Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Athletic Press : Εξελίξεις σε "Ηράκλειο" και "Ιεράπετρα" !


Με 4 γεμάτες σελίδες μπάσκετ κυκλοφορεί σήμερα το Athletic Press σε όλα τα περίπτερα της Κρήτης. Με ρεπορτάζ για τον αγώνα του ΟΦΗ στην Καλαμαριά, με τις εξελίξεις στις ομάδες “Ηράκλειο” και Ιεράπετρα, με όλη την συνέντευξη που έδωσε (σε δύο μέρη) ο Μιχάλης Κυρίτσης στον Athletic Radio 104.2 fm, στην οποία αναφέρθηκε και στον ΟΦΗ και στον Βασίλη Ξημέρη και βέβαια με “τα μπασκετικά” σχόλια από όλη την Κρήτη. Παρακάτω παραθέτουμε το ρεπορτάζ από το περιοδικό για τις εξελίξεις σε “Ηράκλειο” και “Ιεράπετρα :

Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες σε “Ηράκλειο” και “Ιεράπετρα” ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιουνίου.

Στο “Ηράκλειο” μετά την επίσημη ανακοίνωση της συνέχισης της συνεργασίας με τον Μανόλη Δημητριάδη και τον βοηθό του Βασίλη Ράλλη και στην Γ΄ Εθνική, η Επιτροπή Μπάσκετ σε συνεργασία με τους δύο προπονητές της Ανδρικής ομάδας καταστρώνουν τα σχέδια τους για την νέα αγωνιστική περίοδο. Η διάταξη βέβαια της ΕΟΚ για τον περιορισμό των μεταγραφών των παικτών άνω των 30 ετών σε ένα, δημιούργησε κάποια προβλήματα αφού έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις με 2 παίκτες αυτής της κατηγορίας, όμως η μία μεταγραφή, που σίγουρα όπως έχουμε αναφέρει θα συζητηθεί πολύ αφού πρόκειται για παίκτη με μεγάλη εμπειρία σε ανώτερες κατηγορίες, φαίνεται να έχει κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αν όχι και ώρες. Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις της διοίκησης του συλλόγου και του Μανόλη Δημητριάδη με τους παίκτες της ομάδας που την οδήγησαν στην Γ’ Εθνική, ώστε να παρθούν αποφάσεις για το ποιοι από αυτούς θα συνεχίσουν. Πάντως όλοι θα προσπαθήσουν να τηρήσουν την αρχή του προέδρου Μανόλη Λουκαδάκη για Κρητικούς παίκτες στην ομάδα και όποιες ανάγκες για παίκτες από την υπόλοιπη Ελλάδα θα καλυφθούν με αυστηρά κριτήρια και με την σκέψη να μπορούν να βοηθήσουν με την παρουσία τους το μπάσκετ στην Κρήτη γενικότερα. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Μανόλης Δημητριάδης καθ όλη την προετοιμασία της ομάδας θα έχει στο ρόστερ (των περίπου 16 ατόμων) και 2 με 3 επιλεγμένα παιδιά από τις υποδομές (Παίδες και Εφήβους), ενώ και στην αγωνιστική περίοδο θα συμμετέχουν παιδιά από τις υποδομές στην ομάδα.

Στην Γυναικεία ομάδα του “Ηράκλειο” έχουν αρχίσει ήδη συζητήσεις με τις παίκτριες που έπαιζαν στην περυσινή ομάδα για να ξεκαθαριστεί ποιες από αυτές μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες πολύ αυξημένες αγωνιστικές απαιτήσεις στην Εθνική κατηγορία, ενώ συγχρόνως εξετάζονται και όλες οι περιπτώσεις αθλητριών από την Κρήτη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να έρθουν στην ομάδα. Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος όμως για να βοηθήσουν την ομάδα υπάρχουν και από παράγοντες και οι περιπτώσεις βέβαια αυτές εξετάζονται πολύ προσεκτικά από την Επιτροπή Μπάσκετ και την διοίκηση του συλλόγου.

Στην “Ιεράπετρα” τώρα άρχισαν ήδη οι συζητήσεις μεταξύ των παραγόντων της ανδρικής ομάδας για τα πλάνα και τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου, οριστικές όμως αποφάσεις θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου σε 15 περίπου ημέρες. Ο πρόεδρος πάντως Βαγγέλης Πλεξουσάκης συνεχίζει να ρίχνει όλο το βάρος στις μικρές ηλικίες σχεδιάζοντας από τώρα το πρόγραμμα για τις υποδομές και μάλιστα έχει αποφασίσει να στείλει 3 με 10 παιδιά σε καλοκαιρινά camp στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό, μελετώντας προσεκτικά όλες τις δυνατές περιπτώσεις που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: