Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Στέλλα Καλτσίδου - Εθνική Γυναικών : Υπάρχει απ όλες διάθεση και δίψα για κάτι καλό και τα δίνουμε όλα στο γήπεδο !


Στο δρόμο για τη Λετονία βρίσκεται η εθνική γυναικών, η οποία προετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί εκεί 7-20 Ιουνίου. Η Στέλλα Καλτσίδου από την οποία περιμένει πολλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεν κρύβει ότι στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν στην πορεία τραυματισμοί. Υποστηρίζει ότι η εθνική ομάδα μπορεί να δείξει σαφέστατα ένα πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τα φιλικά κόντρα στη Σλοβακία, αλλά σίγουρα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οσο για τη Λετονία, τη θεωρεί ως την πιο δύσκολη ομάδα του ομίλου της εθνικής.

Πως πηγαίνει η προετοιμασία της εθνικής;
Ξεκινήσαμε την προετοιμασία αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος και έτσι από φυσική κατάσταση είμαστε σε καλό επίπεδο. Δουλέψαμε και δουλεύουμε πολύ πάνω στον τομέα της τακτικής. Εκεί έχουμε ρίξει το βάρος. Βέβαια η εθνική έχει αρκετές απουσίες και προσπαθούμε όλες οι αθλήτριες να τις καλύψουμε.

Ποια ήταν τα συμπεράσματά σου από τα τρία φιλικά με τη Σλοβακία;
Για μας ήταν πολύ καλά τεστ δεδομένου ότι αγωνιστήκαμε κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας που δείξαμε κόντρα στη Σλοβακία δεν θα είναι αυτή που θα παρουσιάσουμε στο Ευρωμπάσκετ. Μπορούμε πολύ καλύτερα. Ήταν πάντως κάποια τεστ πολύ δυνατά για μας, μετρήσαμε τις δυνάμεις μας και είδαμε που βρισκόμαστε. Είμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα εμείς θέλουμε να δώσουμε όπως είπα έμφαση στην τακτική και να διορθώσουμε τις λεπτομέρειες.

Τι είναι αυτό που διακρίνει τη φετινή εθνική ομάδα;
Είναι σαφέστατα το πολύ καλό κλίμα. Δεν είναι βέβαια μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει απ όλες τις παίκτριες διάθεση και δίψα για κάτι καλό και τα δίνουμε όλα στο γήπεδο προκειμένου να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο την εθνική ομάδα.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την εθνική ομάδα και τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας;
Πρώτα απ όλα αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να είμαστε καλά από θέμα υγείας. Από και πέρα θα πάμε στη Λετονία για το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Μετά βλέπουμε... Θα παίξουν ρόλο, αν προκριθούμε, τι ομάδες θα βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να περάσουμε στην επόμένη φάση.

Ποιον θεωρείς δυσκολότερο αντίπαλο στον όμιλο του Ευρωμπάσκετ;
Νομίζω ότι είναι η Λετονία. Αγωνίζεται στην έδρα της και σίγουρα θα αισθάνεται πιο οικεία. Κατά τη γνώμη μου αυτό θα είναι το πιο δύσκολο ματς του ομίλου μας.

Σας προβληματίζει κάτι γενικά σαν ομάδα;
Δεν θα έλεγα ότι έχουμε κάτι που να μας προβληματίζει. Θέλουμε απλά να πάμε στη Λετονία χωρίς τους τραυματισμούς που υπάρχουν. Δεν έχουμε κάτι που να μας φοβίζει. Γιατί άλλωστε να φοβόμαστε εμείς κάποια ομάδα και να μην φοβάται αυτή εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: