Κυριακή 24 Μαΐου 2009

O Νικ Καλάθης στον Παναθηναϊκό !

UF star Nick Calathes will bypass NBA to play in Greece

Gators point guard agrees to terms with elite Euroleague champion Panathinaikos

Chris Harry |Sentinel Staff Writer

9:37 PM EDT, May 23, 2009

University of Florida standout point guard Nick Calathes is going pro. But not to the NBA. Calathes, the state's two-time "Mr. Basketball" from Lake Howell , agreed to terms Friday to play for powerful Panathinaikos , the reigning Euroleague Basketball champion club based in Greece, according to sources close to the former Gators playmaker.

πηγή : www.basketblog.gr

Η μεταγραφή θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη. Η ιστοσελίδα OrlandoSentinel, αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός έχει πλέον στο δυναμικό του τον Νικ Καλάθη. Από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί αυτό το δημοσίευμα, οι "πράσινοι" κλείνουν ένα από τα δύο μεγαλύτερα ελληνικά ονόματα που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Αμερική (το έτερο είναι ο Κώστας Κουφός). Πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφή, για μια εντυπωσιακή κίνηση...

Μια κίνηση που δυναμώνει κατά πολύ την περιφερειακή γραμμή της ομάδας, αν υπολογίσουμε ότι εκεί υπάρχουν οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους, αλλά και ο Βεργίνης που παραμένει ένα απο τα σημαντικά ταλέντα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει από νωρίς ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει τα σκήπτρα στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό στερέωμα και δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει στον "αιώνιο" αντίπαλο να τον ξεπεράσει...

Η μεταγραφή του Νικ Καλάθη, αν όντως ολοκληρωθεί, έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι δεδομένο ότι αποχωρεί ο Αλβέρτης, πιθανότατα αποχαιρετούν την ομάδα Σάκοτα, Χατζηβρέττας και ενδεχομένως και ο Τσαρτσαρής. Κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση με Έλληνες παίκτες και ο Νικ Καλάθης είναι από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει.

Ο 20χρονος παίκτης, δήλωσε συμμετοχή στα φετινά ντραφτ, χωρίς όμως να προσλάβει κάποιον μάνατζερ, αλλά από ότι φαίνεται το ΝΒΑ μπαίνει πλέον στο περιθώριο. Το συμβόλαιο αξίας 1.1 εκ. δολαρίων που του έδωσε ο Παναθηναϊκός ήταν υπεραρκετό για να πείσει τον αδερφό του Πατ Καλάθη (αγωνίζεται στο Μαρούσι) αφήσει το όνειρο του ΝΒΑ λίγο... πιο πίσω. Ο Καλάθης αγωνίστηκε για δεύτερη χρονιά με τους Φλόριντα Γκέιτορς στο κολεγιακό πρωτάθλημα, όπου είχε απολογισμό 17.2 πόντους, 6.4 ασίστ, 5.3 ριμπάουντ, 0.2 κοψίματα και 1.9 κλεψίματα μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: