Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΔΚΑΚ : "Σοβαρά επεισόδια στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Χανίων" !


Ανακοίνωση Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης (Πέμπτη 21-1-10) :

"Με την εν λόγω ανακοίνωση θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το φίλαθλο κοινό για κάποια δυσάρεστα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 18/1/2010 σε αγώνα εργασιακού πρωταθλήματος του Δήμου Χανίων μεταξύ των ομάδων “Ηλεκτροεμπορική/Λούπασσης Homes – Τσόντος ΑΕ”.
Όπως πληροφορηθήκαμε απ’ τις υποβληθείσες εκθέσεις αλλά και τις κατ’ ιδίαν αναφορές των διαιτητών του συγκεκριμένου παιχνιδιού, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού ο αθλητής-αρχηγός και προπονητής της πρώτης ως άνω ομάδος, έβρισε χυδαία τον α’ διαιτητή και μετά το τέλος του αγώνα πήγε άνανδρα πίσω απ’ την πλάτη του, τον κλώτσησε στο πόδι κι όταν ο συνάδελφος γύρισε τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Με πολύ κόπο ο β’ διαιτητής και παίκτες των δύο ομάδων κατάφεραν τελικά να τον απομακρύνουν ο οποίος παρ’ όλα αυτά συνέχισε – σε έξαλλη κατάσταση – να βρίζει, να απειλεί και να κλωτσά ότι έβρισκε στο πέρασμα του.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω παίκτης έτυχε της ηθικής συμπαράστασης των συμπαικτών του, οι οποίοι κατ’ εξακολούθηση ισχυρίζονταν ότι, σε περίπτωση που παρακρατήσει ο διαιτητής το δελτίο του «θα έχει κακά ξεμπερδέματα». Η συνέχεια των γεγονότων αυτών δόθηκε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, όπου ο συνάδελφος μας κατέθεσε επώνυμη καταγγελία κατά του άνω ατόμου.
Το εξαιρετικά δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι, τα γεγονότα αυτά συνέβησαν σε παιχνίδι εργασιακού πρωταθλήματος, το οποίο έχει σαν αποκλειστικό σκοπό τη διασκέδαση εργαζόμενων πολιτών και την ευγενή άμιλλα, χωρίς υπερβολές κι εντάσεις.
Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ο Σύνδεσμος μας δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση, βιαιοπραγία και χειροδικία (ή ακόμη και η απόπειρα της) εις βάρος των διαιτητών-μελών του. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε καταλυτικά στην πάταξη των κρουσμάτων βίας που παρουσιάζονται κατά καιρούς στα γήπεδα της Κρήτης, προστατεύοντας έτσι τα μέλη μας απ’ την ανοησία και την ατιμωρησία κάποιων.

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΔΚΑΚ αποφάσισε ομόφωνα όπως:

----- Συλλέξει όλο το υλικό του παιχνιδιού (φύλλο αγώνα, εκθέσεις διαιτητών) το οποίο θα διοχετεύσει στην εισαγγελία Χανίων για τις περαιτέρω ενέργειες της. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του σχετικού νόμου περί βίας σε αθλητικούς χώρους ασκείται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη.
----- Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενημέρωσε τη διοργανώτρια αρχή (Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Χανίων) ότι δεν θα διαιτητεύσει κανένα μέλος του Συνδέσμου αγώνα της ομάδας μπάσκετ “Ηλεκτροεμπορική/Λούπασσης Homes”, ο αρχηγός της οποίας προκάλεσε τα επεισόδια.
----- Αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στους φορείς των δύο ως άνω επιχειρήσεων.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε τα παραπάνω αυστηρά μέτρα για να προστατεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών-μελών μας, αλλά και την ποιότητα του αθλήματος που τόσο πιστά υπηρετούμε. Ας ελπίσουμε ότι η ενέργεια μας αυτή θα αποτρέψει την επανεμφάνιση παρόμοιων, απαράδεκτων φαινομένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: