Σάββατο 30 Μαΐου 2009

To Μαρούσι κέρδισε με 72-70 τον Άρη και έκανε το 2-2 !


πηγή : www.basketblog.gr

Στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών θα κριθεί το ποια τελικά θα είναι η ομάδα που θα πάρει το τρίτο εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, καθώς το Μαρούσι νίκησε σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 72-70 τον Άρη και ισοφάρισε σε 2-2. Η ομάδα των βορείων προαστίων επί 30 λεπτά είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο στην τελευταία περίοδο ο Άρης μετέτρεψε το παιχνίδι σε ντέρμπι για γερά νεύρα που κρίθηκε εν τέλει στη… ρουλέτα των ελεύθερων βολών. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία ώστε να ισοφαρίσουν και να πάνε στο "Αλεξάνδρειο" για να τα παίξουν όλα για όλα.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 35-28, 54-45, 72-70.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 5 (1), Κις 7, Χαραλαμπίδης 17 (4), Κουμπούρας 4, Χαφ, Στεφανίδης, Διαμαντόπουλος 2, Μαυροκεφαλίδης 11, Γλυνιαδάκης 6, Καϊμακόγλου 20 (1).
ΑΡΗΣ (Ματσόν): Κλαρκ 5 (1), Ράιτ 6 (1), Τσαλδάρης 13 (3), Μπετς 15, Νέλσον 16 (2), Αργυρόπουλος, Ηλιάδης 2, Γκαβέλ 4, Αγαδάκος 2, Μπάρλος 7 (1).

Χαρούμενος για την παρουσία των παικτών του ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος που χαρακτήρισε τις δύο νίκες επί του Άρη "μεγάλη επιτυχία". "Καταφέραμε και αντιστρέψαμε το αρνητικό κλίμα μετά την ήττα στο Αλεξάνδρειο. Ήρθαμε με πολλά προβλήματα όλη την εβδομάδα και αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έχει παίκτες με τεράστια αξία. Μας βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα που δεν ήταν καλός ο Άρης αλλά στη συνέχεια είχαμε άγχος. Πάντως το να διατηρείς το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είναι μεγάλο επίτευγμα και θέλει πολλή προσπάθεια" είπε και αναφερόμενος στο πέμπτο παιχνίδι δήλωσε:

"Ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αρκετή πίεση στο Αλεξάνδρειο ωστόσο όσο παίζεις με μια ομάδα τόσο τη μαθαίνεις στο τρόπο παιχνιδιού της".

O Αντρέα Ματσόν από την πλευρά του σχολίασε: "Όπως είχαμε πει τις προάλλες δουλέψαμε όλη τη σεζόν για το πλεονέκτημα έδρας και τώρα πάμε να παίξουμε για το πέμπτο παιχνίδι. Ο αγώνας για εμάς από την αρχή δεν πήγε καλά όταν και βρεθήκαμε να κάνουμε τρία λάθη χάνοντας με 11-0. Δεν έχουμε πίεση για το πέμπτο παιχνίδι, εμείς θα πάμε να τα δώσουμε όλα στην έδρα μας".

Την πίστη του πώς το Μαρούσι μπορεί να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα και να νικήσει τον Άρη μέσα στο Αλεξάνδρειο εξέφρασε ο Κώστας Καϊμακόγλου: "Ύστερα από μια πολύ κακή εμφάνιση στο προηγούμενο ματς θέλαμε τη νίκη στην έδρα μας, παίξαμε με πολύ ενέργεια και φτάσαμε στη νίκη. Την Τετάρτη πρέπει να εμφανιστούμε πολύ βελτιωμένοι, είναι ένα πολύ δύσκολο το ματς για εμάς καθώς ο Άρης είναι πολύ δυνατός στο γήπεδο του γιατί έχει τη βοήθεια του κόσμου του. Το κάναμε πέρσι και μπορούμε να το κάνουμε και φέτος. Η σημερινή μας εικόνα δείχνει τι πρέπει να αλλάξουμε, αν και συνολικά πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να έχουμε τύχη την Τετάρτη" δήλωσε ο φόργουορντ του Αμαρουσίου.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης είπε από την πλευρά του: "Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να τλειώσουμε τη σειρά, ωστόσο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και χάσαμε. Το Μαρούσι επέβαλε τον ρυθμό του και πάρα την προσπάθεια που κάναμε στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Οφείλουμε την Τετάρτη με τη βοήθεια του κόσμου να πάμε να πάρουμε το παιχνίδι στην έδρα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: