Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Βαγγέλης Πλεξουσάκης : "τίποτα δεν χαρίζεται" ! ... Η μισή ... Euroleague - Top 16 του χρόνου στην ... Ιεράπετρα !

Κλιμάκια Εθνικής Παίδων σε Βέροια και Πάτρα : "Εμείς (στην Κρήτη) διεκδικήσαμε λοιπόν κάτι τέτοιο ή περιμένουμε να μας το χαρίσουν ;"

Πολλές απόψεις ακούγονται και γράφονται εξαιτίας του Κρητικού ντέρμπι της Κυριακής στην Γ’ Εθνική ανάμεσα στην Ιεράπετρα και το Ηράκλειο. Σε άλλες εποχές η αναμέτρηση αυτή θα συγκέντρωνε μεγάλο ενδιαφέρον, όμως η Ιεράπετρα φέτος άλλαξε ρότα και σχεδιασμό, δίνοντας πλέον όλο της το βάρος στην ανάπτυξη των υποδομών της.

Κάποιοι λοιπόν εκδηλώνουν δημόσια την άποψη ότι το Ηράκλειο θα πρέπει να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε αθλητές των υποδομών του στο παιχνίδι με την Ιεράπετρα, αφού ουσιαστικά είναι μια μοναδική ευκαιρία να παίξουν αυτοί σε παιχνίδι σε Εθνικής Κατηγορίας, με το δεδομένο ότι η Ανδρική ομάδα της Ιεράπετρας απαρτίζεται ουσιαστικά από Εφήβους.

Τι λέει λοιπόν σχετικά ο άνθρωπος που συνδέει τα τελευταίο διάστημα το όνομα του με την ανάπτυξη των υποδομών σε Πανελλήνια κλίμακα, ο πρόεδρος του Α.Ο Ιεράπετρα Βαγγέλης Πλεξουσάκης ; “Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για το ιστορικό σωματείο της Κρήτης να δείξει και έμπρακτα ότι το μέλλον του βασίζεται στις υποδομές του και όχι στις μεταγραφές. Η διαφορά πόντων με όλες τις ομάδες στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής είναι το τελευταίο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας και είναι πάρα πολύ ακραία περίπτωση η εφαρμογή του. Μπορεί λοιπόν χωρίς σε καμία περίπτωση να ρισκάρει τους 2 πολύτιμους βαθμούς της νίκης, να εμφανίσει ένα ρόστερ με κυρίαρχο στοιχείο τις υποδομές του, που όπως άλλωστε είναι γνωστό είναι εξίσου καλές και δυνατές”.

Η Ιεράπετρα τα τελευταία χρόνια συνεισφέρει ουσιαστικά σε Πανελλήνιο επίπεδο στην ανάπτυξη των υποδομών, διοργανώνοντας πέρυσι το Final Six των Ενώσεων των Αγοριών της ΕΟΚ και το Διεθνές Εφηβικό Τουρνουά φέτος. Πως λοιπόν εισπράττει ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν Κλιμάκια Εθνικών ομάδων Παίδων και Εφήβων σε Βέροια και Πάτρα και δεν συμπεριελήφθη στον σχεδιασμό και η Κρήτη ; “Στην ζωή και στον αθλητισμό τίποτα δεν χαρίζεται . Αν δεν διεκδικήσεις κάτι και δεν δουλέψεις για αυτό επίμονα, σκληρά και με σωστό σχεδιασμό, δεν θα πετύχεις τίποτα. Εμείς διεκδικήσαμε λοιπόν κάτι τέτοιο ή περιμένουμε να μας το χαρίσουν ; ”.

Το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Εφήβων έκανε Πανελλήνια και όχι μόνο, αίσθηση, με την άρτια οργάνωση του, αλλά και με το αγωνιστικό του επίπεδο. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες για συμμετοχή του χρόνου ; “Στην Κρήτη υστερούμε σε παραστάσεις από την οργάνωση ομάδων με παράδοση και ιστορία στις υποδομές, αλλά και αγωνιστικές εμπειρίες με μεγάλες ομάδες αυτής της κατηγορίας. Τα Χριστούγεννα αποκομίσαμε πολύ σημαντικές εμπειρίες και κάναμε εξίσου πολύ σημαντικές γνωριμίες, Ήδη με έχουν καλέσει από τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ να τους επισκεφθώ για να δω από κοντά τον τρόπο οργάνωσης των υποδομών τους. Για το δεύτερο Διεθνές Τουρνουά μας, ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία τους εκτός από τις ομάδες που ήταν στο πρώτο, να συμμετάσχουν και οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παρτίζαν Βελιγραδίου – Σιένα – Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτελόνα” ... ομάδες που μετέχουν όλες στο ... Top 16 της Euroleague 2010 !

Δεν υπάρχουν σχόλια: