Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Α2 Ανδρών - ΑΓΟΡ : Συνέντευξη Τύπου - "να αντιστρέψουμε το κλίμα προτού η ομάδα μπει σε περιπέτειες" !

πηγή : www.rethymnosportfm.gr

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση του Ρεθύμνου Aegean, η οποία αφού αποδέχθηκε το βράδυ της Κυριακής την παραίτηση Καραγιάννη, στη συνέχεια ανακοίνωσε το νέο προπονητή της ομάδας Σταυρό Μυκονιάτη και το βοηθό του Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος του Ρέθυμνο Aegean κ. Νίκος Σαραντινός ο οποίος αφού έκανε μία μίνι αναφορά για την εφετινή σαιζόν, είπε τα παρακάτω:
"Αποφασίσαμε το καλοκαίρι η ομάδα να στηθεί για να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία, παίζοντας καλό μπάσκετ και φέρνοντας τον κόσμο στα γήπεδα. Ήδη στα μέσα του πρωταθλήματος, αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο και τους χορηγούς γιατί η ομάδα μας δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας, γνωρίζοντας απρόσμενες ήττες στην έδρα μας. Έστω και ένα πολλές από αυτές της ήττες έγιναν στον πόντο και μετά από πολλά διαιτητικά λάθη. Δεν ψάχνουμε όμως για άλλοθι και παρά το γεγονός ότι για τα δυσμενή αποτελέσματα ευθύνονται πολλοί, ο κόουτς Καραγιάννης δείχνοντας για μια ακόμη φορα το ξεχωριστό ήθος που τον χαρακτηρίζει, ανέλαβε τις ευθύνες εκ νέου και υπέβαλλε την παραίτηση του, όπως είχε πράξει και μετά το ματς με τον Ερμή Περάματος. Το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο μας ήταν ο κύριος παράγοντας που το Δ.Σ. συνεδρίασε χθες (σ.σ.: Την Κυριακή) και έκανε δεκτή την παραίτηση αυτή, σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε το κλίμα, να συσπειρώσουμε και να αλλάξουμε την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Καραγιάννη για την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία του μαζί μας και τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη συνέχεια. Χωρίσαμε σαν φίλοι. Τώρα όμως πρέπει να αντιστρέψουμε το κλίμα προτού η ομάδα μπει σε περιπέτειες. Κρίναμε για την επόμενη ημέρα σαν καλύτερη επιλογή, κρίναμε έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά την ατμόσφαιρα της ομάδας και γνωρίζει τα πάντα γύρω από αυτήν. Πέρυσι δοκιμάστηκε σε δύσκολες συνθήκες και ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία., Είναι ο Σταύρος Μυκονιάτης, που έχει ήδη 3 χρόνια στην πόλη μας, έχει αποδείξει τη αγάπη του για την ομάδα και αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση. Η συστράτευση και του Βαγγέλλη Θεοδωρουλάκη που προσφέρθηκε να βοηθήσει σαν β’ προπονητής μας κάνει πιο αισιόδοξους για τη συνέχεια και τον ευχαριστούμε γι’αυτό. Στους παίχτες θα επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο τους δίνουμε τη δυνατότητα να αποφύγουν κερδίζοντας τα επόμενα ματς. Στόχος μας είναι να συσπειρώσουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Αρχής γενομένης στον αγώνα στη Δάφνη, θέλουμε να δείξουμε μια άλλη εικόνα και να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη".

Σε ερώτηση γιατί υπήρξε απόκρυψη από πλευράς διοίκησης της πρώτης παραίτησης του Νίκου Καραγιάννη αμέσως μετά την ήττα από τον Ερμή περάματος, ο κ. Σαραντινός έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Ο Νίκος Καραγιάννης ανέλαβε και τότε την ευθύνη όμως οι παίκτες δημιούργησαν κλίμα πρόωρων διακοπών. Μετά τον αγώνα με τον Ερμή Περάματος όπου χάσαμε λίγο πριν την πρωτοχρονιά, το μόνο που περίμεναν ήταν να πληρωθούν και να πάρουν τις αποσκευές τις οποίες και παρέλαβαν αμέσως μετά το ματς. Δε θέλαμε να αφήσουμε να φανεί τότε η κρίση στην ομάδα και μια αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του».
Ο Κ Σαραντινός απάντησε στο ερώτημα εάν η διοίκηση φοβήθηκε την κατάρρευση της ομάδας γι’αυτό προέβη στην αλλαγή η προπονητή: «Ο Σταύρος Μυκονιάτης 5η ανέλαβε την ομάδα πέρυσι και 5η την τερμάτισε. Στόχος είναι να πάμε ψηλά –φυσικά να μην κινδυνέψουμε- και σκύβουμε στα προβλήματα της ομάδας. Να ξέρετε ότι έχουμε μεγάλη στεναχώρια που παύσαμε τη συνεργασία με τον προπονητή. Συναισθηματικά δεν είναι ότι πιο ευχάριστο περνάμε αυτή τη στιγμή».

Στάυρος Μυκονιάτης: «Τα βάρη είναι πολλά αλλά θα πρέπει να τα σηκώσουμε»

"Γνωρίζοντας την κατάσταση στην ομάδα, ο Σταύρος Μυκονιάτης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως head coach: Η διοίκηση μου ζήτησε να αναλάβω την ομάδα και δεν είχα κανένα λόγο να αρνηθώ. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι για να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο ώστε να δείξουμε ακόμη περισσότερο. Οι φίλαθλοι έχουν παράπονο, έχουν δίκιο και θέλουμε στη συνέχεια να τους ευχαριστήσουμε. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον Νίκο Καραγιάννη. Δεν είναι ωραίο όταν έχεις συνεργαστεί μ’ έναν προπονητή να φεύγει και να πρέπει να τον διαδεχθείς. Τα βάρη είναι πολλά αλλά θα πρέπει να τα σηκώσουμε".

Γιώργος Κούμουλος: Μας έλειψε μεγαλύτερη αυστηρότητα και μεγαλύτερη πίεση.
Ο αρχηγός του Ρεθύμνου Aegean τόνισε τη δέσμευση για περισσότερη προσπάθεια εκ μέρους των παιχτών, ενώ τόνισε ότι είχε πει στο Νίκο Καραγιάννη ότι απαιτείται μεγαλύτερη πίεση προς τους παίχτες: «Όπως είπε και ο κόουτς δεν είναι ότι και πιο ευχάριστο να αλλάζει ο κόουτς σε μια ομάδα. Τον γνώριζα και από το Περιστέρι και είπα και εγώ έναν καλό λόγο για να έρθει στην ομάδα. Ο κόουτς ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας ότι δεν κατάφερε να μας πείσει για τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να δουλεύουμε. Προφανώς ότι δεν έχει κάτι άλλο να μας δώσει, όμως μην κρυβόμαστε τις ευθύνες τις έχουν οι παίκτες. Δεν σουτάρει ο κόουτς τα σουτ και τα τρίποντα. Λυπάμαι αν νομίζει ότι τον προδώσαμε αλλά εμείς κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Μην ξεχνάμε πως με τον κόουτς κάναμε μεγάλες νίκες όπως με τον Έσπερο, την Ολυμπιάδα κ.α. Το πιο σημαντικό είναι η συνέχεια. Έχουμε έναν ολόκληρο γύρο και καλούμαστε όλοι να συσπειρωθούμε να αλλάξουμε τον ψυχισμό μας και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Με την έναρξη της συνεργασίας με την παρουσία του Σταύρου Μυκονιάτη ως α’ προπονητής, θάλαμε να δώσουμε μία αυτοσυγκέντρωση και μία παραπάνω αφοσίωση από πλευράς των παικτών. Ο Σταύρος, ξέρει πως έχει δουλέψει ο κ. Καραγιάννης και είμαστε πεπεισμένοι ότι ξέρει να διαχειριστεί την υπάρχουσα προβληματική κατάσταση. Μας έλειψε μεγαλύτερη αυστηρότητα και μεγαλύτερη πίεση προς τους παίκτες. Σε μια τα’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε με τον κόουτς, του είχα ζητήσει να γίνει πιο πιεστικός προς τους παίκτες».

Γιώργός Μαμαλάκης: Το πρόστιμο θα φτάσει το 15% του μηνιαίου μισθού κάθε παίκτη.
Για την επιβολή προστίμου στους παίχτες αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας κ. Γιώργος Μαμαλάκης: «Το πρόστιμο δεν έχει καμία διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων. Είναι ένας τρόπος πίεσης στους παίκτες. Μέσα από την απόδοσή τους στα επόμενα ματς θα κριθεί αυτό, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για παίκτες που έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές σε προηγούμενα χρόνια. Θα φτάσει το 15% του μηνιαίου μισθού κάθε παίκτη, ίσως όμως και να το αποφύγουν με τρεις νίκες στα επόμενα τρία παιγνίδια».

Τάσος Τριαντάφυλλος: «Θα μας καλέσει ο αθλητικός δικαστής και θα ετοιμάσουμε τη δική μας έκθεση»
Για το ενδεχόμενο τιμωρίας της ομάδας τοποθετήθηκε ο Team Manager κ. Τάσος Τριαντάφυλλος: «Θα μας καλέσει ο αθλητικός δικαστής και θα ετοιμάσουμε τη δική μας έκθεση. Μας ξέρουν καλά όπως τους ξέρουμε και μείς. Ξέρουν τι ήθος έχει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια από τη Γ’ Εθνική μέχρι και την Α1. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να πάρουμε την μικρότερη δυνατή τιμωρία. Πάντως αυτό που συνέβη στο ματς με τον Ίκαρο, είναι πρωτόγνωρο. Στο 1/10 του δευτερολέπτου δεν πρέπει έχουν οι διαιτητές τη σφυρίχτρα στο στόμα. Μίλησα την επομένη με τον διαιτητή και μου είπε ότι το έχει μετανιώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: