Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Νίκος Κεραμέας - "Μαντουλίδης" : Έχουμε στείλει πάνω από 40 παιδιά στις Εθνικές ομάδες !


Η φετινή ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, που σημείωσαν επιτυχίες όχι μόνο σε παιδικό και εφηβικό επίπεδο, αλλά ακόμη σε σχολικό και ανδρικό! Τελευταίο επίτευγμα; Η άνοδος των «μεγάλων» στη Β' Εθνική. Ο προπονητής Νίκος Κεραμέας μίλησε στο sepk.gr για αυτή την επιτυχία, αλλά και για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η σχολική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Ο Μαντουλίδης έχει μια ιδιαιτερότητα: ο πρωταθλητισμός δεν θεωρείται αυτοσκοπός, αλλά είναι ένας από τους στόχους που βάλαμε. Ο κύριος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε τα παιδιά να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και να γίνονται καλύτεροι. Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, σε μια υψηλή εθνική κατηγορία, για να επιτρέψουμε στους παίκτες της παιδικής και της εφηβικής ομάδας να πάρουν τις κατάλληλες εμπειρίες», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Κεραμέα, που έχει και πλούσια εμπειρία ως ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Από τους 15 παίκτες του ανδρικού οι 8 ήταν έφηβοι, χωρίς να προσθέσω δύο παιδιά που ήταν γεννημένα το '89 και το '87. Μπορεί στη Β' Εθνική τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα, ωστόσο, εμείς νομοτελιακά θέλουμε τους νεαρούς παίκτες. Είμαστε σχολείο οπότε προτεραιότητα μας είναι τα μικρά τμήματα. Θέλουμε να δώσουμε στους νεαρούς παίκτες ευκαιρίες» πρόσθεσε.

Για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής δήλωσε ότι «είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και φέτος αποδείχτηκε τέτοιο πέρα από κάθε προσδοκία. Ξεκινήσαμε μουδιασμένα γιατί φτιάξαμε μια νέα ομάδα την τελευταία στιγμή. Στην αρχή είχαμε αρνητικά αποτελέσματα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου «δέσαμε» και γίναμε πολύ δυνατοί εντός κι εκτός έδρας».

Αναφερόμενος στην επιτυχία της σχολικής ομάδας που κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο τόνισε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι. Έχουμε πάρει μέρος τρεις φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι έχουμε κατακτήσει σε όλα μετάλλιο. Φέτος ήταν το χάλκινο, λόγω ενός περίεργου κανονισμού που μας υποχρέωσε να στείλουμε τη Β' Λυκείου. Είναι άθλος η 3η θέση, δεδομένου ότι η Τουρκία παρατάχθηκε με μια ομάδα που έχει παίκτες που παίζουν στην Ευρωλίγκα, όπως ο Κουντέρ. Παίξαμε μαζί τους στον ημιτελικό και χάσαμε. Είμαστε, όμως, πολύ χαρούμενοι για τη διάκριση».

Ο Νίκος Κεραμέας θέλησε να συγχαρεί όλο το προπονητικό τιμ του Μαντουλίδη λέγοντας ότι... «με τους συνεργάτες προπονητές, τους Δημήτρη Νικολαΐδη, Aγγελο Μπούμπα, Μανώλη Σουανίδη, Σάββα Δολόπουλο και Παναγιώτη Βροντιστινό ήμασταν σαν μια δεμένη γροθιά. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία κι αυτό δεν φάνηκε μόνο στα αποτελέσματα, αλλά πέρασε και στα παιδιά. Υπήρχε ένα εξαιρετικό κλίμα».

Τέλος αναφέρθηκε στο σπουδαιότερο «παράσημο» του Μαντουλίδη: «Η χαρά μας είναι ότι πέρα από τις ομαδικές διακρίσεις «βγαίνουν» αρκετοί αθλητές. Έχουμε στείλει πάνω από 40 παιδιά, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, στις Εθνικές ομάδες. Αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίη αποτελούν ένα θερμοκήπιο για ταλέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: