Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Εθνική Β' Ανδρών - Μεσογειακοί Αγώνες : στον τελικό με την Κροατία το Σάββατο !

Η νίκη επί της Τουρκίας με 82-79 οδήγησε την Ελλάδα ,την ομάδα των Γιάννη Γιαννόπουλου - Νίκου Σειραγάκη, στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία, η οποία με τη σειρά της επιβλήθηκε της Ιταλίας 108-104. Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 6μ.μ.
Η ελληνική ομάδα είχε να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, καθώς ο Φάνης Κουμπούρας τραυματίστηκε στο γόνατο στα πρώτα λεπτά και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού. Ο Αλέξης Κυρίτσης είχε ένα μικρό τράβηγμα και χρησιμοποιήθηκε λίγο, με τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς να έχει τέσσερα φάουλ από νωρίς στον αγώνα. Παρά τα προβλήματα αυτά η Ελλάδα πήρε τη νίκη, η οποία της επιτρέπει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Γιαννόπουλος, ήταν χαρούμενος για τη νίκη, αλλά και ανήσυχος για τους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν τους αθλητές του: «Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι μπράβο στα παιδιά μας! Έπαιξαν με ψυχή, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και πήραν μια νίκη που μας έφερε στον τελικό. Η μάχη για το χρυσό δεν θα είναι εύκολη, καθώς η Κροατία έχει μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Αυτό που προέχει είναι να είναι καλά τα παιδιά…»
Δεκάλεπτα: 19-25, 18-15, 18-16, 27-23
Ελλάδα (Γιαννόπουλος - Σειραγάκης): Κουμπούρας, Κυρίτσης 2, Λώλας 7, Μιλόσεβιτς 15, Μαυροειδής 11, Παπανικολάου 26, Βουγιούκας 19
Τουρκία (Γιακάν): Τσανκάγια 5, Βεϊσέλογλου 2, Ατσούρ 20, Ντεμιρέλ, Ακπινάρ 4, Γκιουλέρ 16, Σολάκ 6, Σαχίν 2, Χερσέκ 15, Ναλγκά 9

Δεν υπάρχουν σχόλια: