Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Νίκος Παππάς : "χρειάζεται πολύ και σκληρή δουλειά για να μπορέσει ένα ταλέντο να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να προχωρήσει μπροστά" !



Νίκος Παππάς - αχηγός Εθνικής Εφήβων - παίκτης Μπιλμπάο / Ρεάλ Μαδρίτης (28-5-09)

Ο Νίκος Παππάς, ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων που κατέκτησε πέρυσι τον Πύργο το χρυσό μετάλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, άφησε τον Πανελλήνιο για να κάνει το μεγάλο άλμα και να ενταχθεί στο δυναμικό της "βασίλισσας" Ρεάλ Μαδρίτης (παίζοντας στη θυγατρική της ομάδα για συλλογή εμπειριών) ήταν ένας από τους 12 παίκτες που επέλεξε ο μόνιμος μέσα στη δεκαετία εκλέκτορας της ομάδας του "Κόσμου", Αυστραλός Ρομ Μπέβεριτζ. Και δικαίωσε αυτή την επιλογή να παίξει στο Nike Hoop Sumit δίπλα σε μεγάλα ταλέντα του παγκόσμιου μπάσκετ όπως ο Λιθουανός Μοτιεγιούνας, ο Σέρβος Μάτσβαν, ο Γάλλος σκόρερ Τζάκσον, ο Αργεντίνος φόργουορντ Νοσεντάλ και ο Κροάτης Ζούμπτσιτς και απέναντι στους μελλοντικούς αστέρες των ΗΠΑ προσφέροντας στην ομάδα του σε 24 λεπτά συμμετοχής, 10 πόντους και 3 ασίστ βοηθώντας τη να φτάσει στην πρώτη της νίκη επί των ΗΠΑ από το 1998 και μετά με 97-89!

Ο Παππάς, έγινε ο τέταρτος Ελληνας παίκτης που αγωνίσθηκε σε αυτό το ραντεβού των αστέρων του μέλλοντος μετά τη διπλή παρουσία του Αντώνη Φώτση το 1998 και το 1999, του Ντούσαν Σάκοτα το 2005 και του Ιγκόρ Μιλόσεβιτς έναν χρόνο αργότερα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της ομάδας του Κόσμου ως βοηθός προπονητή του Σάντρο Γκάμπα στην πρώτη "έκδοση" του NIKE Hoop Summit είχε βρεθεί ο Θανάσης Παπαδημητρίου το 1995.

Ετσι, με αυτό τον τρόπο ο Παππάς έγραψε το όνομά του στην περίφημη λίστα των παικτών που έλαμψαν για πρώτη φορά σε αυτό τον αγώνα με την ομάδα του Κόσμου δίπλα σε ονόματα παικτών που πλέον κάνουν θραύση τόσο στο ΝΒΑ όσο και στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Θέλετε και παραδείγματα; Αρχίστε να μετράτε παίκτες που έπαιξαν στα 18 τους σε αυτό τον αγώνα…|

Ο Νίκος Παππάς μίλησε στον Athletic Radio 104.2 fm και την εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” με τον Σταύρο Λυριντζάκη, για την εμπειρία του από την συμμετοχή του σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση, την διαμονή του στην Ισπανία αλλά και για το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (under 19) που θα γίνει στην Νέα Ζηλανδία τον Ιούλιο.

Ο Νίκος Παππάς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έφυγα από τον Πανελλήνιο και πήγα στην Ισπανία, κάτι που ήθελα πολύ και έκανα μια καινούργια αρχή. Σίγουρα ο πρώτος χρόνος ήταν αναγνωριστικός, στην αρχή ήταν δύσκολα αφού χρειαζόμουν χρόνο προσαρμογής, όταν όμως προσαρμόστηκα το ευχαριστήθηκα. Μια καινούργια εμπειρία και μια καλή χρονιά και έπεται και συνέχεια. Ξεκίνησα από την Μπιλμπάο, όμως επειδή ήθελα να έχω παιχνίδια πήγα στην Ρεάλ Μαδρίτης και έπαιξα στην β’ ομάδα, έχοντας και εμπειρίες και από την πρώτη ομάδα. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό, και είχα χρόνο συμμετοχής περίπου 25’ σε κάθε παιχνίδι. Αυτό ήταν που ζητούσα και ήθελα πολύ και είμαι χαρούμενος που το έζησα.

Την απόφαση μου να πάω στην Μπιλμπάο την είχα πάρει αρκετά νωρίς, παρόλο που το καλοκαίρι θα μπορούσα να μείνω στον Πανελλήνιο, όμως βλέποντας και τις κινήσεις της ομάδας είδα ότι δε υπήρχε περίπτωση να έχω σημαντικό χρόνο συμμετοχής, αφού είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Με το που πήγα στην Μπιλμπάο οι άνθρωποι της ομάδας μου είπαν ότι θα μπορούσα να μείνω εκεί χωρίς όμως έχω πρωταγωνιστικό ρόλο και τους ζήτησα να πάω δανεικός σε κάποια ομάδα. Οι άνθρωποι το δέχτηκαν και έτσι έκανα αυτό που αποδείχθηκε ότι το σωστό για την περυσινή χρονιά. Στην Ισπανία βλέπουν διαφορετικά το μπάσκετ, το βλέπουν σαν ψυχαγωγία και βέβαια η οργάνωση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ τα γήπεδα ήταν γεμάτα σε όλους τους αγώνες, ακόμα και στην μικρότερη αυτή κατηγορία με events και happenings σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα στην οποία έπαιξα έχει φτιαχτεί για να παίρνουν ευκαιρίες τα νέα ταλέντα της Ρεάλ Μαδρίτης και για να προετοιμαστούν να προσφέρουν κάποια στιγμή τις υπηρεσίες τους στην πρώτη ομάδα. Έπαιζαν όμως και έμπειροι παίκτες από την Ισπανία, την Ευρώπη και την Αμερική, που βοηθούσαν τους νεότερους και την ομάδα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κατηγορίας, που ήταν μια δύσκολη κατηγορία που θα μπορούσα να την συγκρίνω άνετα με την Α2 της Ελλάδας από άποψη τεχνικής και ταλέντου.

Πριν ακόμα από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στον Πύργο, από την προετοιμασία της ομάδας στην Γερμανία, σκάουτερ από όλο τον κόσμο άρχισαν να μας παρακολουθούν και να μπαίνουμε στα μπλοκάκια τους, κάτι το οποίο γινόταν και στην Ισπανία στους αγώνες ηλικιών κάτω των 21 με παρέλαση Αμερικάνων σκάουτερ από τον ΝΒΑ. Κάπως έτσι λοιπόν έγινε η επιλογή μου από το εκλέκτορα της Μικτής κόσμου του NikeHoop Sumit Ρομ Μπέβεριτζ. Οι 12 που επιλεγήκαμε από όλο τον κόσμο καθίσαμε μια εβδομάδα στην Αμερική, κάναμε προπονήσεις και μια μίνι προετοιμασία στις εγκαταστάσεις των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, είδαμε προπονήσεις και αγώνες του ΝΒΑ και καταλήξαμε στον αγώνα με την ομάδα της Αμερικής, σε ένα γήπεδο με 12.000 θεατές που ήταν και νέο ρεκόρ για το θεσμό και βέβαια κάτι πρωτόγνωρο για εμένα αλλά και για αρκετούς συμπαίκτες μου. Πολύ ξεχωριστή εμπειρία για εμένα και βέβαια πολύ τιμητική, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου και έκλεισε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το καλοκαίρι θα είναι μακρύ με 2 μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Εφήβων στην Νέα Ζηλανδία και το Ευρωπαϊκό Νέων στην Ρόδο, αν πάντως μου γίνει κάποια σημαντική πρόταση θα την εξετάσω με μεγάλη προσοχή, προτεραιότητα μου βέβαια είναι η Ισπανία όπου έχω την δυνατότητα να βελτιωθώ σημαντικά. Και πάντα χρειάζεται πολύ και σκληρή δουλειά για να μπορέσει ένα ταλέντο να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να προχωρήσει μπροστά, αφού τα παραδείγματα ταλέντων που χάθηκαν στον δρόμο έχουμε δει και ακούσει πάρα πολλά. Στην Ισπανία είχαμε καθημερινές διπλές και σκληρές προπονήσεις, κάτι που με δυσκόλεψε στην αρχή, αλλά μετά προσαρμόστηκα στο επιβαρυμένο αυτό πρόγραμμα, όμως όπως ανέφερα χωρίς πολύ και σκληρή δουλειά τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Στην Νέα Ζηλανδία θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο και να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η επιτυχία μας πέρυσι στον Πύργο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: