Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Το μπάσκετ έχει το δικό του ΦΑΝΑΤΙΚΟ κοινό !


πηγή : www.basketblog.gr

Το μπάσκετ και φέτος (ειδικά φέτος) είναι σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις όλων των ηλικιών και κυρίως των νέων, σύμφωνα με τα στατιστικά περί αθλητισμού. Μπορεί κάποιοι να επιμένουν στα περί του βασιλιά των σπορ και στη σύγκριση ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όμως ο πίνακας που θα δείτε -και αφορά τα ποσοστά τηλεθέασης των αγώνων από την αρχή της σεζόν- τους διαψεύδει. Το μπάσκετ έχει το δικό του ΦΑΝΑΤΙΚΟ κοινό.

Τα μεγάλα ντέρμπι, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα, κατέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά (π.χ. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 23,6%, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 21,5%, Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 12,9%). Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως το νεανικό κοινό που παρακολουθεί συστηματικά αγώνες μπάσκετ φτάνει το 15% ακόμα και το 18%. Τεράστιο νούμερο, σε ένα target group που ενδιαφέρει όλες οι εταιρίες.

Αν σε αυτά τα στοιχεία προσθέσετε και το γεγονός ότι το μπάσκετ παραμένει διαχρονικά το άθλημα που φέρνει σταθερά (και χωρίς να μας… ντροπιάζει) επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο (είτε ομαδικά, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων), έχετε την εικόνα του αθλήματος που ταιριάζει όσο κανένα στον Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: