Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.

Καζλάουσκας … καλεί Κυρίτση !!!

Ο Μιχάλης Κυρίτσης, με μεγάλη καριέρα σαν παίκτης και προπονητής, χαίρει της εκτίμησης σε όλο τον χώρο της Καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και μάλιστα εκτός από πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (EUSA). Κατά την διάρκεια λοιπόν της Συνέντευξης Τύπου στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης για το 9ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίο του ζήτησε την συμβουλή του για κάποια θέματα που αφορούσαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας !

Η δικαίωση της Πατεράκη !

Η Ρία Πατεράκη (γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1993) και η οικογένεια της το καλοκαίρι του 2008 πήραν την μεγάλη απόφαση και μετακόμισαν από τα Χανιά στην Αθήνα για να συνεχίσει η Ρία το σχολείο (στην 1η Λυκείου) στα Άνω Λιόσια, ένα Λύκειο με Πανελλήνιες διακρίσεις στο μπάσκετ και στην ομάδα ΔΑΣ Άνω Λιοσίων που είναι στην Α1.
Την φετινή λοιπόν αγωνιστική χρονιά ήταν σε όλα τα παιχνίδια στην δωδεκάδα της ομάδας στην Α1, σε αρκετά από αυτά είχε χρόνο συμμετοχής που έφθασε και τα 20’, η ομάδα των Κορασίδων των Άνω Λιοσίων βγήκε πρώτη και έχει περάσει στην τελική φάση των Πανελλήνιων Αγώνων, με το Λύκειο
κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη, στο Final Six των Ενώσεων στην Κύμη της Εύβοιας ανακηρύχτηκε MVP των αγώνων, το καλοκαίρι (από 30-7-09 έως 9-8-09) θα συμμετάσχει με την Εθνική στο 23ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στην Νάπολι της Ιταλίας και πριν λίγες μέρες κλήθηκε και στην Εθνική Β’ Γυναικών, που θα συμμετάσχει στους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα της Ιταλίας από 27-6-09 έως 2-7-09.
Μάλλον λοιπόν δικαιώθηκε η Ρία για την επιλογή της αφού όπως βλέπουμε η καριέρα της έχει αρχίσει να εκτοξεύεται. Και βέβαια η Ρία είναι πάνω από όλα μια σεμνή κοπέλα, που δουλεύει πολύ σκληρά και φαίνεται να πατάει γερά στην Γή.

Η μεγάλη αλήθεια !

Η Ρία στην συζήτηση που είχαμε στον Athletic Radio 104.2 fm μας τόνισε την σπουδαία δουλεία που γίνεται σε επίπεδο υποδομών στην Τουρκία, την μεγάλη διαφορά σε επίπεδο τεχνικής αλλά και σωματοδομής σε αρκετές από τις χώρες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολή σε σχέση με την Ελλάδα, την πολύ καλύτερη και μεθοδικότερη δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στην Αθήνα σε σχέση με την επαρχία και μας είπε βέβαια και την μεγάλη και γνωστή σε όλους μας αλήθεια ότι εκεί είναι πολύ πιο εύκολο για τους ομοσπονδιακούς προπονητές να παρακολουθούν από κοντά τις αθλήτριες που τους ενδιαφέρουν.

Μισανοίγουν οι ... κλειστές πόρτες !!!

Μέχρι τώρα ακούγαμε για τα κλειστά γυμναστήρια στην πόλη του Ηρακλείου σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ που παρέμεναν … ερμητικά κλειστά στην εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας νεολαία. Η επίσκεψη μας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και η συζήτηση για αυτό το θέμα με τους καθ’ ύλη αρμόδιους, δηλαδή τον Μιχάλη Κυρίτση, πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρη και τον καθηγητή Μιχάλη Ταρουδάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Λειτουργίας του Γυμναστήριου του Πανεπιστήμιου, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι με προσπάθεια και κατάλληλη μεθόδευση του θέματος μπορούμε να έχουμε επιτυχή αποτελέσματα.
Τόσο ο Μιχάλης Κυρίτσης όσο και οι Γιάννης Παλλήκαρης και Μιχάλης Ταρουδάκης είναι σε προσωπικό επίπεδο θετική και σε μια συνεργασία με την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και περιμένουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για να την φέρουν σε συζήτηση στην σύγκλητο.
Φαίνεται λοιπόν ότι σε πρώτη φάση θα υλοποιηθεί η πρόταση της ΕΚΑΣΚ για προπόνηση των ομάδων του Αναπτυξιακού Προγράμματος στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου στις Βούτες (κάτι ανάλογο θα γίνει και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τις Εθνικές Ομάδες) και πιθανόν από την νέα αγωνιστική περίοδο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Κρήτης.
Να λοιπόν που άρχισαν να μισανοίγουν οι πόρτες των αθλητικών εγκαταστάσεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και προς των εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας κόσμο της καλαθοσφαίρισης !

Δεν υπάρχουν σχόλια: