Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Α1 Ανδρών - Τελικοί : Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 91-64 ! (2-0)


πηγή : www.basketblog.gr
Ο Παναθηναϊκός απέκτησε προβάδισμα τίτλου. Έκανε εμφάνιση πρωταθλητή, έδειξε ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κι αν στις προηγούμενες αναμετρήσεις οι διαφορές ήταν μικρές, στο ΟΑΚΑ… "χάθηκε" η μπάλα. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν ακόμα και με 32 πόντους (85-53) στο 38' για να φτάσουν στη δεύτερη νίκη με 91-64. Λίγο έλειψε να ανατραπεί και το -35 του ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 39-29, 65-41, 91-64.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 10 (2), Νίκολας 11 (1), Περπέρογλου 4, Φώτσης 4, Πέκοβιτς 10, Διαμαντίδης 8 (2), Γιασικεβίτσιους 13 (3), Κέτσμαν, Τσαρτσαρής 3 (1), Μπατίστ 18, Χατζηβρέττας 2, Σάκοτα 8 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Τεόντοσιτς 14 (2), Γκριρ 4, Τσίλντρες 8, Πρίντεζης 9 (1), Βούισιτς 2, Παπαλουκάς 5 (1), Χαλπερίν 8, Μπουρούσης 14, Σχορτσιανίτης, Έρτσεγκ.

Δηλώσεις

Απόλυτα ευχαριστημένοι από την απόδοση που έπιασαν στον δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αλλά και ταυτόχρονα με συναίσθηση πως χρειάζονται μία ακόμη νίκη, προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου, παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε: "Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς είναι πως δεν τα παρατήσαμε όταν ξεφύγαμε με 20 πόντους. Σημασία έχει πως κερδίσαμε", τόνισε με έμφαση ο διεθνής άσος των πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ από τη δική του πλευρά ο Νίκολα Πέκοβιτς τόνισε: "Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βελτιώνουμε συνεχώς το παιχνίδι μας. Θέλουμε ακόμη μία νίκη, προκειμένου να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου".
Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπατίστ αποκάλυψε πως: "Σε κάποια στιγμή του αγώνα ακούσαμε που ο κόσμος συζητούσε και το θέμα των 35 πόντων" (με την οποία είχε χάσει ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ το 1996), αλλά όπως τόνισε: "Τελικά, αυτό που μετράει είναι μόνο η νίκη. Δεν έχει καμία σημασία η διαφορά στο σκορ".

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, εκνευρισμένος από τα όσα έγιναν εκτός παρκέ εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό με τον Ολυμπιακό. "Είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε όσο και από το 2-0. Aμυντικά βρεθήκαμε στο ίδιο επίπεδο με το πρώτο ματς, επιθετικά ήμασταν πολύ καλύτεροι. Οι παίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά σε πολλούς τομείς, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Δεν έχει καμία σημασία η διαφορά που πήραμε, τώρα θα προετοιμαστούμε για να είμαστε όπως πρέπει στον επόμενο τελικό", ήταν το πρώτο σχόλιο του Σέρβου τεχνικού του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια, ποιος είδε τον Ομπράντοβιτς και δεν τον φοβήθηκε! "Και κάτι ακόμα: θα είμαι ευθύς. Είναι πολύ μεγάλη ντροπή ό,τι έγινε σήμερα, ενώ μάλιστα προηγούμασταν με 20 πόντους. Είναι ντροπή σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, όπως αυτή που ζήσαμε όλοι σήμερα, να συμβαίνουν τέτοια πράγματα από λίγους. Δεν τους χρειαζόμαστε, να μην ξανάρθουν, οι φίλαθλοι να τους βρουν και να τους απομακρύνουν! Αυτοί δεν ήρθαν να παρακολουθήσουν το ματς. Θα έπρεπε να είναι όλοι υπερήφανη που η Ελλάδα έχει δύο ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Θα υπάρξει χρόνος μετά τα πλέι οφ για να συζητήσουμε για να βρούμε μια λύση, αλλά θα πρέπει να γίνει, επιτέλους, κάτι! Ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να παρέμβει. Κανείς δεν θέλει να παίζει σε τέτοιες συνθήκες. Κάποιοι ηλίθιοι σταμάτησαν τον αγώνα, οι παίκτες αισθάνθηκαν πολύ άσχημα. Προσωπικά, ως προπονητής, δεν τους χρειάζομαι, δεν ξέρω εάν τους θέλει κάποιος άλλος, αλλά δεν το νομίζω. Μαζί με τους φιλάθλους μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, το έχω πει πολλές φορές, αλλά όχι αυτούς τους φιλάθλους". Στη διαπίστωση, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ζητά να δοθούν λύσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα τόσα χρόνια τώρα, η απάντησή του ήταν άμεση: "Ίσως να φταίω εγώ! Αν δεν μιλήσω, μπορεί και να συζητήσουμε για να βρεθεί μια λύση! Είναι πολύ απλό να γίνει κάτι. Έχω δύο φίλους, που θα πάνε να παρακολουθήσουν το Μάντσεστερ - Μπαρτσελόνα. Τους ζήτησαν όνομα και διαβατήριο. Αν γίνει το οποιοδήποτε επεισόδιο, ξέρεις ποιος το έκανε, τελείωσε!".

"Συγνώμη!"
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θέλησε να πει πολλά, όπως ξεκαθάρισε άλλωστε: "Τα πολλά λόγια είναι φτώχια". Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Ολυμπιακού επεσήμανε: "Υπήρχε μόνο μία ομάδα σήμερα στο γήπεδο. Από τεχνικής άποψης δεν έχω κάτι να πω. Συγνώμη στον κόσμο μας, θα ετοιμαστούμε να είμαστε έτοιμοι στον επόμενο τελικό, ο οποίος δεν θα έχει καμία σχέση με τον σημερινό". Στη συνέντευξη Τύπου δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Ντρου Νίκολας, αφού παραδέχθηκε πως δεν κατάλαβε πως οι φίλαθλοι ζητούσαν νίκη με διαφορά 35 πόντων, πρόσθεσε: "Όλοι έπαιξαν πολύ καλά σήμερα, ιδιαίτερα στην τρίτη περίοδο. Το σημαντικό βέβαια δεν είναι πόσο κερδίσαμε, αλλά ότι πήραμε τον αγώνα, θέλουμε άλλη μία νίκη για το πρωτάθλημα και εκεί θα εστιάσουμε. Είμαστε έμπειρη ομάδα, το επόμενο παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό, θα προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε εκεί, παίζοντας με τον ίδιο τρόπο". Φυσικά ρωτήθηκε για τη διακοπή και σχολίασε: "Είναι δυσάρεστα όλα αυτά που γίνονται, δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι καλά. Είχαμε ρυθμό και ευτυχώς η διακοπή δεν μας σταμάτησε τη φόρα. Δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να τραυματιστεί κάποιος, πρέπει να καθαριστεί ο χώρος του μπάσκετ".

Φύλλο αγώνος

Στο φύλλο αγώνα καταγράφηκαν οι κροτίδες λάμψεις που έπεσαν, το γεγονός ότι πήρε φωτιά ο σάκος ιματισμού του Ολυμπιακού από καπνογόνο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι, ενώ εντός του αγωνιστικού χώρου έπεσαν ένα κινητό, ένα αβγό και δύο μπαταρίες. Επίσης, έγιναν τρεις συστάσεις εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: