Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Να μην παρασυρθούμε»



Κίνα δεν είναι μόνο ο Γιάο Μινγκ. Αυτό υποστήριξε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, λίγες ώρες πριν το τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων με την οικοδέσποινα, Κίνα (18/08, 9.30).

«Σεβόμαστε πολύ την Κίνα, γιατί εκπροσωπεί μια χώρα που αγαπάει το μπάσκετ και έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο άθλημα. Έχει παίκτες που έχουν παίξει στο ΝΒΑ, μεταξύ των οποίων και έναν σταρ, τον Γιάο Μινγκ, γι’ αυτό το παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με το ίδιο καθαρό μυαλό, να μην παρασυρθούμε από το ρυθμό τους, καθώς τους αρέσει να ανοίγουν το ρυθμό και από την έδρα», σχολίασε ο Δράκος και συνέχισε απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι Κίνα είναι μόνο ο πίβοτ των Χιούστον Ρόκετς. «Δεν είναι αλήθεια αυτό. Είναι σίγουρα ένας σημαντικός, ο πιο σημαντικός παίκτης στο παιχνίδι του, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Για να τελειώσει τις φάσεις κάποιος πρέπει να του δώσει την μπάλα, να τον βοηθήσει. Για εμάς είναι σημαντικό το παιχνίδι, γιατί δοκιμάζεται και ο χαρακτήρας μας. Δεν μας απασχολεί το χιαστί παιχνίδι ακόμη. Θα ήταν λάθος. Για εμάς το παιχνίδι με την Κίνα είναι αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή. Το χιαστί παιχνίδι θα το σκεφτούμε στην ώρα του».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος έκανε εκπληκτικό ματς κόντρα στην Αγκόλα, τόνισε: «Η Κίνα έχει γίνει πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει καμία σχέση με αυτή που αντιμετώπισε η Εθνική πριν από δύο χρόνια στην Ιαπωνία. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Είναι ομάδα που έχει ένα διαφορετικό στυλ, στο οποίο εμείς πρέπει και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να αντιδράσουμε. Δεν είναι θέμα μόνο θέμα των ψηλών το μαρκάρισμα του τον Γιάο, αλλά είναι ζήτημα ομαδικής προσπάθειας. Αν θεωρήσουμε όμως ότι αρκεί να σταματήσουμε τον Γιάο για να πάρουμε τη νίκη, θα είναι λάθος, καθώς κι άλλοι παίκτες είναι επικίνδυνοι και μπορούν να κάνουν τη ζημιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση νίκης, η Εθνική ομάδα θα εξασφαλίσει ότι και να γίνει στην συνέχεια μια θέση στην πρώτη 6άδα, καθώς από κει και κάτω δεν θα γίνουν αγώνες κατάταξης, αλλά θα μετρήσει τι έκαναν οι ομάδες στην φάση των ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: