Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Α2 Ανδρών : η απάντηση των Ίκαρων Σερρών στον ΑΓΟΡ !

πηγή : www.basketblog.gr
Με σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση των Ικάρων Σερρών, θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για την διαιτησία του αγώνα με το Ρέθυμνο. Οι Σερραίοι υποστηρίζουν ότι είναι λάθος η τοποθέτηση του μάνατζερ του Ρεθύμνου, ενώ υπογραμμίζουν ότι στο επίμαχο σφύριγμα, ο χρόνος που απέμενε ήταν 1 δευτερόλεπτο και όχι ένα δέκατο:

"Προκειμένου να προστατεύσουμε την ομάδα μας από επικίνδυνες θεωρίες αλλά και τη δημιουργία εντυπώσεων που μόνο καλό δεν κάνουν στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στις δηλώσεις του κ. Τάσου Τριαντάφυλλου (team manager του Α.Γ.Ο Ρεθύμνου) οι οποίες αποτελούν την μοναδική παραφωνία στην άψογη φιλοξενία της διοίκησης αλλά και των φιλάθλων του Ρεθύμνου, τους οποίους ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για το ήθος και την ευγένεια που τους χαρακτηρίζει.
Κατανοούμε την πίκρα της ήττας και ίσως είναι η μοναδική δικαιολογία για την ατυχή κατά τα άλλα δήλωση του κ. Τριαντάφυλλου που καθιερώνει το θεσμό της "σιωπής των διαιτητών" στο μπάσκετ: "Στο 1/10 του δευτερολέπτου δεν πρέπει να έχουν οι διαιτητές τη σφυρίχτρα στο στόμα".
Σύμφωνα λοιπόν με την καινοφανή αυτή θεωρία σε μία τέτοια περίπτωση οι διαιτητές δεν πρέπει να δώσουν 5’’ για επαναφορά αν αυτό συμβεί, ούτε τεχνική ποινή ακόμη και αν κάποιος τους εξυβρίσει και γενικά να τους απαγορευτεί οποιοδήποτε σφύριγμα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Για τη αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζουμε ότι ο χρόνος που απέμεινε για τη λήξη του αγώνα ήταν 1’’ και 1/10 και όχι 1/10 του δευτερολέπτου. Η διοίκηση των Ικάρων ουδέποτε αξίωσε ιδιαίτερη μεταχείριση από τους διαιτητές, ούτε ασχολήθηκε με δήθεν διαιτητικά λάθη για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες.
Οφείλει όμως να παίρνει θέση όταν οι επιτυχίες της ομάδας αμφισβητούνται και ιδιαίτερα όταν δημιουργείται τόσος θόρυβος για μία φάση στην οποία ο τρίτος διαιτητής της αναμέτρησης κος Κοτσιμπός έπραξε το αυτονόητο: Να καταλογίσει μια καταφανέστατη παράβαση έστω και αν απέμενε 1’’ για τη λήξη του αγώνα".


Στο Ρέθυμνο τώρα εκτός από τα αγωνιστικά του προβλήματα, που είχαν σαν αποτέλεσμα την λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Καραγιάννη και την επιβολή προστίμου στους παίκτες, έρχεται και ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας, να κάνει ακόμη πιο βαρύ το κλίμα.
Συγκεκριμένα, η Κρητική ΚΑΕ κινδυνεύει άμεσα με τιμωρία της έδρας της, καθώς οι διαιτητές κατέγραψαν ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τους Ικάρους Σερρών, όπου το Ρέθυμνο διαμαρτύρεται εντονότατα για την διαιτησία.
Οι ρέφερι αναφέρουν τις ύβρεις που δέχθηκαν από τους ανθρώπους του ΑΓΟΡ, μετά τη λήξη του ματς, καθώς και για κάποια αντικείμενα που έπεσαν από την εξέδρα, με ένα μπουκάλι νερό να βρίσκει στο κεφάλι τον τρίτο διαιτητή (σ.σ. Κοτσίμπος). Το Ρέθυμνο θα κληθεί σε απολογία και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους στο επόμενο εντός έδρας ματς, κόντρα στον ΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: