Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Υποδομές : "δεν υπάρχει τίποτα ... δεν πάει άλλο ... δεν πρέπει εμείς να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση" !

Πολλοί φίλοι μας ρωτούν μέσω email γιατί η ημερίδα με θέμα "Υποδομές Κρήτης … Το Παρόν και το Μέλλον", που διοργανώσαμε το Σάββατο στο κλειστό της Αλικαρνασσού και παρουσιάζουμε ολόκληρη (συνολική διάρκεια βίντεο 133' !) βιντεοσκοπημένη στο blog, δεν ήταν ανοιχτή σε όλους.
Ίσως να μην έγινε αντιληπτό αλλά μέσω ανακοινώσεων καλέσαμε όλους τους φίλους που ενδιαφέρονται για τις Υποδομές της Κρήτης να παραβρεθούν. Απλώς απευθύναμε ιδιαίτερη πρόσκληση σε κάποιους πιο ειδικούς για να υπάρχει και η επιστημονική άποψη επί του θέματος, άσχετα βέβαια ότι κάποιοι για διάφορους λόγους δεν ήρθαν. Όσο αφορά τα όσα ακούγονται για απουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΑΣΚ, εμείς είχαμε καλέσει τον καθύλην αρμόδιο, τον υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος στα Αγόρια της ΕΚΑΣΚ Μιχάλη Κανάκη και τον Περιφερειακό Προπονητή Κρήτης στα Αγόρια Γιάννη Κόκκινο (απουσίασαν και οι δύο για διάφορους λόγους).
Βλέποντας την αδράνεια των αρμοδίων και θέλοντας να βγάλουμε από τον βάλτο το κομμάτι των υποδομών, που είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος του Μπάσκετ της Κρήτης, αναλάβαμε μαζί με άλλους συνοδοιπόρους την διοργάνωση Παγκρήτιας Σύσκεψης για το μεγάλο αυτό θέμα, με την πρόσκληση και ειδικών από την υπόλοιπη Ελλάδα. Και ήδη, μέσα σε δύο ημέρες από την ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας μας, προπονητές της Κρήτης δήλωσαν συμμετοχή σαν ομιλητές ετοιμάζοντας τις εισηγήσεις τους.
Χωρίς να χρειαζόμαστε του μονίμους απόντες - εξαφανισμένους, με δύναμη, θέληση και όρεξη για δουλεία προχωρούμε μπροστά ασπαζόμενοι πλήρως την άποψη του συνοδοιπόρου Νίκου Γιαλιτάκη, ο οποίος στην εισήγηση του το Σάββατο, με μια πλήρη ανάλυση για τα αίτια που έχουν οδηγήσει το Μπάσκετ της Κρήτης σε συρρικνώσει και παρακμή (μίλησε για προπονητές - αθλητές - παράγοντες - φιλάθλους - γονείς), κατέληξε λέγοντας ότι "αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε ξεκάθαρα αυτό που όλοι λέμε μεταξύ μας και στα σπίτια μας : η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Εγώ δεν διεκδικώ προσωπικά τίποτα, σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει εμείς να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Να κάνουμε όλοι μας ανασυγκρότηση του εαυτού μας, προπονητές – παράγοντες γονείς και να δούμε όλοι τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε και από εδώ και πέρα να κάνουμε βήματα. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: