτερα που απέμεναν, οι "ροσονέρι" ήταν ψύχραιμοι στις βολές και έφτασαν στην τελική επικράτηση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι αν και έγινε Παρασκευή, προκειμένου να μεταδοθεί "ζωντανά" από το sport +, τελικώς δεν καλύφθηκε από το κρατικό κανάλι, καθώς το τελευταίο προτίμησε να δείξει… σκί!. Το κανάλι αναμένεται να δείξει αύριο το παιχνίδι σε "κονσέρβα", προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδραση πολλών ανθρώπων που στήθηκαν σήμερα στους δέκτες, προκειμένου να το παρακολουθήσουν.
Παγκράτι - Αμύντας 93-86
Διαιτητές
: Καλδίρης - Ανδρικόπουλος - Μπίκας Β.
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 36-44, 69-52, 93-86.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Φραγκιάς): Κανταρτζής 2, Παπαργυρόπουλος 16 (1), Βούλγαρης 4, Βαρδιάνος 6 (1), Κακλαμανος 24 (3), Τσιότρας 9, Βαρδαβάς 3, Χαρισμίδης 15, Μοσχοβίτης 14 (1).
ΑΜΥΝΤΑΣ (Σορώτος): Ζούπας 13 (2), Μπάρμπας 12 (4), Σαμοθράκης 6, Μούκας 2, Μπούτρος 7, Παγώνης 9 (1), Δορκοφίκης 5, Αγγελόπουλος 2, Λαζαρίδης 11 (1), Μουμούρης 13 (2), Γιανναλέτσος 6.

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΟΦΗ: Το ντέρμπι της Κρήτης, κρύβει…παγίδες για τις δύο ομάδες. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη τόσο για τον ΑΓΟΡ, που θέλει να βάλει ένα τέλος στο σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη, όσο και για τον ΟΦΗ, που βρίσκεται με την… θηλιά του υποβιβασμού περασμένη στον λαιμό του.
Ο Βαγγέλης Βλαχος καλείται να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, καθώς ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς οι Χαλκιαδακης, Σουφλιάς και Δελατόλας, με πιο σοβαρή την περίπτωση του πρώτου οποίος «γύρισε» το πόδι του στην προπόνηση. «Είναι σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Για μας είναι οριακό» τονίζει ο τεχνικός του ΟΦΗ Βαγγέλης Βλαχος και προσθέτει «για μας όπως έχω ξαναπεί δεν υπάρχει η πολυτέλεια να επιλέγουμε παιχνίδια. Χρειαζόμαστε νίκες και θα προσπαθήσουμε σε όλα τα ματς, είτε μέσα, είτε έξω. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος» πρόσθεσε ο τεχνικός του ΟΦΗ.
Ο κόουτς του ΑΓΟΡ Σταύρος Μυκονιάτης (πηγή : "www.rethnea.gr") τονίζει για το μεγάλο παιχνίδι : «Το Σάββατο, θέλουμε να κερδίσουμε γιατί η ομάδα πρέπει επιτέλους να επιστρέψει στις νίκες. Τα όσα λέγονται για το πρόστιμο που επιβλήθηκε, πιστέψτε με, δεν απασχολεί ούτε εμένα, ούτε τα παιδιά. Υπάρχει διάχυτη η ανάγκη να κερδίσει η ομάδα κι όλα επιτέλους να κυλήσουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Τα παιδιά χρειάζονται τη νίκη για να «βρουν τα πατήματά τους» και να έλθει το καλό κλίμα και η καλή ψυχολογία. Επίσης η σαββατιάτικη αναμέτρηση, είναι ιδιαίτερη αφού αντιμετωπίζουμε τον ΟΦΗ. Όποια ομάδα όμως και να είχαμε μπροστά μας, το ίδιο θα επιδιώκαμε. Στη Δάφνη, δεν προσέξαμε την άμυνά μας και φτάσαμε σε πολύ ψηλά επίπεδα το σκορ στο α’ ημίχρονο (45-45). Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο το Σάββατο. Ξαναλέω ότι η ομάδα είναι σε μία κατάσταση που δεν τη λείπει τόσο η προπόνηση όσο η καλή ψυχολογία». Ο νεαρός κόουτς ξεκαθάρισε ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι εύκολα και πως θα πρέπει να προσεχθούν τα πάντα και κάνει έκκληση στον κόσμο : «Η ομάδα είναι μακριά από τη νίκη. Κοντεύει μήνας δίχως το ροζ φύλλο αγώνα. Πέρυσι πριν αρχίσουν να φεύγουν οι παίκτες, η ομάδα ήταν σχετικά ψηλά στη βαθμολογία οπότε κίνδυνος δεν υπήρχε. Τώρα την ανέλαβα σχετικά πιο νωρίς. Θα πρέπει να προσέχουμε τα πάντα, την κάθε λεπτομέρεια. Νομίζω ότι είναι λογικό ότι υπάρχει πιο πολλή πίεση τώρα. Αυτό που θέλω είναι να κάνω μία έκκληση στον κόσμο. Θέλουμε όλο τους φιλάθλους μας στο ματς με τον ΟΦΗ. Θέλουμε να γίνουν ο 6ος παίκτης μας".
Ο αρχηγός του ΑΓΟΡ Γιώργος Κούμουλος τονίζει : "Θέλω να πιστεύω ότι το «Μελίνα Μερκούρη» θα είναι κατάμεστο. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Πολλές φορές τον έχουμε απογοητεύσει, αλλά θα κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να κερδίσουμε".

ΙΚΑΡΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Με τρεις βαθμούς διαφορά από τους διώκτες τους, οι δύο ομάδες είναι τα απόλυτα φαβορί για την άνοδο. Ο νικητής σήμερα θα έχει κάνει όμως το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και ο ηττημένος θα παρατείνει για λίγο ακόμη την αγωνία του. Εξαιρετικά αμφίρροπο ματς, με τους Καλλιθεάτες να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (μετρούν ένδεκα συνεχόμενες νίκες), όμως η κάλυψη της διαφοράς της ήττας τους στον πρώτο γύρο (82-66), να φαντάζει εξαιρετικά απίθανη.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Ερμή, που με νέο προπονητή στον πάγκο του (Αγγέλης) καλείται να κάνει την…υπέρβαση και να μείνει στην κατηγορία. Από την άλλη, η Νήαρ κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι, καθώς σε περίπτωση νέας ήττας θα μπλέξει σε … περιπέτειες.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. – ΔΑΦΝΗ: Σε αυτό το ματς υπάρχει καθαρά φαβορί και αουτσάιντερ. Οι Πατρινοί έχουν τον πρώτο λόγο, κόντρα σε μια αποδεκατισμένη Δάφνη, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τον κινητήριο μοχλό της (Βασιλόπουλος), και χωρίς τους δύο ξένους της (Πέκοβιτς Άβαλιτς).
ΠΕΡΑΜΑ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Οι δύο ομάδες δίνουν "μάχη" για την σωτηρία, όμως το Πέραμα έχει σαφές προβάδισμα για τη νίκη, μιας και ειδικά στην έδρα του, παραμένει ιδιαίτερα υπολογίσιμος αντίπαλος.
ΑΙΓΑΛΕΩ – ΚΑΟΔ: Ο ΚΑΟΔ δείχνει να ξεπερνά την… κοιλιά που έκανε στα τελευταία ματς και θέλει τη νίκη για να κρατηθεί κοντά στο γκρούπ των πρωτοπόρων. Μπορεί το Αιγάλεω να θεωρείται υποβιβασμένο, όμως οποιαδήποτε υποτίμηση του θα είναι λάθος (βλέπε το ματς με τον Αρκαδικό).
ΞΑΝΘΗ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Δύο από τις πλέον επιθετικές, θεαματικές αλλά και απρόβλεπτες ομάδες του πρωταθλήματος, κοντράρονται σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, όπου δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά…
Όλα τα παιχνίδια του Σαββάτου ξεκινούν στις 5.30 μ.μ, εκτός από αυτό της Καλλιθέας, που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ και θα υπάρξουν "ζωντανές" συνδέσεις με την εκπομπή της ΕΤ-1, "Κερκίδα του Σαββάτου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: