Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Μιχάλης Κυρίτσης : "Στην Ελλάδα έχουμε κτίσει ένα παλάτι πάνω στην άμμο"



Μιχάλης Κυρίτσηςπροπονητής - πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (19-5-09)

Ο παλαιός παίκτης του Παναθηναϊκού (4 πρωταθλήματα), προπονητής σε πολλές ομάδες στην Ελλάδα (3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο με Παναθηναϊκό και 1 πρωτάθλημα με Άρη), διευθυντής στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ελλάδος (ΣΕΠΚ) και σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κυρίτσης, που είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 9ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πανεπιστημίων που θα διεξαχθεί από 15-21 Ιουνίου στο Ηράκλειο, μίλησε στον Athletic Radio 104.2 fm και την εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” με τον Σταύρο Λυριντζάκη. Ο Μιχάλης Κυρίτσης αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα το Ελληνικό μπάσκετ. Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Μιχάλη Κυρίτση :

Σήμερα οι αθλητές έχουν βελτιωθεί στην σωματοδομή, ενώ και η προπονητική έχει κάνει άλματα σε σχέση με την παλαιά εποχή. Σήμερα star είναι ο προπονητής και όχι ο παίκτης, ενώ πολύ παίκτες έχουν γίνει ρομπότ.

Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να υποτιμούμε τον Έλληνα προπονητή κα να μην του δίνουμε δεύτερη ευκαιρία, ενώ εξυψώνουμε τον ξένο και έχουμε περισσότερη υπομονή μαζί του.

Στην Ελλάδα έχουμε ιδέες , ενθουσιασμό και οράματα, δεν έχουμε όμως οργάνωση και προγραμματισμό. Όταν λοιπόν παίζεις με χρήματα, κάνεις αλόγιστα έξοδα και δεν έχεις οργάνωση φθάνεις στα σημερινά φαινόμενα των Ελληνικών ομάδων με τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και να μην ξέρει κανένας με πόσες και με ποιες ομάδες θα ξεκινήσεις την νέα χρονιά.

Αν εξαιρέσουμε την ΕΟΚ και το Αναπτυξιακό της Πρόγραμμα κανένας άλλο δεν ασχολείται με τα νέα παιδιά. Παιδιά που διακρίνονται στις μικρές Εθνικές ομάδες μετά χάνονται και κανένας δεν ενδιαφέρεται για αυτούς, με αποτέλεσμα να ψάχνουν διέξοδο στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα έχουμε κτίσει ένα παλάτι πάνω στην άμμο. Βλέπουμε την Εθνική ομάδα και τις ομάδες των αδελφών Γιαννακόπουλων και Αγγελόπουλων και από εκεί και κάτω υπάρχει το χάος, με συνέπεια κάποια στιγμή να πέσουμε από τα σύννεφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: