Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

"Τα Μπασκετικά" από το Athletic Press !


Με 3 σελίδες μπασκετικά θέματα κυκλοφόρησε σήμερα το περιοδικό Athletic Press, με το μεγάλο θέμα του χορηγού – βόμβα του Ηράκλειου (αναλυτικά το θέμα στην αμέσως προηγούμενη μας ανάρτηση). Μεταφέρουμε από το περιοδικό και τα σχόλια από μόνιμη την στήλη "Τα Μπασκετικά" που επιμελείται ο Σταύρος Λυριντζάκης (σήμερα στην εκπομπή του Μανόλη ΣαρρήΘύρα 8 στον Athletic Radio 104.2 fm (στις 8μμ) θα γίνει ανάλυση όλων των θεμάτων του μπάσκετ που αφορούν την Κρήτη) :


Τι τρίο Πατακός Δημήτρης – Ρυακιωτάκης Παντελής – Τούλης Νίκος φέτος παρακολούθησε (και ανάλυσε) πληθώρα αγώνων όλων των κατηγοριών και ηλικιών


***** Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται διάφορα περίεργα σενάρια για την Ιεράπετρα, που μιλούσαν για συγχώνευση με ομάδα του Ηρακλείου και αποχώρηση του προέδρου της ομάδας Βαγγέλη Πλεξουσάκη. Είναι φανερό ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα για την ομάδα της Ανατολικής Κρήτης. Οι στόχοι που έχουν θέσει οι παράγοντες του συλλόγου και βέβαια ο πρόεδρος, είναι μακροπρόθεσμοι και βασίζονται κατά κύριο λόγο πάνω στις υποδομές. Διότι οι άνθρωποι εκεί σκέπτονται υγιώς και ξέρουν πολύ καλά ότι οι άνοδοι σε μεγαλύτερες κατηγορίες δεν μπορούν να σταθούν μακροπρόθεσμα οικονομικά αν δεν υπάρχουν παίκτες από την περιοχή ή και την υπόλοιπη Κρήτη, για να στελεχώσουν την ομάδα.


***** Και βέβαια ο πρόεδρος της Ιεράπετρας Βαγγέλης Πλεξουσάκης όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει, αλλά ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα και πλάνα, που περιλαμβάνουν συμμετοχή παικτών των υποδομών στην ανδρική ομάδα, ενώ και στις μεταγραφές, σε όποιες θέσεις χρειάζονται, θα εξαντληθούν όλες οι περιπτώσεις νέων και ταλαντούχων παικτών από την Κρήτη.


***** Γιατί το θέμα δεν είναι πως να ανέβεις στην Β’ Εθνική ή στην Α2 κατηγορία. Το θέμα είναι πως θα διατηρηθείς εκεί και τι θα κερδίσει ο τόπος σου. Διότι είναι εύκολο αν έχει τα χρήματα να βρεις παίκτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και να ανέβεις μέσα σε 2 με 3 χρόνια κατηγορίες, το θέμα όμως είναι μέχρι πότε θα βρίσκεις χρήματα για να στηρίζεις ομάδες που βασίζονται μόνο στις μεταγραφές.


***** Άλλωστε όλοι θυμόμαστε το παράδειγμα του “Ηράκλειο” τα προηγούμενα χρόνια και την κατάρρευση της ομάδας σαν χάρτινος πύργος μόλις αποσύρθηκε ο βασικός χρηματοδότης. Νωπά είναι ακόμα τα παραδείγματα του ΑΓΟΡ τις 2 τελευταίες αγωνιστικές περιόδους και των "Δειλινών" στην φετινή σεζόν. Πόσοι παίκτες από τις υποδομές της Ομάδας του Ρεθύμνου και των Δειλινών πήραν χρόνο συμμετοχής στις Εθνικές κατηγορίες ; Και τα πολλά χρήματα που δόθηκαν τι προσέφεραν ;


***** Αυτά τα ξέρουν πολύ καλά οι σημερινοί παράγοντες στο “Ηράκλειο” και για αυτό προσπαθούν οι κινήσεις τους να είναι μετρημένες. Ακόμα και η μεταγραφή – βόμβα που ετοιμάζουν την έχουν σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοηθούν από αυτήν και οι αθλητές των υποδομών και των ακαδημιών του συλλόγου. Αρκεί βέβαια να κλείσει (σήμερα αναμένονται εξελίξεις) θετικά το θέμα με τον μεγάλο χορηγό, με τον οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές συζητήσεις αθόρυβα και με μεγάλη μεθοδικότητα.


*****Στον Εργοτέλη οι παράγοντες του συλλόγου πανηγύρισαν έξαλλα τον μοναδικό φετινό τίτλο τους, που έχει όμως ιδιαίτερη αξία αφού τον κέρδισαν σε μια κατηγορία που είναι συνυφασμένη με το μέλλον, τους Νέους Άνδρες. Ο Σπύρος Καρλάφτης έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής ακόμα και σε αθλητές της κατηγορίας των Παίδων και αυτό είναι κάτι που σίγουρα μακροπρόθεσμα θα φέρει σημαντικά οφέλη στον ιστορικό σύλλογο.


***** Στα "Δειλινά" πάντως τα πράγματα είναι δύσκολα μετά τις αποχωρήσει παραγόντων και παικτών. Ο Γιάννης Κόκκινος βέβαια επέστεψε στην παλαιά του ομάδα με στόχο την αναδιοργάνωση της και ίσως να τον ακολουθήσουν και παίκτες που είχε στον Χερρονάσιο, που και αυτός αντιμετωπίζει αρκετά διοικητικά προβλήματα.


***** Η νέα γενιά των προπονητών των μικρών Εθνικών Ομάδων διακρίνεται για το ήθος της και την μεγάλη όρεξη που έχουν για δουλειά και διακρίσεις. Γιώργος Βλασσόπουλος στους Εφήβους, Γιώργος Δοξάκης στους Παίδες και Νίκος Τούφας στους Παμπαίδες, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για μεγάλες μελλοντικές επιτυχίες. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές οργώνουν την Ελλάδα για να δουν ταλέντα από όλα τα μέρη της χώρας και βασική τους μέριμνα (και άγχος) είναι αν μην τους ξεφύγει κανένα παιδί που θα μπορούσε να προσφέρει στο άθλημα και στις Εθνικές Ομάδες.


***** Και βέβαια αυτό που και οι τρείς προπονητές συστήνουν είναι πέρα από την τεχνική εκγύμναση, να δουλεύουν τα παιδιά σωστά το σώμα τους σε ατομικό επίπεδο και να έχουν όσο γίνεται περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αγώνες. Άλλωστε και ο γιατρός (ορθοπεδικός – χειρούργος) που μίλησε στο camp των επίλεκτων αθλητών της ΕΟΚ στην Σπάρτη, τόνισε στα παιδιά ότι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στο τρίπτυχο : καλογυμνασμένο σώμα – καλή διατροφή – προστασία του σώματος και αποφυγή επιπόλαιων τραυματισμών.


***** Στο “Ηράκλειο” πάντως μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης στους Παμπαίδες Α’ και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εκεί από τον Μανόλη Σηφομιχελάκη, πολλά παιδιά από άλλες ομάδες έχουν εκδηλώσει τον ενδιαφέρον να μεταγραφούν στον σύλλογο. Με τα νέα αυτά λοιπόν δεδομένα και με ορατό το ενδεχόμενο ο Σηφομιχελάκης να έχει του χρόνου και την ομάδα Παίδων του συλλόγου, ο ιστορικός σύλλογος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα μετά από αρκετά χρόνια για την κατάκτηση την επόμενη αγωνιστική περίοδο του τίτλου του Πρωταθλήματος Παίδων Κρήτης, που οδηγεί την ομάδα και σε Πανελλήνιους Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: