Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Οι ... ενημερωμένοι, τα ... βασανιστήρια, οι ... νέοι κανονισμοί και η ... κόρνα λήξης της συνεδρίασης !

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι φίλοι μας ότι η εποχή της ημιμάθειας έχει περάσει και καλό είναι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Όποιος πλέον δεν γνωρίζει τι γίνεται στον τομέα που έχει θεσμική ευθύνη, δεν μπορεί να είναι εκεί.
Θα αναφέρουμε μερικά παραδείγματα για να μην μας λένε οι άσπονδοι φίλοι μας ότι μιλάμε πάλι με γρίφους, αλλά και για να ενημερώνεται ο Μπασκετικός κόσμος της Κρήτης, αφού άλλες πηγές πληροφόρησης “ποιούν τη νησαν.

Όταν κάποιος δεν γνωρίζει ότι πλέον εδώ και αρκετό καιρό στις μικρές Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας στα Αγόρια υπάρχει μια ομάδα προπονητών, στην οποία ηγείται ο Κώστας Μίσσας, νομίζει ακόμα ότι ο Ομοσπονδιακός προπονητής ασχολείται μόνο με τις Γυναίκες (να του ... θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι πήρε το χρυσό με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό της Ρόδου) και λέει ότι γιατί ... τολμάει και μιλάει και έχει άποψη ο άνθρωπος για τα αγόρια, τότε αυτός δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τους Παίδες της Κρήτης (δεν περιμέναμε βέβαια να γνωρίζει ότι ο Κώστας Μίσσας ήταν στην Τουρκία πρόσφατα με την Εθνική Πάιδων και μάλιστα έκανε και δηλώσεις από εκεί, γιατί αυτό είναι ... πολύ προχωρημένο).

Στέλνουμε την Μικτή Κορασίδων στην Αθήνα και ταξιδεύει με το καράβι Παρασκευή βράδυ (11μμ αναχώρηση), άφιξη Πειραιά ξημερώματα Σαββάτου στις 5:30πμ, τακτοποίηση δωματίων στο ξενοδοχείο στις 8.30πμ και αμέσως αναχώρηση για το γήπεδου, πρώτος αγώνας με ΕΣΚΑ (την καλύτερη ομάδα του τουρνουά) στις 12πμ, δεύτερος αγώνας το ίδιο απόγευμα στις 8μμ με ΕΣΚΑΝΑ και τρίτος αγώνας την Κυριακή με ΕΚΑΣΘ στις 9πμ και επιστροφή το μεσημέρι (3μμ) με πλοίο και κατάστρωμα, με ερώτημα βέβαια πόσες ώρες συνολικά κοιμήθηκαν οι αθλήτριες το τριήμερο, παίζοντας και με τις 3 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα σε επίπεδο Ενώσεων (Αττική - Θεσσαλονίκη - Ανατολική Αττική) ! Αν τώρα κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι πρόγραμμα – βασανιστηρίου για τα μικρά Κορίτσια της Κρήτης, τότε και εμείς είμαστε από τον … Άρη ! Χρήματα βέβαια για αεροπλάνο δεν υπήρχαν αφού το ταμείο είναι μείον ! Να πούμε εδώ ότι ενώ εμείς φθάσαμε το Σάββατο το πρωϊ και πήγαμε κατευθείαν στο γήπεδο, η Θεσσαλονίκη ήταν στο ξενοδοχείο από τις 4μμ την Παρασκευή και ξεκουραζόταν !
Κατά τα άλλα άλλη αποστολή που φεύγει πάλι την Παρασκευή στις 11μμ για Αθήνα και παίζει το ένα της αγώνα (συνολικά δύο) το Σάββατο το βράδυ στις 9μμ και τον άλλο την Κυριακή στις 11μμ, θέλει να έχει μαζί της ... μασέρ για να ξεκουράσει το βράδυ τους αθλητές !!! ... Έλεος !!!

Τέλος υπάρχει η περίφημη τριμελής επιτροπή Πρωταθλημάτων Κρήτης. Την Κυριακή λοιπόν το βράδυ είχαμε βρει όλα τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και μας έμενε το αποτέλεσμα του αγώνα Χερρονάσιος – ΑΓΟΡ. Στις 12μμ πήραμε τον έφορο του Χερρονάσιου και αγαπητό φίλο Τσαγκαράκη Στέφανο να μάθουμε το αποτέλεσμα και έκπληκτοι, σαν μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος, ακούσαμε ότι ο ΑΓΟΡ δήλωσε στις 1:30μμ κώλυμα (ο αγώνας ήταν στις 5μμ) και ο άνθρωπος δεν ήξερε τι ακριβώς γίνεται με το αποτέλεσμα αφού δεν συμπληρώθηκε φύλλο αγώνα.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι το ένα μέλος της Επιτροπής (εμείς σαν μέλη της τριμελούς Επιτροπής δεν πρέπει να μάθουμε τίποτα και ούτε να έχουμε άποψη !!!) πήρε τον πρόεδρο των Κριτών Ορέστη Σμυρνάκη, που ήταν στην γραμματεία του αγώνα, να ειδοποιήσει διαιτητές και κριτές να μην πάνε στο παιχνίδι αφού είχε μηδενιστεί ο ΑΓΟΡ και έτσι τελικά δεν συμπληρώθηκε το Φύλλο του Αγώνα παρά την επιμονή του Α’ διαιτητή Γιώργου Επιτροπάκη, με αποτέλεσμα το παιχνίδι αυτό να πρέπει τώρα να επαναληφθεί ή μαλλον να γίνει αφού θεωρείται ότι δεν έγινε ποτέ !
Εκτός βέβαια αν αυτοί είναι νέοι κανονισμοί, που λόγω του … φόρτου εργασίας δεν έχουμε προλάβει ακόμα να διαβάσουμε.


Καλό θα είναι επιτέλους να αρχίσουμε να δουλεύουμε συλλογικά. Γιατί εάν η μια επιτροπή δεν μας αρέσει και δεν την αφήνουμε να συνεδριάσει ποτέ, στην άλλη δεν ρωτάμε μέλη της και αποφασίζουμε μόνοι, κάνουμε συμβούλιο κάθε 2ο ημέρες γιατί δεν ... υπάρχουν θέματα και τώρα βάζουμε και χρονικό περιορισμό (!!!) στην διάρκεια του (πρώτη φορά το ακούω αυτό υπάρχει και κόρνα σε διοικητικό συμβούλιο), βλέπω και εγώ, όπως και ο φίλος μου ο Αντώνης, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Και βέβαια για να είμαστε και εμείς στην ίδια γραμμή … για όλα φταίνε οι γονείς και … οι νέοι παράγοντες που θέλουν να ... προβάλλουν τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: