Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ιεράπετρα - Μαρίνος Γαϊτανάκης : "και μόνο που φτάσαμε ως τον τελικό για εμάς είναι σαν να το έχουμε πάρει" !


πηγή : εφημερίδα "Ανατολή"
Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ομάδα μπάσκετ του Λασιθίου κατάφερε να φτάσει σε έναν τελικό πρωταθλήματος και βρίσκεται σαράντα λεπτά μακριά από την κατάκτηση του τίτλου το οποίο δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα του νομού μας (σ.σ. Λασιθίου).
Φυσικά μιλάμε για την εφηβική ομάδα του ΑΟ Ιεράπετρας, η οποία έκανε μια εκπληκτική χρονιά στο β’ όμιλο του πρωταθλήματος, δείχνοντας την ανωτερότητα της στα περισσότερα από τα παιχνίδια τα οποία έδωσε, γνωρίζοντας μια μόλις ήττα και αυτή στο αδιάφορο βαθμολογικά εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη.
Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν δούμε πως οι παίκτες του ΑΟΙ είναι μικρότεροι ηλικιακά από τους αντιπάλους τους, αλλά μέσα στο παρκέ φαινόταν το ακριβώς αντίθετο. Όλα αυτά, χάρη στην πολύ καλή και συστηματική δουλειά που γίνεται εδώ και τρία χρόνια από τον προπονητή των παιδιών Μαρίνο Γαϊτανάκη, ο οποίος μίλησε στην «ΑΝΑΤΟΛΗ» για την επιτυχία της ομάδας του και όχι μόνο.
Ο νεαρός τεχνικός ξεκίνησε λέγοντας για το ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας αυτής «το βασικό είναι ότι τα παιδιά αυτά δουλεύουν μαζί τρία χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι και πλέον είναι ένα γκρουπ ομογενοποιημένο και αυτό είναι που τους έκανε φέτος να φτάσουν μέχρι τον τελικό, παρά τη διαφορά ηλικίας που υπήρχε με τους αντιπάλους». Οι παίκτες της Ιεραπετρίτικης ομάδας ήταν δυο χρόνια μικρότεροι απ’ ότι επιτρέπεται να είναι στο πρωτάθλημα των εφήβων όπως μας είπε ο κ. Γαϊτανάκης «εμείς αγωνιστήκαμε στο πρωτάθλημα με παιδιά μικρότερα σε ηλικία απ’ ότι οι υπόλοιπες ομάδες, γεννημένα το 1993 και το 1994, ενώ οι περισσότεροι αντίπαλοι είχαν παίκτες του 1991, 1992 και 1993 και βέβαια έχει μεγάλη διαφορά ένα παιδί του 1991 που είναι σχεδόν άνδρας σε σχέση με ένα του 1993 που είναι ακόμα παιδί».
Για το αν περίμεναν φέτος αυτή την πορεία ο προπονητής του ΑΟΙ είπε «Δεν περιμέναμε φέτος να πάμε τόσο καλά. Τα ίδια παιδιά πέρυσι είχαν βγει 7οι και είχαν υποβιβαστεί από την α’ κατηγορία του παιδικού και φυσικά η βελτίωση τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής».
Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το επίπεδο του πρωταθλήματος και αν έπαιξε και αυτό ρόλο, λέγοντας μας «το επίπεδο στο κρητικό μπάσκετ δεν είναι υψηλό και βασικό πρόβλημα είναι το σχολείο αφού τα παιδιά του 1991 είναι στην πρώτη τους χρονιά στο πανεπιστήμιο, ενώ αυτά του 1992 βρίσκονται στην τρίτη λυκείου και φυσικά δεν υπάρχει τόσος χρόνος για το μπάσκετ. Υπάρχουν πάντως καλοί προπονητές στην Κρήτη που όμως δεν μπορούν να δουλέψουν όπως μπορούν και θέλουν».
Βασικό για την βελτίωση των παιδιών είναι τα παιχνίδια όπως μας είπε χαρακτηριστικά «τα παιδιά δεν έχουν τους αγώνες που θα έπρεπε στο ενεργητικό τους και δεν υπάρχει συναγωνισμός. Όταν εμείς έχουμε να δώσουμε δώδεκα παιχνίδια τη χρονιά και τα τέσσερα από αυτά τα κερδίζουμε στα χαρτιά 20-0 καθώς είμαστε κάπως μακριά σαν πόλη και οι περισσότερες ομάδες δεν έρχονται. Γι’ αυτό και βάλαμε αυτά τα παιδιά της εφηβικής ομάδα και στην ανδρική, ώστε να έχουν συνεχώς παιχνίδια».
Για την επιλογή των παιδιών από τις ομάδες της Ιεράπετρας μας είπε «το υλικό στην Ιεράπετρα είναι συγκεκριμένο. Υπάρχουν 60-70 παιδιά τα οποία μοιράζονται σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ και δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε».
Τέλος, για τον τελικό της Δευτέρας με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου ο οποίος είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες γεννημένους το 1992 και έναν του 1991 (Στίκας) ο οποίος ήρθε με μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ και μάλιστα βρίσκεται και στην 12άδα της ανδρικής ομάδας στην Α2, ο Ιεραπετρίτης τεχνικός δήλωσε «Το Ρέθυμνο έχει μια πολύ καλή ομάδα, τόσο στους έφηβους, όσο και στους παίδες και στους παμπαίδες. Στόχος μας φυσικά είναι η νίκη, πηγαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι με πολύ καλή ψυχολογία, θέλουμε πολύ το κύπελλο, αν και μόνο που φτάσαμε ως τον τελικό για εμάς είναι σαν να το έχουμε πάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: