Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

O Άρης διέλυσε το Μαρούσι με 82-57 και έκανε το 2-1 !


πηγή : www.basketblog.gr
Μόλις ένα βήμα από το να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2009-2010 βρίσκεται ο Άρης, που διέλυσε το Μαρούσι με 82-57 στο "Αλεξάνδρειο" και μετέτρεψε το σκορ της σειράς του μικρού Τελικού σε 2-1. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης πως είναι αποφασισμένοι να μην δώσουν το παραμικρό δικαίωμα στην Αθηναϊκή ομάδα να πιστέψει πως μπορεί να φύγει με το διπλό και τα κατάφεραν, πιάνοντας εξαιρετική απόδοση κυρίως στην άμυνα... Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώσουν το ραντεβού τους για το προσεχές Σάββατο, στο πλαίσιο του τέταρτου αγώνα της σειράς του μικρού τελικού, που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Διαιτητές: Ζαβλανός, Γκόντας, Καρακατσούνης
Τα δεκάλεπτα: 23-13, 40-29, 55-40, 82-57
ΑΡΗΣ (Ματσόν): Kλαρκ 6, Ράιτ 12 (2), Τσαλδάρης 5 (1), Μπετς 16, Νέλσον 16 (1), Αργυρόπουλος, Ηλιάδης, Γκαβέλ 12 (2), Σκορδίλης, Παπανικολάου 5 (1), Αγαδάκος 3, Μπάρλος 7.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 9 (1), Κις 5, Χαραλαμπίδης 1, Διαμαντόπουλος 2, Κουμπούρας 6 (1), Χαφ 3 (1), Παπαντωνίου 1, Μαυροειδής 2, Μαυροκεφαλίδης 4, Καλάθης 4, Γλυνιαδάκης 11, Καϊμακόγλου 9 (1).

Μετά από τη σπουδαία νίκη επί του Αμαρουσίου, ο Αντρέα Ματσόν ήταν ευχαριστημένος για όλα. Για την εμφάνιση της ομάδας του, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν όλοι οι παίκτες το παιχνίδι, αλλά και για την παρουσία του κόσμου στην εξέδρα και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. "Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συμπαράστασή του. Δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, κι αυτή την ατμόσφαιρα θέλουμε όταν παίζουμε εντός έδρας. Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, αλλά προσπαθήσαμε να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο παιχνίδι και τα καταφέραμε. Είχαμε καλύτερο ρυθμό και καλύτερη κυκλοφορία", τόνισε.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδειξε πικραμένος από τη βαριά ήττα και ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του. Ο προπονητής του Αμαρουσίου, αφού τόνισε την έλλειψη ψυχικών αποθεμάτων και επιλογών, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του: "Συγχαρητήρια στον Άρη για τη δίκαιη νίκη του. Δεν παίξαμε καλά, ενώ ο Άρης έπαιξε πολύ σκληρή άμυνα που σταμάτησε τη δική μας κίνηση που είναι και το όπλο μας. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για εμάς, καθώς δώσαμε δικαίωμα στον Άρη να προηγηθεί και παρά την προσπάθειά μας για να ανακάμψουμε ο Άρης διατηρούσε το προβάδισμα. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι. Είχαμε και δύο παίκτες που τραυματίστηκαν (σ.σ. ο Μαυροκεφαλίδης είχε τράβηγμα στον αχίλλειο τένοντα ενώ ο Μαυροειδής γύρισε το πόδι του) και δεν μπορέσαμε να τους αντικαταστήσαμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: