Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Ρωσία-Λετονία 75-79

Απίστευτη εξέλιξη είχε ο τελευταίος αγώνας του έκτου ομίλου στην Αμαλιάδα. Η Ρωσία ήθελε νίκη ή ήττα μέχρι ένα πόντο για να περάσει στην τετράδα, ενώ οι Λετονοί ήξεραν εκ των προτέρων ότι είχαν δύσκολο έργο για την πρόκριση καθώς έπρεπε να κερδίσουν με πολύ μεγάλη διαφορά. Η επικράτησή τους με 79-75 έδωσε την δεύτερη θέση στην Κροατία που επωφελήθηκε από την τριπλή ισοβαθμία και θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας στον πρώτο ημιτελικό αγώνα του Σαββάτου. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με τους Ρώσους να προηγούνται στο μεγαλύτερό του διάστημα με μικρή όμως διαφορά που έφθασε μόλις μια φορά τους 12 πόντους (41-29) στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Η Λετονία προηγήθηκε για πρώτη φορά μετά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα με 61-62, 8΄21΄΄ πριν την λήξη και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία φάση όπου ο Ζέιντακς με γκολ φάουλ ένα δευτερόλεπτο πριν την λήξη διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Διαιτητές: Μαστραφτσής, Καρακατσούνης, Κοέν
Δεκάλεπτα: 22-20, 43-33, 61-57, 75-79
ΡΩΣΙΑ (Βαντέεφ): Σλέπουκα 1, Πάλκιν 13, Μπαμπουνασβίλι 10(2), Μουρίτσεφ, Πιτσκούροφ 4, Γκριγκόριεφ 13, Σεμένοφ 2, Αντίποφ 25(4), Αντρέεφ, Κιρντάτσκιν, Βάλιεφ 7.
ΛΕΤΟΝΙΑ (Κρούμινς): Σελμς, Στέινμπεργκς, Κρούμινς 30(4), Λάκσα 9(1), Όσινς 12, Όσενιεκς, Ζιέντινς 7, Ζέιντακς 17, Μπλάους 4, Ροζίτις.
Κρούμινς (προπονητής Λετονίας):
«Παίξαμε για τη νίκη και τίποτα παραπάνω. Ξέραμε ότι με το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα έβγαινε το ζευγάρι των ημιτελικών και θα έμενε η Ρωσία απ΄ έξω, ωστόσο εμείς κοιτάξαμε απλά να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Φυσικά και θέλαμε η διαφορά να ήταν πολύ μεγαλύτερη, κάτι που θα μας έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όμως δεν τα καταφέραμε. Είμαι ικανοποιημένος που η ομάδα μου παίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι όλο και πιο καλό μπάσκετ».
Βάντεεφ (προπονητής Ρωσίας):
«Είναι από τις στιγμές που δεν θέλεις να είσαι στη θέση του προπονητή. Χάσαμε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι. Δεν ξέρω γιατί οι παίκτες μου ακολούθησαν ένα αργό ρυθμό στο τέλος. Εμείς πάντα παίζουμε γρήγορα, ποτέ δεν πάμε αργά, όμως οι παίκτες μου δεν μπορώ να καταλάβω τι έπαθαν στο τέλος. Ο τρόπος με τον οποίο αποκλειστήκαμε από τα ημιτελικά είναι μια μεγάλη απογοήτευση για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: