Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Υποδομές Κρήτης ... Το Παρόν και το Μέλλον ... κλειστό Αλικαρνασσού 13-2-10 ... Κάποιοι τα είπαν "χύμα και σταράτα" .. Η μηχανή πήρε μπροστά !


Υποδομές Κρήτης ... Το Παρόν και το Μέλλον ... κλειστό Αλικαρνασσού 13-2-10 ... όλη η συζήτηση 113' !


Από τον Νίκο Λατρόβαλη, Team Manager στην Ανδρική ομάδα και Τεχνικός Διευθυντής στις Ακαδημίες του Ίκαρου / Έσπερου (πρωτοπόρου μαζί με τον Ηρακλή στην Α2 Ανδρών), μια ομάδα που συμπαθούμε και θαυμάζουμε λόγο της οργάνωσης της στην Ανδρική ομάδα (από τις 25 του μήνα ο πρόεδρος Δημήτρης Αγγελόπουλος κάνει τις πληρωμές), αλλά και στις υποδομές του (πέρυσι είχε 2 παίκτες στην Εθνική Εφήβων) πήραμε το παρακάτω email (στην φωτογραφία με τον πρόεδρο Δημήτρη Αγγελόπουλο, τον προπονητή Άρη Λυκογιάννη και τον Α' αντιπρόεδρο Κώστα Τσιβιλτίδη) :

"Αγαπητέ φίλε, λέγομαι Νίκος Λατρόβαλης και είμαι Manager της Ανδρικής ομάδας του Ίκαρου / Έσπερου και Τεχνικός Διευθυντής στις Ακαδημίες της ομάδας. Επειδή το site σας είναι από τα λίγα που βρίσκω τόσο ενημερωμένα όχι μόνο για το Κρητικό Μπάσκετ αλλά και γενικά και το παρακολουθώ ανελλιπώς, θα ήθελα αν είναι δυνατόν τα στοιχεία του κόουτς Τούλη, γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ η εισήγηση του. Βλέπω ότι έχει να κάνει με την Ανάπτυξη των Ακαδημιών της Κρήτης.
Γνωρίζοντας από φήμης τον κόουτς Τούλη, σίγουρα αυτή η Εισήγηση θα αποτελεί πρότυπο για πολλά πράγματα όσο αφορά τις Ακαδημίες. Θα ήθελα επίσης να γίνει αναφορά για το πότε θα γίνει κάποια παρουσίαση της Εισήγησης αυτής ή αν ο κόουτς το κάνει σε βιβλίο για να παραβρεθώ και προσωπικώς" !



Να σημειώσουμε ότι ο Ίκαρος / Έσπερος φέτος στο Πρωτάθλημα Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ έχει 14 νίκες σε 14 αγώνες (!), ενώ και στο Πρωτάθλημα Εφήβων βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση !




Η μηχανή πήρε εμπρός ... Πάμε για το Πρώτο Παγκρήτιο (... γιατί όχι Πανελλήνιο) Συνέδριο για τις Υποδομές !

Σημαντικές τοποθετήσεις έγιναν στην πρώτη συνάντηση στο κλειστό της Αλικαρνασσού με θέμα "Υποδομές Κρήτης .. Το Παρόν και το Μέλλον". Παραβρέθηκαν όλοι σχεδόν που αγαπούν, αγωνιούν και μάχονται για την Ανάπτυξη των Υποδομών στην Κρήτη. Νίκος Τούλης – Μαρία Γιαλούση – Αλέξης Χριστοδούλου – Γιάννης Μανιακουδάκης – Θανάσης Καλατζής – Νίκος Γιαλιτάκης - Γιάννης Νίχλος – Μιχάλης Κουμάκης – Μανόλης Λιανδράκης – Μανόλης Σκεπαθιανός – Κώστας Παντατοσάκης – Ανδρέας Καραπιδάκης – Νώντας Σκάνδαλος - Γιώργος Βλατάκης – Σταύρος Λυριντζάκης.
Όλοι οι φίλοι ήρθαν διαβασμένοι και με σημειώσεις και οι εισηγήσεις τους είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν, ενώ ήδη υπάρχει Πανελλήνιο ενδιαφέρον για την συζήτηση που έγινε και ειδικά για την εισήγηση του Νίκου Τούλη.
Το kretaworldbasket ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Γιάννη Νίχλο και το διοικητικό συμβούλιο του ΑΟΑΝΑ Ηρόδοτος για την διάθεση του χώρου. Και βέβαια ευχαριστεί τον Μανόλη Λιανδράκη, ο οποίος για μια ακόμα φορά ξεπέρασε τον εαυτό του, αναλαμβάνοντας την φιλοξενία τον Μάιο του 2010 του 1ου Παγκρήτιου Συνεδρίου για τις Υποδομές με καλεσμένους ειδικούς από όλης την Ελλάδα. Η μηχανή πήρε εμπρός και τώρα δεν την σταματάει τίποτα.


"Χύμα και σταράτα" τα είπε ο Νίκος Γιαλιτάκης, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, τονίζοντας μεταξύ άλλων : “Βαρύτατη ευθύνη σε όλα αυτά έχει η Ένωση η οποία θα έπρεπε να έχει δύο ρόλους. Να είναι το συνδικαλιστικό όργανο μας, το οποίο θα διεκδικεί, θα είναι εκεί, θα φωνάζει, θα είναι το όργανο που όλες αυτές τις φωνές, όπως αυτές τις απόψεις που καταθέτουμε εμείς σήμερα, θα τις απευθύνει εμπεριστατωμένα και με διεκδικητικό τρόπο στα ανώτερα όργανα και ταυτόχρονα θα είναι αυτή που θα δείχνει το τι θέλει το άθλημα σε τοπικό επίπεδο. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε ξεκάθαρα αυτό που όλοι λέμε μεταξύ μας και στα σπίτια μας : η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Εγώ δεν διεκδικώ προσωπικά τίποτα, σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει εμείς να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Να κάνουμε όλοι μας ανασυγκρότηση του εαυτού μας, προπονητές – παράγοντες γονείς και να δούμε όλοι τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε και από εδώ και πέρα να κάνουμε βήματα. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο”.

Και ο Μιχάλης Κουμάκης όπως συνηθίζει, δεν "μάσησε τα λόγια του", τονίζοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην εμπεριστατωμένη εισήγηση του : "Στο μεγάλο κομμάτι που αφορά την Ένωση σε επίπεδο Αναπτυξιακού και διοργάνωσης πρωταθλημάτων, το θέμα είναι πως συγκροτεί όλα αυτά και τα ενώνει μεταξύ τους και πως τα διαχειρίζεται. Εκεί είναι ένα άλλο επίπεδο, στο οποίο όμως θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετές δημόσιες σχέσεις, υπάρχει αρκετή ιδιοτέλεια και εφόσον υπάρχουν διαδικασίες ψηφοφορίας ο καθένας θέλει να μαζέψει ψήφους και θεωρώ ότι είναι καθαρά ιδιοτελής η κατάσταση. Διαχειριζόμαστε κάποιες καταστάσεις και ίσως κάποια αρνητικά στοιχεία στην όλη ανάπτυξη να προέρχονται και από εκεί. Δηλαδή δεν κοιτάζουν την ουσία, αλλά κοιτάζουν να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό λοιπόν είναι κομμάτι το οποίο θεωρώ τελευταίο στην σειρά, αφού πρέπει πρώτα να δουλέψουν σωστά όλα τα υπόλοιπα (σ.σ. σωματεία - παράγοντες - προπονητές - γονείς) με κανόνες και μετά αυτό που λέγεται Ένωση και διοργανώνει τα πρωταθλήματα και την Ανάπτυξη να μπορέσει να κάνει κάτι σωστό".

Ο Μανόλης Σκεπασιανός τονίζει μεταξύ άλλων στο "http://basket-kreta.blogspot.com/" : "***ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΕΚΑΣΚ σε μία (έστω) ανεπίσημη κουβέντα για τις υποδομές ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ, Δείγμα για το πόσο ενδιαφέρεται για το Κρητικό μπάσκετ. ΚΡΙΜΑ........"

Φίλε Μανόλη μαζί και μαζί με τους άλλους συνοδοιπόρους μας, θα τραβήξουμε μπροστά έστω και χωρίς κάποιους αρμόδιους - αναρμόδιους. Αυτό που έχει σημασία είναι η Ανάπτυξη του Μπάσκετ στην Κρήτη και θα γίνει είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Είτε την υπονομεύουν, είτε την μπλοκάρουν, είτε την πολεμούν ... Η εποχή που όλο γινόταν πίνοντας την ώρα των αποφάσεων ουζάκι έχει τελειώσει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: