Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Α2 : μεγάλο παιχνίδι στο Ρέθυμνο ανάμεσα σε ΑΓΟΡ και Ηρακλή !

πηγή : www.basketblog.gr
Το κυρίως …μενού της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α2, …σερβίρετε αύριο (Σάββατο), με έξι πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, ενώ, η αυλαία πέφτει την Κυριακή με την αναμέτρηση Ξάνθη Ίκαροι Σερρών. Από τα αυριανά ματς ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Δράμας και της Κρήτης.
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5.30 μ.μ, εκτός από αυτό του Μετς (3 μ.μ).

Αμύντας - Ίκαρος / Έσπερος 65-74
Στο "τηλεοπτικό παιχνίδι της Παρασκευής" με κορυφαίο τον έμπειρο Αλέξη Φαλέκα, ο Ίκαρος/Έσπερος πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Υμηττού, επικρατώντας του μαχητικού Αμύντα με 74-65. Έτσι, η ομάδα της Καλλιθέας έφτασε τις εννέα συνεχόμενες νίκες και προσωρινά, βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Διαιτητές: Μάνος - Ανδρικόπουλος - Τεφτίκης.
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-34, 45-50, 65-74.
ΑΜΥΝΤΑΣ (Σορώτος): Ζούπας 7, Μπάρμπας, Σαμοθράκης 6 (2), Μούκας, Μπούτρος 3, Τζέμης 1, Παγώνης 13 (1), Δορκοφίκης 16, Αγγελόπουλος 4, Λαζαρίδης 7 (1), Μουμούρης 6 (1), Γιανναλέτσος 2.
ΙΚΑΡΟΣ / ΕΣΠΕΡΟΣ (Λυκογιάννης): Λάκσα 2, Φαλέκας 15 (3), Καράμπουλας 7, Πολυτάρχου 4, Λιούις 13, Κερασοβίτης 12 (1), Καρασταμάτης, Τζιάλλας, Κατιάκος 7, Κατούφας, Πετροδημόπουλος 14.


ΡΕΘΥΜΝΟΗΡΑΚΛΗΣ: Ίσως το τελευταίο του …χαρτί, παίζει το Ρέθυμνο, κόντρα στον πρωτοπόρο Ηρακλή. Οι Κρητικοί πρέπει να πάρουν τους δύο βαθμούς αν θέλουν να συνεχίσουν να ελπίζουν στην άνοδο, όμως το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο απέναντι στην ποιοτική και ιδιαίτερα αποτελεσματική ομάδα του "Γηραιού". Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη δεν έχει την …πολυτέλεια για άλλους χαμένους βαθμούς και θέλει πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά ανόδου.
"Όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και σε αυτό με τον Ηρακλή, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Δεν φοβόμαστε τον Ηρακλή και για να φτάσουμε στη νίκη θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% σε ολόκληρο το παιχνίδι", δήλωσε στην "Κρητική Επιθεώρηση", ο κινητήριος …μοχλός της περιφέρειας του Ρεθύμνου, Γιώργος Κουκάς και πρόσθεσε: "Τη νίκη θα την πάρει, η ομάδα που θα εμφανιστεί περισσότερο συγκεντρωμένη και στα 40’ λεπτά".
Η προετοιμασία των Κρητικών ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα, μετά από αρκετό καιρό. Ο Νίκος Καραγιάννης έχει κανονικά στην διάθεση του και τον Θέμη Κουπίδη, ο οποίος ξεπέρασε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στην ωμοπλάτη.
Οι ιθύνοντες του συλλόγου περιμένουν αύριο την θερμή στήριξη του κόσμου και σύμφωνα με την έντονη κινητικότητα που υπάρχει στην ζήτηση των εισιτηρίων, το "Μ. Μερκούρη", αναμένεται κατάμεστο.
ΚΑΟΔ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Οι δύο …ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, αναμετρώνται με έπαθλο μια θέση στην πρώτη τριάδα. Οι γηπεδούχοι είναι αλώβητοι στην έδρα τους και …τρέχουν ένα σερί επτά νικών. Ο Αρκαδικός πάντως θα …χτυπήσει το ματς, το οποίο αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΟΦΗ: Έστω και χωρίς Κακιούζη Μικαλάουσκας, το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά έχει τον πρώτο λόγο. Οι "ροσονέρι" είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι τον τελευταίο καιρό και όσο και αν παλέψει ο ΟΦΗ (που χρειάζεται πάση θυσία τους βαθμούς), δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. Το ματς θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ και θα υπάρχουν "ζωντανές" συνδέσεις με την εκπομπή "Κερκίδα του Σαββάτου" της ΕΤ-1.
Με τη φράση «δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε παιχνίδια» ο Βαγγελης Βλαχος περιγράφει το πώς αντιμετωπίζουν στο μπάσκετ του ΟΦΗ,το εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου(3μμ) με το Παγκράτι. «Παίζουμε με μια καλή ομάδα αλλά οφείλουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτό. Χρειαζόμαστε νίκες για να πετυχουμε το στόχο μας» επισημαίνει ο τεχνικός του ΟΦΗ,ο οποίος πάντως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.
ΑΙΓΑΛΕΩ – ΔΑΦΝΗ: Ο πρώτος από τους αρκετούς …τελικούς που θα ακολουθήσουν για το Αιγάλεω. Κόντρα στην γρήγορη και νεανική Δάφνη, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τους ουραγούς, οι οποίοι θα στερηθούν της βοήθειας του κόσμου τους (κεκλεισμένων των θυρών).
ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ : Οι δύο …συνονόματοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη, καθώς βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι πολλά σκαλιά παραπάνω και ασφαλώς είναι το μεγάλο φαβορί για τη κατάκτηση της νίκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. – ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Ανοικτό παιχνίδι αναμένεται στην Πάτρα, μεταξύ δύο ιδιαίτερα επιθετικών ομάδων. Όποιος βάλει τα περισσότερα θα κερδίσει, με την Ολυμπιάδα να έχει σαφώς περισσότερο άγχος από την πιο ...άνετη Νήαρ.
ΞΑΝΘΗ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Είναι το παιχνίδι που κλείνει την αυλαία της 15ης αγωνιστικής, καθώς θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 5.30 μ.μ. Στο Βόρειο ντέρμπι, τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, καθώς οι δύο ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο και το …χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: