Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.!

Το σωστό μοντέλο

Με ένα μικρό μπάτζετ, που δεν ξεπέρασε τις 100.000€, ο “Μαντουλίδης” κατάφερε να ανέβει στην Β’ κατηγορία έχοντας στο ρόστερ του 8 εφήβους από τους οποίους οι 7 έχουν γεννηθεί το 1991 και φοιτούν στο Λύκειο και άλλους 2 που έχουν γεννηθεί το 1989 και το 1987. Οι άνθρωποι των Εκπαιδευτηρίων της Θεσσαλονίκης επενδύουν στις υποδομές τους (3 μετάλλια σε Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα, Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε Εφήβους και Παίδες, πληθώρα –πάνω από 40 - παικτών στις μικρές Εθνικές Ομάδες) και σε προπονητές (με προεξέχοντα τον Νίκο Κεραμέα – αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων στην Μαδρίτη το 2007) και οι μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια τους έχουν δικαιώσει πλήρως. Και με την ομάδα αυτή θα πορευτούν του χρόνου στην Β’ Εθνική δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αποκτήσουν πολύ σημαντικές εμπειρίες παίζοντας σε Εθνικές κατηγορίες. ¨Ένα μοντέλο δύσκολο που θέλει χρόνο και πολύ και σκληρή δουλειά, έχει όμως σίγουρη επιτυχία, αρκεί βέβαια να υπάρχει υπομονή και να κλείνει κανείς τα αυτιά του στις σειρήνες που υπόσχονται γρήγορες ανόδους με πληθώρα μεταγραφών και άλλα κόλπα, μοντέλο που βασίζεται σε αποσαθρωμένα θεμέλια.

Οι καλύτερες συνθήκες

Το μοντέλο αυτό του “Μαντουλίδη” (παίκτες από τις υποδομές – καλό προπονητικό τιμ) προσπαθεί από ότι φαίνεται να ακολουθήσει και η "Ιεράπετρα", τηρουμένων βέβαια των αναλογιών και των ιδιαιτεροτήτων και των συνθηκών που υπάρχουν στις δύο ομάδες. Ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Πλεξουσάκης και οι παράγοντες του συλλόγου έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν κάθε χρόνο να δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά για μεταγραφές και προσπαθούν σιγά – σιγά μέσα από τις υποδομές να τροφοδοτούν παίκτες στην Ανδρική ομάδα, κάτι που αναμένεται να φανεί περισσότερο την νέα αγωνιστική χρονιά. Και ίσως δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα και ταλέντα από την Κρήτη να πορεύονται προς την Ιεράπετρα. Και πολύ καλά θα κάνουν γιατί που θα βρουν καλύτερες συνθήκες για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να βελτιώσουν την απόδοση τους ;

Σωστός σχεδιασμός

Στο "Ηράκλειο" τώρα οι παράγοντες της ομάδας έχοντας διδαχτεί πολλά από τα λάθη των Δειλινών στην Γ’ Εθνική και έχοντας σαν βάση την πολύ μεγάλη εμπειρία που έχουν σε αυτήν την κατηγορία, κινούνται αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα. Από ότι φαίνεται οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν πάρει απόφαση να δώσουν την ευκαιρία στο προπονητικό δίδυμο Μανόλη Δημητριάδη – Βασίλη Ράλλη να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην εθνική κατηγορία (και πάρα πολύ καλά κάνουν), ενώ το ρόστερ θα εξαρτηθεί από το μπάτζετ που θα εγκρίνει η διοίκηση και βέβαια τους χορηγούς της ομάδας. Σε κάθε πάντως περίπτωση φαίνεται ότι οι όποιες μεταγραφές γίνουν θα γίνουν με κριτήρια που θα βοηθήσουν γενικά τον σύλλογο και απόφαση του προέδρου Μανόλη Λουκαδάκη αλλά και της Επιτροπής Μπάσκετ είναι να δοθούν ευκαιρίες και σε παίκτες που προέρχονται από τις υποδομές του συλλόγου. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και στην Γυναικεία ομάδα του συλλόγου με τους Μιχάλη Δασκαλάκη και Βαγγέλη Κουκαρούδη να δουλεύουν μεθοδικά, με την διαφορά όμως ότι εδώ οι προτάσεις παικτών για να μπουν στο ρόστερ της ομάδας στην Α2 πέφτουν βροχή !

Δεν υπάρχουν σχόλια: