Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Σύνδεσμος Διαιτητών Κρήτης : "θα αναλάβουμε την υποχρέωση να προστατευθούμε εξ ιδίων" ! - κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας !


A2 Ανδρών - Σάββατο 27-2-10
"Δ. Κραχτίδης" 17:00 ΚΑΟ Δράμας - Ξάνθη Σταματόπουλος - Μαχαιριανάκης - Αργυρού (Μπακάλης)
Τρίπολης 15.00 Αρκαδικός - ΑΓΟ Ρεθύμνου Καλδίρης - Κουκουλίτσιος - Πίγκας (Γιαλικάρης)
Βαρδινογιάννειο 17:30 ΟΦΗ - Ολυμπιάδα Π. Γκούμας - Πολυχρονίδης - Μήτσιου (Μαγκανάς)
Ιβανώφειο (κθ) 17:30 Ηρακλής - Ερμής Λ. Πουρσανίδης Κ. - Κατραχούρας - Σιμητόπουλος Γ. (Τσούλης)
Β’ Εθνική - Κυριακή 28-2-10
Αιγίου 17:00 Κεραυνός Αιγ. - Λαύριο Κοτσίμπος - Επιτροπάκης (Θεοδοσόπουλος)
Γ’ Εθνική - 1ος Όμιλος Νότου - Κυριακή 28-2-2010
Ε.Α. Πατρών 17:00 Ε.Α. Πατρών - Π. Φάληρο Μαρνελάκης - Μαντήλας (Αθανασίου)
Αμαλιάδας 17:00 Κόροιβος - Χολαργός Τσώνος Μ - Μάλαμας (Σοφιανοπούλου)
Γ’ Εθνική - 2ος Όμιλος Νότου- Κυριακή 28-2-2010
Ταύρου 12:00 Αίολος Ταύρος 06 - Ιεράπετρα Κουτσοδήμος - Κάλφα (Νάκος)
Λίντο 12:00 Ηράκλειο - Διαγόρας Ρόδου Θεοδωρόπουλος - Νανούρης (Κουρκουνάκης)
Α1 Γυναικών - Κυριακή 28-2-2010
Εργάνης 12:00 Αθηναϊκός - Άρης Θεσ. Ξάνθος - Χαλαμπαλάκης (Φαλούκας)
Παναθηναϊκού 12:00 Παναθηναϊκός - Απόλλων Πτ. Σιόρεντας - Μακρής (Βαμβακάς)
Α2 Γυναικών - Όμιλος Νότου - Κυριακή 28-2-2010
Χαλκιά - Αναστ. 12:00 Έξω Παναγίτσα - Πειραϊκός Λεβεντέλλης - Βαλούρδος (Χρήστου)
Σπόρτιγκ 11:00 Σπόρτιγκ - Ηράκλειο ΟΑΑ Μπάνος - Σταθόπουλος (Παπαδόπουλος Κ)
Βριλησσίων 12:00 Αμαρυλλίς - Νίκη Λευκ. Καμίτσος - Φλίγκος (Κατωμέρης)



Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού των Παμπαίδων Β’ Φιλαθλητικός – ΑΓΟΡ και αναφέρει ότι "αποφάσισε ομόφωνα όπως, δεν διαιτητεύσει κανένα μέλος του Συνδέσμου μας αγώνα οποιασδήποτε ομάδας στην οποία θα εμφανιστεί ως προπονητής, βοηθός προπονητή ή έστω και συνοδός ο κος Μανιακουδάκης, μέχρι τουλάχιστον να εκδοθεί απόφαση για την τιμωρία του απ’ το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης (υπενθυμίζουμε ότι είναι υπότροπος)".
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΔΚΑΚ (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας) :

"Με την εν λόγω ανακοίνωση θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το φίλαθλο κοινό για κάποια δυσάρεστα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή 21/2/2010, κατά τη διάρκεια του αγώνα παμπαίδων Β’ (!!!!) μεταξύ των ομάδων «Φιλαθλητικός ΓΣΗ – ΑΓΟ Ρεθύμνου». Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και στις εκθέσεις που υποβλήθηκαν στη διοργανώτρια αρχή, ο προπονητής της α’ ομάδας Μανιακουδάκης εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο έβρισε επανειλημμένα με κατάπτυστους χαρακτηρισμούς τους δύο διαιτητές κι έσπρωξε τον ένα εξ αυτών.
Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά που παρατηρείται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ανάλογη συμπεριφορά απ’ τον συγκεκριμένο προπονητή (έχει ξαναδημιουργήσει επεισόδια και τις προηγούμενες χρονιές) κι αυτό το γεγονός έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Σύνδεσμο μας. Διαρκώς γινόμαστε κοινωνοί παραπόνων των νέων ειδικά διαιτητών, οι οποίοι προβληματίζονται σχεδόν σε κάθε αγώνα με την άκρως εριστική κι αντιαθλητική συμπεριφορά του εν λόγω προπονητή. Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση καταστάσεις βιαιοπραγίας (ή ακόμη κι απόπειρα της) και χειροδικίας εις βάρος των διαιτητών-μελών μας. Κανένα παράπονο ή αίσθημα αδικίας δεν δικαιολογεί την άσκηση σωματικής βίας εναντίον ερασιτεχνών διαιτητών οι οποίοι προσπαθούν να διευθύνουν ένα παιχνίδι μπάσκετ.
Εφόσον η ΕΚΑΣΚ επιδεικνύει μεγάλη ελαστικότητα στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου που καλείται να εφαρμόσει σε παρόμοια φαινόμενα, απαλλάσσοντας υπαίτιους γι’ αντιαθλητικές συμπεριφορές εις βάρος διαιτητών, θα αναλάβουμε την υποχρέωση να προστατευθούμε εξ ιδίων. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο - υλοποιώντας παλαιότερες προειδοποιήσεις μας - αποφάσισε ομόφωνα όπως, δεν διαιτητεύσει κανένα μέλος του Συνδέσμου μας αγώνα οποιασδήποτε ομάδας στην οποία θα εμφανιστεί ως προπονητής, βοηθός προπονητή ή έστω και συνοδός ο κος Μανιακουδάκης, μέχρι τουλάχιστον να εκδοθεί απόφαση για την τιμωρία του απ’ το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης (υπενθυμίζουμε ότι είναι υπότροπος).
Λυπούμαστε που μ’ αυτήν την απόφαση μας ενδεχομένως να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας του εν λόγω προπονητή, όμως είμαστε αναγκασμένοι να προστατεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών-μελών μας, αλλά και να «αφυπνίσουμε» τους γονείς που αναθέτουν την αθλητική διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών τους σε άτομα που εκδηλώνουν βίαιες συμπεριφορές και δημιουργούν προβλήματα στους αγωνιστικούς χώρους".

Η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ την Παρασκευή στην Κιβωτό (9:30μμ)

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση με σκοπό την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Παράλληλα θα τιμηθεί ο κος Σαϊτάκης Μηνάς (που αποχώρησε πέρυσι απ’ την ενεργό δράση) για την προσφορά του στη διαιτησία κι ο κος Σκαραντωνάκης Γιάννης για την προσφορά του γενικότερα στο Κρητικό Μπάσκετ (ως παίκτης εθνικών κατηγοριών κι ως γονέας νέου και ταλαντούχου αθλητή).
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ», στην Αμουδάρα Ηρακλείου (έναντι ξενοδοχείου Candia Maris), την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 21:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: