Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Το 9ο Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 2009 από 15 μέχρι 21 Ιουνίου στο Ηράκλειο !


Το Ηράκλειο τον Νοέμβριο του 2007 επιλέγει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (EUSA – αντιπρόεδρος στην οποία είναι ο Μιχάλης Κυρίτσης) ανάμεσα σε 4 προτάσεις το Πανεπιστήμιο Κρήτης να φιλοξενήσει το 9ο Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 2009 από 15 μέχρι 21 Ιουνίου.

Στο Πρωτάθλημα αυτό θα συμμετάσχουν 16 ομάδες φοιτητών και 12 ομάδες φοιτητριών, που μαζί με τους συνοδούς ανεβάζουν τον αριθμό των επισκεπτών σε περισσότερους από 500 μέσα σε μια εβδομάδα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόεδρος στην οποία είναι ο Μιχάλης Κυρίτσης), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου και στηρίζεται και από άλλους πολιτικούς και αθλητικούς φορείς, όπως η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της EUSA. Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου. Ο προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί από Δευτέρα 15 Ιουνίου έως Τετάρτη 17 Ιουνίου. Στην συνέχεια θα υπάρξει μια κενή ημέρα (Πέμπτη 18 Ιουνίου) και το πρόγραμμα θα συνερισθεί με τους προημιτελικούς την Παρασκευή 19 Ιουνίου, τους ημιτελικούς το Σάββατο 20 Ιουνίου και ο τελικός (και αγώνες κατάταξης) θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Οι ομάδες θα χωρισθούν σε 4 ομίλους των 4 ομάδων για τους άνδρες και 4 ομίλους των 3 ομάδων για τις γυναίκες και οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους σε κάθε όμιλο. Στα προημιτελικά θα αγωνισθούν χιαστί οι πρώτοι και οι δεύτεροι κάθε ομίλου. Στα ημιτελικά θα αγωνισθούν για τις θέσεις 1 έως 4 οι ομάδες που θα νικήσουν στους προημιτελικούς και οι ηττημένοι θα παίξουν για τις θέσεις 5 έως 8. Στον τελικό θα παίξουν οι νικητές των ημιτελικών και οι ηττημένοι για της θέσης 3 και 4 της βαθμολογίας. Οι αγώνες των ανδρών θα γίνουν στο στα κλειστά γήπεδα Πανεπιστημίου (χωρητικότητα 1.080 θέσεων - εγκαίνια 2007) και Λίντου (χωρητικότητα 1.400 θέσεων - εγκαίνια 198)και των γυναικών στα ΤΕΙ (χωρητικότητα 2.400 θέσεων - εγκαίνια 2004). Οι τελικοί για τις θέσεις 1 έως 4 θα γίνουν στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημίου. Επίσης για τις ανάγκες προπόνησης των ομάδων θα γίνει χρήση των κλειστών γηπέδων στο Βαρδινογίαννειο Αθλητικό Κέντρο (ΒΑΚ - ΟΦΗ) και στο "Μελίνα Μερκούρη" (Νέα Αλικαρνασσός).


Δεν υπάρχουν σχόλια: