Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Β' Εθνική : μεγαλειώδης νίκη με 93-69 του ΟΦΗ στο ΒΑΚ επί του Αρκαδικού !


Β' Εθνική : ΟΦΗ - Αρκαδικός 93-69 (17-5-09) το τέλος


Β' Εθνική : ΟΦΗ - Αρκαδικός 93-69 (17-5-09) δηλώσεις προπονητών - Γιάννης Σμυρνιώτης (Αρκαδικός) , Γιώργος Βόβορας (ΟΦΗ)

Μαθηματικά εξασφάλισαν την άνοδο Αμύντας και Ίκαροι Σερρών που επικράτησαν της Αναγέννησης Φλόγας και Αίαντα Ευόσμου αντίστοιχα. Την επόμενη Κυριακή θα κριθεί μεταξύ Αρκαδικού, Λαυρίου, ΟΦΗ και Ίκαρου Καλλιθέας ποια θα ακολουθήσει στην Α2.

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης με τον Αμύντα να επικρατεί της Αναγέννησης Φλόγας με 89-78. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου έχει τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ στο τέλος υπήρξε ένταση στα αποδυτήρια μεταξύ ορισμένων παικτών των δύο ομάδων και με τον Αμύντας να αποχωρεί από το γήπεδο με συνοδεία της αστυνομίας.

Η…ανάβαση των Ίκαρων συνέπεσε με την συμπλήρωση 24 χρόνων από την πρώτη άνοδο της ομάδας, ως ΑΕ Σερρών στην Α Εθνική. Το συγκρότημα του Στάθη Καμαράκη νίκησε εύκολα τον Αίαντα και πραγματοποίησε φιέστα για να γιορτάσει την επιτυχία του.

Μόνο ντέρμπι δεν ήταν…αφού ο ΟΦΗ επικράτησε του Αρκαδικού με 93-69. Οι κρητικοί πραγματοποιώντας στην τρίτη περίοδο ένα επιμέρους σκορ 30-14 κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Με δύο ελεύθερες βολές του Νίκου Ψυλέα στο τέλος του παιχνιδιού το Λαύριο κατάφερε να πάρει το διπλό από το Δαϊς και χρειάζεται την ήττα του Ίκαρου Καλλιθέας την επόμενη αγωνιστική για να εξασφαλίσει την άνοδο.

Βήμα για την παραμονή της έκανε η Γουμένισσα που επικράτησε του Σπόρτιγκ με 87-73. Η ομάδα του Βαγγέλη Νίτση χρειάζεται νίκη επί του Παλαιού Φαλήρου την επόμενη αγωνιστική και ήττα της Αναγέννησης Φλόγας για να σωθεί, γιατί υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα αποτελέσματα:
Αναγέννηση/Φλόγα - Αμύντας 78-89
Δούκας - Λαύριο 71-73
Χαλκίδα - Απόλλων Καλ.
ΟΦΗ - Αρκαδικός 93-69
Ίκαρος Καλ. - Κομοτηνή 88-64
Πιερικός /Αρχέλαος - Π. Φάληρο 95-80
Γουμένισσα - Σπόρτιγκ 87-73
Ίκαροι Σερ. - Αίας Ευόσμου 62-49

Bαθμολογία (σε 29 αγων.): Αμύντας 51, Ίκαροι Σερ. 51, Ίκαρος Καλ. 50, ΟΦΗ 49, Λαύριο 49, Αρκαδικός 49, Κομοτηνή 44, Απόλλων Καλ. 44, Πιερικός/Αρχέλαος 43, Δούκας 43, Αίας Ευόσμου 43, Αναγέννηση/Φλόγα 41, Γουμένισσα 40, Σπόρτιγκ 35, Χαλκίδα 35, Π. Φάληρο 29.

Επόμενη αγωνιστική (24/05 - τελευταία) :Λαύριο – Αναγέννηση/Φλόγα, Αίας Ευόσμου – Δούκας, Αμύντας – Χαλκίδα, Απόλλων Καλ – ΟΦΗ, Αρκαδικός – Ίκαρος Καλ., Κομοτηνή – Πιερικός/Αρχέλαος, Π. Φάληρο –Γουμένισσα, Σπόρτιγκ –Ίκαροι Σερ.

Από τον αγώνα ΟΦΗ - Αρκαδικός

















(Στις φωτογραφίες αριστερά με τον πρώτο σκόρερ της Β' Εθνικής Γιάννη Μάνο και δεξιά οι προπονητές των δύο ομάδων Γιάννης Σμυρνιώτης - Αρκαδικός και Γιώργος Βόβορας - ΟΦΗ) και κάτω δεξιά οι απεσταλένοι από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και την Αρκαδική Τηλεόραση)

Το μεγάλο παιχνίδι στο κεκλεισμένων των θυρών ΒΑΚ ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Αρκαδικό ξεκίνησε χωρίς απουσίες για τις δύο ομάδες και τον πρώτο σκόρερ της Β’ Εθνικής Γιάννη Μάνο, που ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από γαστρεντερίτιδα (είχε εισαχθεί και στο νοσοκομείο) να βρίσκεται στην σύνθεση της ομάδας της Τρίπολης.

Στο 1ο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ (ξεκίνησε με Τσερκιτζόγλου, Τσακιρίδη, Παναγάκη, Βαγενά Χουλιάρα), έκανε ένα φοβερό ξεκίνημα και 8’ πριν το τέλος προηγήθηκε 9-0 και 6' 30" πριν το τέλος 13-2, ενώ με τρίποντο του Τσακιρίδη 6' πριν το τέλος η διαφορά έφθασε στους 12 (16-4), που ήταν και η μεγαλύτερη σε αυτήν την περίοδο, για να ισορροπήσει στην συνέχεια ο Αρκαδικός και με καλή απόδοση του Μαναβόπουλου να κλείσει η περίοδος με σκορ 24-19 για τον ΟΦΗ.

Στο 2ο δεκάλεπτο 5’ πριν το τέλος με δύο συνεχόμενα καλάθια του Χουλιάρα και τρίποντο του Παναγάκη η διαφορά ανέβηκε στους 13 πόντους (38-25), για να μειώσει ο Αρκαδικός 4’ 20” πριν το τέλος με δύο συνεχόμενα καλάθια του Μαναβόπουλου σε 38-29. Η διαφορά 30" πριν το τέλος έφασε στο μεγαλύτερο άνοιγμα της για τον ΟΦΗ στο α' ημίχρονο - 15 πόντοι - (46-31), όμως με ένα φάουλ του Σαμουρέλη πάνω στον Μαναβόπουλο και με την τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο παίκτης του ΟΦΗ για διαμαρτυρία (21" πριν το τέλος), με τις 4 εύστοχες βολές το σκορ έκλεισε 46-35 για τον ΟΦΗ.

Στο 3ο δεκάλεπτο με 2 τρίποντα του Τσακιρίδη και καλάθι του Χουλιάρα 7’ 40” πριν το τέλος η διαφορά έφθασε και πάλι τους 15 (54-39) και εκτοξεύθηκε στους 19 με 2 βολές του Τσακιρίδη και καλάθι του Βαγενά 5’ πριν το τέλος, για να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις 10" πριν το τέλος - 29 πόντοι η μεγαλύτερη στον αγώνα - (76-47) και να κλείσει η περίοδος με 76-49 και σκορ τρίτης περιόδου 30-14 !!!

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο με ένα σερί 0-7 ο Αρκαδικός 8’ 30” πριν το τέλος μείωσε σε 76-56 και σε 80-61 5’ πριν το τέλος, όμως ο ΟΦΗ ξέφυγε και πάλι με το σκορ 3’ πριν το τέλος να είναι 88-61, για να τελείωσει το παιχνίδι με 93-69.

Μεγάλη η σημερινή νίκη του ΟΦΗ, που κατάφερε να υπερκαλύψει και την διαφορά των 5 πόντων που είχε χάσει στον α’ γύρο (93-88) και να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες του για την 4η θέση. Όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ έπαιξαν καλά με κουφαίο και πάλι τον Αλέξη Τσακιρίδη που πέτυχε 32 πόντους με 4 τρίποντα. Στον Αρκαδικό ο Γιάννης Μάνος έπαιξε με μεγάλη δυσκολία, αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο λόγω γαστρεντερίτιδας και η απόδοση του επηρέασε όλη την ομάδα, παρά την μεγάλη προσπάθεια του Μαναβόπουλου.

Γιώργος Βόβορας (ΟΦΗ) και Γιάννης Σμυρνιώτης (Αρκαδικός)

Στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα με τους τραυματισμούς βασικών παικτών το τελευταίο διάστημα καθώς και το πρόβλημα με τον Γιάννη Μάνο που προέκυψε ξαφνικά μέσα στην εβδομάδα (γαστρεντερίτιδα) με αποτέλεσμα η ομάδα να έρθει στο Ηράκλειο με ελλιπή προετοιμασία και να χάσει καθαρά από ένα πολύ καλύτερο στο παιχνίδι αντίπαλο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε στην καλή απόδοση των Τσκερκιτζόγλου – Δελατόλα που είχαν αναλάβει την φύλαξη του Γιάννη Μάνου, ενώ όπως είπε είχε ζητήσει από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι και τα 40’ του παιχνιδιού. Τόνισε ότι οι ελπίδες για την 4η θέση είναι ελάχιστες, όμως οι παίκτες οφείλουν να δώσουν στην Καλαμαριά με τον Απόλλωνα τον καλύτερο τους εαυτό ώστε η ομάδα να πάρει την καλύτερη δυνατή θέση στην βαθμολογία, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο και θα γίνουν πολλές συγχωνεύσεις ή και αποχωρήσεις στις Εθνικές κατηγορίες, με αποτέλεσμα και ομάδες που ακολουθούν τις προνομιούχες θέσεις ανόδου στις ψηλότερες κατηγορίες να έχουν ελπίδες.

ΟΦΗ - Αρκαδικός 93-69
Διαιτητές: Ανδρικόπουλος - Μαγκλογιάννης.
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-35, 76-49, 93-69.
ΟΦΗ (Βόβορας): Τσερκιτζόγλου, Μπαρλάς 5 (1), Δελατόλας 5, Τσέλιος 6 (2), Τσακιρίδης 32 (4), Βαγενάς 10, Παναγάκης 17 (4), Χουλιάρας 13, Αποστολίδης, Λαγουδάκης, Φαρμάκης , Σαμουρέλης 5.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Μάνος 12, Κοψαύτης 4, Τσολάκης 8 (1), Ντιμπ 8 (1), Μαναβόπουλος 25, Σημαιόπουλος 4, Κουτσογιάννης 2, Μουτράν 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: