Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Ευρωπαϊκό U16: Ποδαρικό με το ...αριστερό

Στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων που διεξάγεται στην Πεσκάρα και το Κιέτι της Ιταλίας, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 67-64 από την αντίστοιχη της Τσεχίας. Οι παίκτες του Νίκου Τούφα πάλεψαν το παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα να ακολουθούν συνεχώς στο σκορ με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο (18-15) που μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ. Οι Τσέχοι αντίθετα, είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ (46-26) και τα 14(!) επιθετικά που πήραν τους έδωσαν την ευκαιρία να πάνε σε πολλές επιθέσεις. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε ένα 11-0 στο τέλος της γ’ περιόδου (μετατρέποντας το 42-33 σε 42-44), αλλά δεν είχε συνέχεια η αντεπίθεση του. Εξαιρετικός ο Γιώργος Μαυρόγιαννης ο οποίος πέτυχε 26 πόντους.
Η Εθνική αύριο (9μ.μ. ώρα Ελλαδας) αντιμετωπίζει την Ιταλία.
Διαιτητές: Σεμές, Γιόβοβιτς, Μπερεκασουίλι
Δεκάλεπτα: 15-18, 31-29, 49-45, 64-67
Τσεχία: Βιόραλ 12(1), Λίποβι 3(1), Σβέντα 2, Χάρτμαν, Σβόμποντα 5(1), Χόνομιτσλ 7(1), Μπόχατσικ 8, Μπάλβιν, Κριτζ 7, Χρντσιρ 10, Ρίσκα 13.
Ελλάδα: Καραϊσκος, Γρίψιος, Τέρπος 4, Αντωνάκης 10(1), Μαυρόγιαννης 26(3), Παπούλιας, Τσαλκιτζής 2, Μοτσένιγος 7(1), Σικαλίδης 5(1), Χρυσικόπουλος 10(1).
Νίκος Τούφας: «Τίποτα δεν τελείωσε» Απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα αλλά και αισιόδοξος εν όψει της συνέχειας παρουσιάστηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Τούφας. «Η Τσεχία έδειξε ότι ήθελε περισσότερο αυτό το παιχνίδι από ότι εμείς. Κάτι που πιστεύω πως φάνηκε κι από τη μειωμένη διάθεση και αποφασιστικότητα που δείξαμε στην άμυνά μας. Θεωρώ ότι οι αντίπαλοι δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο στο παιχνίδι τους», υπογράμμισε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε δίνοντας το σύνθημα για άμεση ανασύνταξη δυνάμεων: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και πιστεύω ότι τα πάντα είναι ανοικτά. Δεν έχουμε καταφέρει να ισορροπήσουμε ακόμα κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας». Όσον αφορά στην αυριανή αναμέτρηση με την Ιταλία σχολίασε: «Ελπίζω να μας γίνει μάθημα το σημερινό παιχνίδι και ο τρόπος που χάσαμε για να παίξουμε καλύτερα κόντρα στην Ιταλία για να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί μέχρι τέλους. Πιστεύω ότι είμαστε ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαυρόγιαννης δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του... «Χάσαμε τα ριμπάουντ και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Οι Τσέχοι είχαν πολλές δεύτερες επιθέσεις, κάτι που τους επέτρεψε να σκοράρουν περισσότερο από ότι εμείς», υποστήριξε ο αρχηγός της Εθνικής ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει την εκπληκτική του απόδοση, καθώς «αφού έχασε η ομάδα δεν έχει σημασία τίποτα». Παράλληλα, χαρακτήρισε εν ολίγοις τελικό την αναμέτρηση με την Ιταλία: «Το αυριανό παιχνίδι με την Ιταλία θα κρίνει τα πάντα. Ξέρουμε ότι θα είναι όλα ή τίποτα για εμάς. Αν κερδίσουμε θα έχουμε πολλές ελπίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: