Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Εθνική Εφήβων U19 : και δεύτερη νίκη με "κατοστάρα" στο παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας επί του Πουέρτο Ρίκο με 107-98 !

Νικηφόρα συνέχισε η Εθνική εφήβων επί του Πουέρτο Ρίκο με 107-98, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Όκλαντ. Τα παιδιά του Γιώργου Βλασσόπουλου, έχοντας κυρίαρχο όπλο την υπέροχη τους στα ριμπάουντ (36 έναντι 23 του αντιπάλου), σημείωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και πέρασαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έκανε και το καλύτερο ξεκίνημα, αφού βρέθηκε να χάνει με 21-17 στο . Οι αντίπαλοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, με την Εθνική να τελειώνει την περίοδο 29-32. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα ανέβασε ρυθμούς και με επιμέρους σκορ 12-7 πέρασε μπροστά (38-41, 14'). Το Πουέρτο Ρίκο δυσκολεύτηκε απέναντι στην καλή άμυνα της Εθνικής, η οποία έφτασε να προηγηθεί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με 8 πόντους (59-51). Η συνέχεια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν το ίδιο καλή, αφού είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην μεγαλύτερη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να φτάνει στο +11 (54-65). Όμως, το Πουέρτο Ρίκο με αντεπίθεση κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, λίγο πριν το τέλος της περιόδου (77-77). Στην τέταρτη περίοδο η ρλληνική ομάδα δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους, τους άφησε χωρίς πόντο για τρία λεπτά, πραγματοποίησε σερί 11-0, με αποτέλεσμα λίγο πριν από το τέλος του παιχνιδιού να προηγηθεί με 12 πόντους (86-98). Από εκείνο το σημείο η Εθνική δεν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, για να φτάσει στο 107-98 και στη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση.

Πρώτοι σκόρερ ήταν ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 25 και 24 πόντους, αντίστοιχα.
Τα δεκάλεπτα: 32-29, 54-60, 77-79, 98-107.
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Καλκάνο): Νιρένμπεργκ 4, Κιντρόν 15 (3), Σόσα 20 (6), Αμπρέου, Φοντάν, Καμπρέρα, Μίρο, Λόπεθ 6, Ριβέρα 5, Γιανγκ 5, Ροσάριο 28 (2), Μοράλες.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6 (2), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης, Καραθανάσης, Παπανικολάου 25 (2τρ. 12ρ.), Γεωργάκης 3, Σλούκας 9 (1), Γιάνκοβιτς 24 (1), Παππάς 20 (1), Κασελάκης 20 (2), Σαρικόπουλος.

Ευχαριστημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε μετά τη λήξη του αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο, ο τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Γιώργος Βλάσσόπουλος: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και σουτάρει καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούμε αρκετά τρίποντα. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, ενώ ταυτόχρονα κρατήσαμε την επίθεσή μας σε υψηλά επίπεδα. Με έμφαση στην άμυνα αποκτήσαμε μια διαφορά ασφαλείας την οποία και κρατήσαμε», τόνισε ο 39χρονος τεχνικός ο οποίος αναφέρθηκε στην αυριανή αντίπαλο της Εθνικής, τη Λιθουανία: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι και το επόμενο με μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Τους Λιθουανούς τους ξέρουμε καλά, αν και σε σχέση με πέρσι έχουν αλλάξει κάποιους παίκτες. Στόχος μας να κάνουμε το 3 στα 3 και να πάμε στην επόμενη φάση με το απόλυτο των νικών».

Η βελτίωση στην άμυνα ήταν το «κλειδί» της νίκης και για τον γκαρντ της Εθνικής και του Αμαρουσίου, Νώντα Παπαντωνίου: «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι, με τους Πορτορικανούς να είναι πολύ εύστοχοι στην αρχή της αναμέτρησης. Όταν βελτιωθήκαμε στην άμυνα καταφέραμε να γυρίσουμε τον αγώνα. Σίγουρα οι 98 πόντοι που δεχθήκαμε είναι πολλοί, αλλά δείξαμε πως μπορούμε να βάζουμε περισσότερους πόντους απ όσους δεχόμαστε! Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τη Λιθουανία. Την ξέρουμε και μας ξέρει. Πάμε για την τρίτη νίκη με σκοπό να μπούμε με περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο».

* Αύριο η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Λιθουανία στις 10:30 για την πρώτη θέση του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: