Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Κροατία – Γαλλία 73-68

Η Κροατία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που ολοκληρώνεται σήμερα στον Πύργο. Οι Κροάτες στον μικρό τελικό επιβλήθηκαν των Γάλλων με 73-68. Η Κροατία είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Διατηρώντας έστω και ένα μικρό προβάδισμα, είχε τον πρώτο λόγο απέναντι στους αντιπάλους της, οι οποίοι από την άλλη δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Βλάντιμιρ Βάνιακ να αισθανθεί και απόλυτα ασφαλής. Ακόμη και όταν στα τελευταία λεπτά η Γαλλία κατέφυγε στη μέθοδο των φάουλ για να διεκδικήσει ότι μπορούσε στον αγώνα, ο Τόνι Προστράν τον οποίο επέλεξαν να στείλουν στη γραμμή, ήταν απόλυτα εύστοχος, είχε 4/4 βολές, την ώρα που οι «τρικολόρ» είχαν δύο άστοχα τρίποντα στο ίδιο διάστημα.
Διαιτητές: Κεστούτις, Ντε Κοστέρ, Σπυρίδωνος
Δεκάλεπτα: 20-13, 44-30, 60-54, 73-68
Κροατία (Βάνιακ): Προστράν 8, Μπιλίνοβατς 16, Σμαϊλάγκιτς 3, Ράμλιακ 16, Μπατούρ, Ζούμπτσιτς, Ραντόσεβιτς, Ντέλας
Γαλλία (Ορί): Μπουρχίς 11, Σάντσεθ 9, Αλμπισί 5, Λανγκ 15, Λακόμπ, Τιμπεντόρ 2, Τανγκ 11, Καϊρό 10, Λεονάρντ, Σελεριέ 3, Μπουβάλ 2, Σανγκ
Βλάντιμιρ Βάνιακ (προπονητής Κροατίας):
«Όπως κάθε παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση έτσι και αυτό με τη Γαλλία ήταν πολύ δύσκολο. Παίξαμε όμως καλά και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι σαφώς μεγάλη επιτυχία για μας η τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων. Δείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον αφού δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τη συγκεκριμένη θέση σε μια διοργάνωση με τόσους πολλούς αγώνες και με υψηλό επίπεδο όλων των ομάδων που συμμετέχουν. Απέναντι στη Γαλλία είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παίξαμε με αποφασιστικότητα. Δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος. Θέλω να δώσω επίσης συγχαρητήρια στους διοργανωτές, γιατί όλα ήταν άψογα. Ακολουθεί ο τελικός και κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα είναι το απόλυτο φαβορί. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα και πιστεύω ότι θα κερδίσει».
Φιλίπ Ορί (προπονητής Γαλλίας):
«Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε την αναμενόμενη απόδοση. Θα έλεγα ότι μας έλειψε η συγκέντρωση που είχε η Κροατία. Στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο βελτιωθήκαμε αλλά δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Όσον αφορά τον τελικό πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί και έχει περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: