Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Χαμός στην Β' Εθνική για 3η και 4η θέση !


πηγή : www.basketblog.gr

Δυο αγωνιστικές απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος και έξι ομάδες διεκδικούν την άνοδο στην Α2. Αμύντας και Ίκαροι Σερρών βρίσκονται αγκαλιά με την άνοδο, ενώ ο Ίκαρος Καλλιθέας και Αρκαδικός έχουν το πρώτο λόγο, με Λαύριο και ΟΦΗ να ακολουθούν περιμένοντας το στραβοπάτημά τους.

Το μεγάλο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής διεξάγεται στην Κρήτη, με τον ΟΦΗ να υποδέχεται κεκλεισμένων των θυρών τον Αρκαδικό. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν δύο νίκες για να ανέβουν κατηγορία, ενώ οι Κρητικοί έχουν πιο δύσκολο έργο και ΜΟΝΟ με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούν να διεκδικήσουν την 3η θέση. Ο ΟΦΗ πλεονεκτεί του Αμύντα, αλλά φαντάζει δύσκολο να ισοβαθμίσουν. Έχει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια από τους Ίκαρους Σερρών και τον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ υστερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Λαύριο.

Ο Αμύντας πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση/Φλόγα, η οποία χρειάζεται άλλη μία νίκη για να σωθεί. Αντίθετα, η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου χρειάζεται μία νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α2 κατηγορία (έχοντας, πάντως, εύκολο έργο στην τελευταία αγωνιστική).

Μία νίκη χρειάζονται για να πανηγυρίσουν την άνοδο και οι Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι φιλοξενούν τον αδιάφορο βαθμολογικά Αίαντα Ευόσμου. Το Λαύριο ευνοείται στις περισσότερες ισοβαθμίες και θέλει να κάνει το 2/2, αρχίζοντας από το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με το Δούκα. Ο Ίκαρος Καλλιθέας υποδέχεται την Κομοτηνή, επιδιώκοντας να κάνει την πρώτη από τις δύο νίκες που του εξασφαλίζουν την άνοδο στην Α2, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Φιέστα ετοιμάζει ο Πιερικός Αρχέλαος στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι με το Παλαιό Φάληρο, για να γιορτάσει την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ η Γουμένισσα καλείται να αντιμετωπίσει τον Σπόρτιγκ σε ένα παιχνίδι που χρειάζεται μόνο τη νίκη.

Αναλυτικά η αγωνιστική:
Ιωνίας Διαβατών (17:00) Αναγέννηση/Φλόγα - Αμύντας
Δούκα (17:00) Δούκας - Λαύριο
Κανήθου (17:00) Χαλκίδα - Απόλλων Καλ.
Βαρδινογιάννειο (17:00) ΟΦΗ - Αρκαδικός
Εσπέρου (17:00) Ίκαρος Καλ. - Κομοτηνή
Κατερίνη (17:00) Πιερικός /Αρχέλαος - Π. Φάληρο
Γουμένισσα; (17:00) Γουμένισσα - Σπόρτιγκ
ΔΑΚ Σερρών (17:00) Ίκαροι Σερ. - Αίας Ευόσμου

Bαθμολογία (σε 28 αγων.): Αμύντας 49, Ίκαροι Σερ. 49, Ίκαρος Καλ. 48, Αρκαδικός 48, Λαύριο 47, ΟΦΗ 47, Κομοτηνή 43, Απόλλων Καλ. 42, Δούκας 42, Αίας Ευόσμου 42, Πιερικός/Αρχέλαος 41, Αναγέννηση/Φλόγα 40, Γουμένισσα 38, Σπόρτιγκ 34, Χαλκίδα 34, Π. Φάληρο 28.

Δεν υπάρχουν σχόλια: