Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Α1 : o Ολυμπιακός κέρδισε με 74-70 τον Παναθηναϊκό και ελπίζει (1-2) !


πηγή : www.basketblog.gr

Ο Ολυμπιακός έχει σφυγμό και το πρωτάθλημα έχει ακόμα ένα (ίσως και δύο) αγώνες. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με 74-70, σ' ένα παιχνίδι όπου έκαναν 23 επιθέσεις παραπάνω, αλλά το άγχος (λογικό ήταν, κάτω από τις συνθήκες οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά τη βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ) δεν τους επέτρεψε να τις αξιοποιήσουν. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, όμως ήταν ανταγωνιστικός ως το τέλος και αυτό κάτι λέει. Μπορεί να λέει και πολλά, καθώς εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο και το πάνω χέρι, ο Ολυμπιακός όμως δικαιούται πλέον να ελπίζει...

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 36-39, 53-54, 74-70.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς, Χαλπερίν 5 (1), Τσίλντρες 23 (3), Πρίντεζης 11 (1), Βούισιτς 8, Τεόντοσιτς 5 (1), Πελεκάνος, Γκριρ 16 (2), Μπουρούσης 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 4, Νίκολας 4, Περπέρογλου, Φώτσης 6 (2), Μπατίστ 8, Διαμαντίδης 12 (2), Γιασικεβίτσιους 17 (2), Τσαρτσαρής 1, Πέκοβιτς 15, Χατζηβρέττας 3 (1), Σάκοτα.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού και από τη συμπαράσταση του κόσμου παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: "Ο κόσμος έδειξε υπομονή και μας βοήθησε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σε αυτούς και στους παίκτες. Είναι μια μεγάλη νίκη. Στο τελευταίο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου βρήκαμε ένα καλό ρυθμό και πήραμε διαφορά. Στη συνέχεια όμως χάσαμε το ρυθμό μας. Αυτό συνέβη και από τη στιγμή που χάσαμε τον Παπαλουκά. Είχαμε πολύ πίεση πριν από τον αγώνα, αλλά ευτυχώς αντιδράσαμε σωστά και τα καταφέραμε. Ήταν μια μεγάλη νίκη".

Από την πλευρά του, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τόνισε: "Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με εμάς ήταν τα επιθετικό ριμπάουντ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πολλές δεύτερες επιθέσεις κι αυτό τους βοήθησε να φτάσουν στη νίκη.

Ο Λιν Γκρίρ δήλωσε: "Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Η ομάδα μας έχει δέκα εφτά παίκτες. Ο καθένας από εμάς έχει τον ρόλο του. Αυτή τη φορά ήμουν εγώ που πήρα τις τελευταίες επιθέσεις. Την επόμενη φορά θα είναι κάποιος άλλος".

Ο Αντώνης Φώτσης, δήλωσε: "Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έφτασε δίκαια στη νίκη".

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς δεν θα καταφέρει να ενισχύσει την ομάδα του στον αγώνα του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" που τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, υποβλήθηκε σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος. Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα καθώς επιβεβαιώθηκε το διάστρεμμα δεύτερου βαθμού, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Θοδωρής Παπαλουκάς δεν θα είναι έτοιμος για να δώσει το παρόν στον τέταρτο τελικό, στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: