Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Εθνική Γυναικών : Καλέντζου: «Έχουμε πείσμα και υπομονή»


Με το απόλυτο, δηλαδή δύο νίκες σε ισάριθμα ματς η εθνική γυναικών έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009.


Η Τούλα Καλέντζου υποστήριξε μιλώντας στο επίσημο site της ΕΟΚ, ότι το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας είναι το πείσμα και η υπομονή και το γεγονός ότι σε κανένα σημείο δεν παρατάει το παιχνίδι, αν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει βρεθεί πίσω στο σκορ τόσο απέναντι στη Σερβία όσο και στο ματς με τη Βουλγαρία, αλλά κατάφερε και έκανε την ανατροπή.


Η εθνική ομάδα έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009. Περίμενες κάτι τέτοιο;

«Η ουσία είναι ότι μετράμε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αν δει κανείς τα παιχνίδια τόσο με τη Σερβία όσο και με τη Βουλγαρία θα διαπιστώσει ότι το ξεκίνημά μας δεν ήταν και τόσο καλό. Η Σερβία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κρίθηκε κατά τη γνώμη μου στο θέμα της εμπειρίας, στο οποίο εμείς υπερτερούσαμε, αφού η Σερβία είναι μια πολύ νεανική ομάδα. Όσον αφορά στον αγώνα με τη Βουλγαρία βρεθήκαμε πίσω στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όμως μαζέψαμε τη διαφορά και σίγουρα ήμασταν εμείς εκείνες που αξίζαμε τη νίκη».

Στον αγώνα με τη Βουλγαρία τι έγινε και γύρισε το παιχνίδι;

«Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος παιχνιδιού της Βουλγαρίας στην αρχή μας αποσυντόνισε. Χάσαμε το ρυθμό μας στην άμυνα και μπλοκάραμε στη ζώνη που μας έπαιζαν. Το σκορ άλλαξε όταν παίξαμε δυνατή άμυνα και κλέψαμε αρκετές μπάλες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε το παιχνίδι μας και είχαμε μπει στο δικό τους ρυθμό. Άλλαξαν όμως όλα εξαιτίας της άμυνας. Είμαστε πεισματάρες και υπομονετικές και δεν το βάζουμε σε κανένα σημείο κάτω. Ένας αγώνας τελειώνει στο 40ο λεπτό, ποτέ νωρίτερα. Ήμασταν πίσω αλλά βρήκαμε τα αποθέματα των δυνάμεων και τα καταφέραμε».

Φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι υπήρχε περίπτωση να χάσουμε τον αγώνα με τη Βουλγαρία;

«Στον αγώνα με τη Σερβία δεν το φοβήθηκα, όμως απέναντι στη Βουλγαρία μου πέρασε αστραπιαία από το μυαλό. Υπήρχαν στιγμές ότι δεν μας έβγαινε τίποτα. Μόλις όμως αρχίσαμε να μειώνουμε είπα ότι ούτε αυτό το ματς χάνεται…».

Η συνέχεια περιλαμβάνει για την εθνική το ματς με το Βέλγιο. Πως βλέπεις τον αγώνα;

«Είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς και μάλιστα εκτός έδρας. Νικήσαμε το Βέλγιο σε φιλικό αγώνα στο Μπόρμπιο στην αρχή της προετοιμασίας μας και όταν έλειπαν αρκετές παίκτριες από τη δική μας πλευρά. Απ΄όσο ξέρουμε δεν θα παίξει η Βάουτερς και με αυτή την παίκτρια στη σύνθεσή του το Βέλγιο παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό, ως προς το καλύτερο, πρόσωπο. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

Πόσο κοντά είναι η πρόκριση για την εθνική ομάδα;

«Και κοντά και μακριά... Το καλύτερο για μας θα είναι να τερματίσουμε πρώτες και θα προσπαθήσουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν θα τα παρατήσουμε σε κανένα σημείο. Αυτά είναι στοιχεία των ελληνικών ομάδων και τα ακολουθούμε και εμείς. Ελπίζουμε στα επόμενα δύο ματς που έχουμε να δώσουμε στην έδρα μας να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: