Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Εθνική Εφήβων U19 : με το δεξί στο Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας - νίκη 101-58 επί της Αγκόλας !

Νικηφόρα αρχή για την εθνική ομάδα των Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που άρχισε σήμερα το πρωί στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Με το 101-58 επί της Αγκόλα οι παίκτες του Γιώργου Βλασόπουλου μπήκαν με το… δεξί στο τουρνουά και τις υποχρεώσεις τους στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα "καθάρισε" το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου κράτησε τους Αφρικανούς στους οκτώ πόντους και έκανε το 28-19 του πρώτου δεκαλέπτου 45-27. Την καλύτερη αμυντική επίδοση ωστόσο την κράτησε για το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι Αγκολέζοι πέτυχαν μόλις εφτά πόντους. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Γιώργος Βλασσόπουλος προχώρησε σε αρκετές δοκιμές ενόψει της συνέχειας, ενώ προτίμησε να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες. Πρώτος σκόρερ της εθνικής μας ήταν ο Παππάς με 20 πόντους, ο Γιάνκοβιτς πρόσθεσε 18 και ο Παπανικολάου 13 με 9 ριμπάουντ. Αύριο στις 8 το πρωί η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο, που νίκησε προ μερικών ωρών με 80-73 τη Λιθουανία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, μια αναμέτρηση της οποίας το αποτέλεσμα πιθανότατα θα κρίνει πολλά για την πρώτη θέση.

Ελλάδα - Αγκόλα 101-58
Τα δεκάλεπτα:
28-19, 45-27, 77-51, 101-58.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 9 (1), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 3 (1), Καραθανάσης 7 (1), Παπανικολάου 13 (2), Γεωργάκης 6, Σλούκας 7 (1), Γιάνκοβιτς 20 (2), Παππάς 18, Κασελάκης 1.
ΑΝΓΚΟΛΑ (Ντινίς): Ν Ντονιέμα 10 (1), Μοράις, Φερέιρα 10, Ντε Καρβάλιο 4 (1), Ντος Σάντος 5, Αντόνιο 10, Κοέλιο 1, Μανουέλ, Ντέμπα 2, Κιάλα 16.

Η άνετη νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Ανγκόλας με 101-58 στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, άνοιξε την όρεξη των διεθνών για μία ανάλογη συνέχεια. Ο «Βενιαμίν» της παρέας, Δημήτρης Κατσίβελης, χαρακτήρισε ιδανική την πρεμιέρα απέναντι στην Ανγκόλα. «Περιμέναμε ένα δυνατό αγώνα, κυρίως γιατί η Αγκόλα είναι μία απρόβλεπτη ομάδα. Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά και κάναμε ιδανικό ξεκίνημα. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ. Εχουμε ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια για τον πρώτο γύρο, τα οποία και πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε ο 18χρονος γκαρντ, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στη νίκη του αυριανού αντιπάλου μας, Πουέρτο Ρίκο, απέναντι στη Λιθουανία: «Η επικράτηση του Πουέρτο Ρίκο απέναντι στη Λιθουανία δείχνει πόσο δυνατή είναι η αμερικανική ομάδα. Πρέπει αύριο να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας». Ο διεθνής άσος της εφήβων, οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας στην κατάκτηση ενός μεταλλίου: «Είναι σπουδαία και πρωτόγνωρη εμπειρία αυτή τόσο για μένα, όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι μια εξαιρετική διοργάνωση και εμείς θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουμε ψηλά. Οσο ψηλότερα γίνεται δηλαδή, κάτι που μεταφράζεται στην κατάκτηση ενός μεταλλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: