Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

«Δύο στα δύο» για την Εθνική μπάσκετ των γυναικών


Δεύτερη νίκη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών κόντρα στο Πίτσμπουργκ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 84-66 του αμερικανικού Πανεπιστημίου, στο δεύτερο μεταξύ τους ματς στο κλειστό της Γλυφάδας και έδειξε πανέτοιμο για τις υποχρεώσεις του στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2009. Οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα κρατούσαν σταθερά μια διαφορά 10-15 πόντων και στις τέσσερις περιόδους και δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη. Κορυφαία της ελληνικής ομάδας, για άλλον έναν αγώνα, ήταν η Εβίνα Μάλτση, που σημείωσε 23 πόντους.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, τόνισε πως: «Μπαίνουμε, πλέον, στην τελική φάση της προετοιμασίας μας. Έχουμε δείξει καλά δείγματα, στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια. Έχουμε δώσει έμφαση στην άμυνα και στην ταχύτητα στην επίθεση. Χρειαζόμαστε δουλειά στο παιχνίδι εναντίον ζώνης. Εκεί θα δώσουμε βάρος, στη συνέχεια».
Δεκάλεπτα: 21-13, 46-30, 62-46, 84-66
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 8(1), Κωστάκη 6, Χατζηνικολάου 7(1), Σπαθάρου, Καλτσίδου 9(1), Μάλτση 23(4), Παπαμιχαήλ 16, Ζέρβα 2, Κατωπόδη 1, Κοσμά 1, Σούλις 8, Μαστρογιαννίδου, Δημητράκου 3
Πανεπιστήμιο Πίτσμπουργκ (Κομπς): Σιμς 5 Χάρισον 19(3), Σάλλαρντ 6, Ζέλλους 15(1), Στιούαρτ 15, Κόουλ 2, Σκοτ 4
* Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αναχωρήσει το Σάββατο για τη Σλοβενία, όπου θα δώσει δύο φιλικά με την εθνική ομάδα της χώρας, την Κυριακή και τη Δευτέρα. Εκτός θα μείνει η Όλγα Χατζηνικολάου, η οποία αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό και προτιμήθηκε να μείνει στην Αθήνα, ώστε να ακολουθήσει θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: