Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Φρόσω Δημητρουλάκη : "δεν μπορούμε να μιλάμε για Ανάπτυξη και τα κορίτσια της Μικτής Κρήτης να φορούν 7 χρόνια την ίδια στολή" !

,

Η προσφορά της Φρόσως Δημητρουλάκη στο Γυναικείο Μπάσκετ της Κρήτης είναι σε όλους γνωστή. Ενόψει λοιπόν της σημερινής της Βράβευσης από τον Σύνδεσμο Κριτών (Αναδρομές 9:30μμ) παραχώρησε μια συνέντευξη – χείμαρρο στο Kretaworldbasket !

Αναφερόμενη στην σημερινή βράβευση της η Φρόσω Δημητρουλάκη τονίζει ότι “είναι για μένα πολύ μεγάλη τιμή σε αυτά τα δύσκολα χρόνια πραγματικοί εργάτες του χώρου να σε τιμούν”.
Να σημειώσουμε ότι η Φρόσω έχει τελειώσει τις σχολές των Κριτών και των Διαιτητών και μάλιστα στην χρονιά της ήταν πρώτη στην βαθμολογία στους Διαιτητές, ενώ τις εξετάσεις είχε κάνει ο … Δουβής. “¨Ήθελα να ξέρω καλά τους κανονισμούς ώστε να πατάω γερά μέσα στο γήπεδο και για αυτό έβγαλα αυτές τις δύο σχολές”, τονίζει η Φρόσω, που στα νεανικά της χρόνια στα Χανιά ασχολήθηκε με τον Στίβο, ενώ σαν φοιτήτρια στα ΤΕΦΑ έπαιξε σε ομάδες μπάσκετ της Θεσσαλονίκης.

Τι γεύση σου άφησε το σύντομο πέρασμα του ΟΑ Χανίων από την Α1 Γυναικών ; : “Μια πολύ πικρή γεύση και το γεγονός ότι δεν προλάβαμε να δείξουμε αυτά που είχαμε ετοιμάσει το καλοκαίρι με τον συνεργάτη μου Δημήτρη Ιωαννίδη. Η ομάδα είχε αρχίσει να δένει και να βρίσκει τον ρυθμό της και πιστεύω ότι θα μπορούσε να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία. Ξεκινήσαμε άσχημα, αλλά αυτό είχε συμβεί και στην Α2, όπου στην αρχή είχαμε κάνει 2 ήττες και είναι κάτι που έχει να κάνει με την έλλειψη δυνατών παιχνιδιών προετοιμασίας και την μπασκετική απομόνωση της Κρήτης”.

Ποιος είναι τώρα ο σχεδιασμός του ΟΑ Χανίων για την ομάδα Γυναικών του συλλόγου : “Ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πιστεύω όμως ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Ή επιλέγεις κάποιες αθλήτριες από όλη την Κρήτη και προσπαθείς να επανέλθεις και πάλι στην Α2, με όλα όμως τα προβλήματα που ακολουθούν μια τέτοια κίνηση, ή στηρίζεσαι σε κάποια κορίτσια των υποδομών σου και με 4 – 5 έμπειρες αθλήτριες προετοιμάζεις σιγά – σιγά το μέλλον σου, βάζοντας στέρεες βάσεις για την συνέχεια. Νομίζω ότι ο ιδανικότερος συνδυασμός είναι υποδομές + εμπειρία. Επίσης θα πρέπει να ληφθεί σημαντικά υπόψη στις Εθνικές κατηγορίες το θέμα των μετακινήσεων αθλητριών που φοιτούν στο σχολείο. Μην ξεχνάμε ότι σε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες, η ομάδα της Κρήτης έχει 13 μετακινήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αθλήτριες - μαθήτριες”.

Η Δυτική Κρήτη στα κορίτσια έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και στις Εθνικές ομάδες. Πως βλέπει η Φρόσω Δημητρουλάκη το μέλλον στις υποδομές της Κρήτης : “Σε 3 συλλόγους της Δυτικής Κρήτης γίνεται πολύ σημαντική δουλειά στις υποδομές. Πρέπει όμως να δώσουμε ακόμα περισσότερο βάρος και να επιμείνουμε στο τρίπτυχο "φυσική κατάσταση – τεχνική κατάρτιση – στήσιμο στο γήπεδο", ώστε σε βάθος χρόνου να έχουν τα κορίτσια της Κρήτης πραγματική ατομική βελτίωση ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην Εθνική Κορασίδων.
Παρά όμως την πολύ καλή και σημαντική δουλειά που κάνουν κάποιοι προπονητές, έχουμε μεγάλο πρόβλημα όσο αφορά την οργάνωση των Πρωταθλημάτων. Με τόσα λίγα παιχνίδια στις υποδομές πως περιμένουμε να έχουμε ανάπτυξη ; Τουλάχιστο τα προηγούμενα χρόνια τα πρωταθλήματα ήταν ενιαία και υπήρχαν περισσότεροι αγώνες. Τώρα χωρίστηκαν σε Ανατολική και Δυτική Κρήτη και συρρικνώθηκαν ακόμα περισσότερο. Στις δε Νεανίδες τα πράγματα είναι δραματικά. Η Βαγγελιώ Καζάκου, μια αθλήτρια του ΟΑ Χανίων που έχει γεννηθεί το 1993 και πέρυσι έφθασε ένα βήμα πριν την συμμετοχή της στην Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Κορασίδων, έχει παίξει φέτος …. μόνο 2 παιχνίδια.
Πως λοιπόν περιμένουμε βελτίωση από αυτό το κορίτσι ; Τα προηγούμενα χρόνια οι Πατεράκη – Καζάκου – Νήτρου έκαναν με τον ΟΑ Χανίων σχεδόν καθημερινά διπλές προπονήσεις, τόσο με την Γυναικεία ομάδα όσο και με τις υποδομές και είχαν χρόνο συμμετοχής στην Α2 Γυναικών, που έφθανε μέχρι και τα 40'. Έτσι λοιπόν μπόρεσαν και είχαν σημαντική ατομική βελτίωση. Τώρα τι γίνεται ; Κάποτε τα παιχνίδια των Κορασίδων μας με τον Ηρόδοτο ήταν ιστορικά. Τώρα έχουμε να παίξουμε μεταξύ μας 2 χρόνια και έχουμε Πρωταθλήματα που διαρκούν ενάμιση μήνα. Πως λοιπόν θα κρατήσουμε τα κορίτσια κοντά μας. Πέρυσι μου έφυγαν 3 αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 1996, αφού είδαν την απραξία που υπάρχει στον χώρο”.

Τι λέει η Φρόσω Δημητρουλάκη για τα Κλιμάκια των Εθνικών ομάδων που δεν έχουν συσταθεί στην Κρήτη : “Δεν ξέρω γιατί ενώ ο Κώστας Μίσσας ζήτησε να συσταθεί Κλιμάκιο για την Εθνική Κορασίδων στην Κρήτη το θέμα δεν έχει προχωρήσει, θα πρέπει όμως να γίνει μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση και να πάρουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Κρήτη θέση στα αν θέλουμε κάτι τέτοιο ή όχι. Δεν χρειάζεται όμως να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει την σημασία και την πρόοδο που θα έφερνε στο νησί μια τέτοια κίνηση. Εμάς ακόμα και οι αθλητές και οι αθλήτριες των Μικτών ομάδων δεν βρίσκονται μεταξύ τους, σε αντίθεση με άλλες Ενώσεις όπου η οργάνωση είναι υποδειγματική. Σε ΕΣΚΑ (Αττική) και ΕΚΑΣΘ (Θεσσαλονίκη) οι Μικτές τους ομάδες των Κοριτσιών έχουν 2 – 3 προπονητές και άλλους τόσους εφόρους και όταν παίζουν με εμάς τους βλέπουμε να είναι μοντελάκια. Η δικιά μας ομάδα παίζει με τις ίδιες στολές εδώ και 7 χρόνια, δεν έχει ένα μπλουζάκι, μια τσάντα. Αυτοί δουλεύουν όλο τον χρόνο και όταν παίζουμε με εμάς εφαρμόζουν καλοδουλεμένους αυτοματισμούς, ενώ εμάς οι αθλήτριες ψάχνουν την ώρα του αγώνα να μάθουν … πως λέγεται η συμπαίκτρια τους. Έτσι θέλουμε ανάπτυξη στις υποδομές της Κρήτης. Γιατί αν θέλουμε ανάπτυξη με αυτό τον τρόπο τότε όσο υπάρχουν 2 -3 "τρελοί προπονητές", που θα δουλεύουν απλήρωτοι και ατέλειωτες ώρες μέσα και έξω από το γήπεδο, κάτι θα γίνεται και θα στέλνουμε κάποια κορίτσια στην Εθνική Κορασίδων ή θα παίρνουμε κάποια καλή θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Αν τα παρατήσουν όμως και αυτοί τι θα γίνει ;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: