Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ιεράπετρα : "KATI ΣΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ... προς κάθε ενδιαφερόμενο"


Όπως είχαμε αναφέρει η “Ιεράπετρα” έβγαλε στο επίσημο site της ομάδας ανακοίνωση σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο αγώνα κατάταξης των ομάδων της Γ’ Εθνικής με την Αγία Παρασκευή. Το πλήρως κείμενο της πολύ σκληρής ανακοίνωσης - διαμαρτυρίας που αναφέρεται σε όλους και σε όλα έχει ως εξής :

"KATI ΣΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ... προς κάθε ενδιαφερόμενο

Iεράπετρα, 10/05/09

Φθάσαμε, λοιπόν στο τέλος μιας προσπάθειας τριών χρόνων, όπου μέσα από σαράντα κύματα κολυμπήσαμε στα "μαύρα νερά" της περιώνυμης εθνικής κατηγορίας χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας και χωρίς να λερώσουμε το όνομά μας, παρά το γεγονός ότι είχαμε πολλές προσφορές από τις "επιχειρήσεις" που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εθνικών κατηγοριών. Γνωρίσαμε πρόσωπα και καταστάσεις σε αυτόν τον καθρέπτη της ελληνικής κοινωνίας, που μας απέδειξαν πολλές φορές ότι ο κυνισμός δεν έχει όρια ούτε εδώ, και ότι η λέξη σεβασμός σε κόπους και ιδρώτα αθλητών και προπονητών μέσα στο παρκέ παραμένει άγνωστη.

Δε ζητήσαμε ποτέ τίποτα παραπάνω από αυτό που μας αξίζει μέσα στις τέσσερεις γραμμές, αθώοι ιδεαλιστές και ανυποψίαστοι ταξιδιώτες που ξεκινήσαμε να χαρούμε το ταξίδι και να δώσουμε κίνητρο ταυτόχρονα στη νέα γενιά μιας μικρής επαρχιακής πόλης να ασχοληθεί με το άθλημα που κι εμείς αγαπήσαμε στα νιάτα μας. Το δεύτερο θεωρούμε ότι το πετύχαμε, έχοντας πλέον δεκάδες παιδάκια (αγόρια-κορίτσια) στα τμήματα ακαδημιών και από εκεί και πάνω εννέα αγωνιστικά τμήματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, στελεχωμένα από παιδιά που μας κοιτάζουν στα μάτια με ευγνωμοσύνη.

Το ταξίδι προς την Ιθάκη όμως δεν το ευχαριστηθήκαμε, αφού οι Σειρήνες μας σφύριζαν κοροϊδευτικά σε κάθε σταθμό των "ξένων τόπων" που βρισκόμαστε...

Αποκορύφωμα της κοροϊδίας, λοιπόν, ήταν το χθεσινό παιχνίδι για τα περίφημα μπαράζ "ανόδου" με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής Αττικής. Εκεί όπου δύο κύριοι (του Συνδέσμου Θεσσαλίας) με γκρίζες στολές και "γκρίζες εντολές" ( προφανώς για όσους βρέθηκαν στο κλειστό του Μετς), απαξίωσαν για άλλη μια φορά την προσπάθεια των αθλητών και του προπονητή του Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, δίνοντας το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Δεν έφτανε αυτό όμως. Πήραν και τα δελτία δύο παικτών, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες νίκης και από τον σημερινό αγώνα με την ομάδα της Θεσσαλίας, τον οποίο όμως κέρδισαν οι εναπομείναντες αθλητές της ομάδας μας με κατάθεση της ψυχής τους. Ίσως πάλι να έχουμε γίνει υπερβολικά καχύποπτοι και να πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για την υπερβολική μας ευαισθησία...

Στα τρία αυτά χρόνια λοιπόν, ο Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ κατάφερε να φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα στη μπασκετική (και όχι μόνο) κοινωνία, αλλά απέτυχε να κερδίσει το σεβασμό των "αρχών" και των "αρχόντων" των αγώνων, όπως μας απέδειξαν με τον πιο σκληρό τρόπο κάποιοι κύριοι, στον χθεσινό αγώνα, του οποίου το dvd βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, αν βεβαίως υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για τη "γκρίνια" μιας ομάδας-πόλης (επαρχιακής).

Μιας ομάδας που κατάφερε να πείσει και βοήθησε τις αρχές της πόλης, για διοργανώσεις-γιορτές του αθλητισμού όπως το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ πέρυσι και το FINAL-6 ΕΝΩΣΕΩΝ & Τ.Ε. ΠΑΙΔΩΝ φέτος. Βλέπετε, οι δικοί μας Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι δε μπουκάρουν στα γήπεδα διαμαρτυρόμενοι, ούτε κρύβονται ανάμεσα στους "υπέροχους λαούς" ομάδων που βρίζουν και ασχημονούν. Προτιμούν να τρέχουν για να προσφέρουν στους πολίτες της Ιεράπετρας εκδηλώσεις αληθινού και υγιούς αθλητισμού.

Το ποτήρι ξεχείλισε, κύριοι, όπως καταλαβαίνετε. Χωρίς να θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ, θα προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε πρώτα και αμέσως μετά θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε ως φυσικά πρόσωπα να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους φαρσοκωμωδίες όπου οι μόνοι ατιμώρητοι είναι πάντα οι "άρχοντες" των αγώνων.

Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο.Ιεράπετρα, μία φράση έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό μας:

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ! "

Δεν υπάρχουν σχόλια: