Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το “Ηράκλειο” βραβεύει μια μεγάλη “ενεργή” αθλητική οικογένεια !

Η οικογένεια Στεφανάκη σε πλήρη σύνθεση : Καλλιόπη, Ιωάννα, Αντώνης, Ελένη και ο Γιάννης !



Δήλωση Μανόλη Λουκαδάκη
προέδρου “Ηράκλειο” Ο.Α.Α στο Kretaworlbasket : “στο πρόσωπο της Καλλιόπης και του Γιάννη τιμούμε το νέο ανδρόγυνο που συνδυάζει με θυσίες και κόστος από την προσωπική του ζωή υψηλό αθλητισμό και οικογένεια πρότυπο, σε μια εποχή που οι περισσότερες πατροπαράδοτες αξίες τείνουν να εκλείψουν εντελώς και που με την εν γένει ζωή τους στον αθλητισμό και στην κοινωνία αποτελούν πρότυπα για την νέα γενιά των αθλητών”.



Σε μια πρωτότυπη αλλά γεμάτη σημασία και νοήματα κίνηση, προχώρησαν ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του “Ηράκλειο” Ο.Α.Α, βραβεύοντας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Κυριακή 24-1-10, τον αθλητή της Ανδρικής ομάδας μπάσκετ Γιάννη Στεφανάκη και την αθλήτρια της Γυναικείας ομάδας Καλλιόπη Νισταζάκη, που είναι ανδρόγυνο και το σημαντικότερο έχουν και … 3 παιδιά ! Και βέβαια αξίζει τον κόπο να ψάξει κανείς στο χώρο του Μπάσκετ Πανελλήνια για να δει αν υπάρχει άλλη παρόμοια περίπτωση ενεργών αθλητών στις Εθνικές κατηγορίες !

Για όσους βέβαια γνωρίζουν τον Μανόλη Λουκαδάκη, ξέρουν πολύ καλά την σημασία και την βαρύτητα που δίνει ο πρόεδρος του “Ηράκλειο” στον θεσμό της οικογένειας, κάτι το οποίο βέβαια διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα από τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την δική του. Και στο “Ηράκλειο” απέδειξαν ότι καμιά φορά από μια απλή κίνηση μπορεί να προκύψουν σπουδαία μηνύματα με ιδιαίτερη σημασία για την πολύ δύσκολη σημερινή εποχή που ζούμε.

Καλλιόπη Νισταζάκη και Γιάννης Στεφανάκης. Δύο νέοι άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή σε κερδίζουν με τον ήρεμο χαρακτήρα τους και το χαμόγελο τους και βέβαια με το πάθος που μιλούν για την μεγάλη κοινή αγάπη τους, το Μπάσκετ, μέσα από το οποίο άλλωστε και γνωρίστηκαν. Τον Γιάννη και την Καλλιόπη, πέρα από τα γήπεδα, τους βλέπαμε το καλοκαίρι πολλές φορές σε μια αγαπημένη παραλία της Χερσονήσου και θυμόμαστε ότι πάντα είχαν μαζί τους και τα 3 μικρά τους παιδιά, μαζί βέβαια με τα απαραίτητα για την ηλικία αυτή … συμπράγκαλα (κουβαδάκια, σωσίβια, ποτιστήρια κλπ), που κουβαλούσε πάντα σε μια μεγάλη τσάντα ο Γιάννης, θυμίζοντας μας δικές μας παλιές εποχές. Η Ελένη γεννήθηκε το 2004, η Ιωάννα το 2005 και ο Αντώνης το 2007 !

Ο Γιάννης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1980 και ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στην ΓΕΗ. Συνέχισε σε Εργοτέλη, ΟΦΗ, Λευκάδα, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Λαύριο και το 2009 επανήλθε στο Ηράκλειο.
Η Καλλιόπη Νισταζάκη γεννήθηκε το 1981 και ξεκίνησε στο Ηράκλειο το 1994. Συμμετείχε στην μεγάλη ομάδα του συλλόγου το 2000, ενώ το 2004 μετακινήθηκε στην Λευκάδα ακολουθώντας τον Γιάννη και έχοντας ήδη ένα παιδί ηλικίας 3 μηνών. Ξεκίνησε και πάλι στο Ηράκλειο το 2009 και στην Α2.

Γνωρίστηκαν το 1999 σε μια προπόνηση στην Αλικαρνασσό. Το 2000 κάνει μια μεγάλη χρονιά η Καλλιόπη στην Β' Εθνική με το "Ηράκλειο" και κλείνει με τον Αστέρα Εξαρχείων, που ήταν στην Α1 και είχε βγει στην Ευρώπη. Ο Γιάννης συζητάει με ομάδες των Αθηνών στην Α2, ο ΟΦΗ όμως δεν του δίνει μεταγραφή και έτσι τα παιδιά μένουν στο Ηράκλειο και αρραβωνιάζονται. Παντρεύτηκαν το 2003 και έχουν αρκετούς κουμπαρους από το Μπασκετικό χώρο. Γιώργος Δοκιμάκης (Δειλινά), Ανυφαντάκης Μιχάλης (ΓΕΗ - Δειλινά), Πατακός Δημήτρης (ο γνωστός) και Ντικάκη Μαρία (από την εποχή των κορασίδων).

Πετύχαμε τα δύο παιδιά σπίτι τους σε μια αλλαγή βάρδιας, δηλαδή τον Γιάννη ερχόμενο από την προπόνηση της Ανδρικής ομάδας (5μμ – 8μμ) και την Καλλιόπη ετοιμαζόμενη να πάει στην προπόνηση της Γυναικείας (8:30μμ – 10:30μμ). Η Καλλιόπη είχε κάνει το μεγαλύτερο μέρος της … προετοιμασίας, ο Γιάννης θα τα … απασχολούσε μέχρι τον γυρισμό της μαμάς και μετά μαζί θα τα βάλλουν για ύπνο.

Πως αισθανθήκατε όταν μάθατε την απόφαση του “Ηράκλειο” να σας βραβεύσει σαν μια αθλητική οικογένεια υπόδειγμα τους ρωτήσαμε. “Περίεργα και άβολα στην αρχή” απάντησε ο Γιάννης, “αφού δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Εμείς έχουμε συνηθίσει πια αυτό τον τρόπο ζωής και δεν θεωρούμε ότι επιτελούμε κάτι σπουδαίο, ώστε να μας αξίζει μια τόσο μεγάλη τιμή από ένα από τους πλέον ιστορικούς στον χώρο του αθλητισμού σύλλογο της Κρήτης και όχι μόνο”. “Έκπληξη” απάντησε με την σειρά της η Καλλιόπη, ενώ όπως τόνισαν και οι δύο "τώρα αρχίζουμε σιγά – σιγά να συνειδητοποιούμε τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει το "Ηράκλειο" μέσα από αυτήν την κίνηση του βραβεύοντας μέσα από εμάς τους γονείς - ζευγάρι αθλητές που προσπαθούν στην δύσκολη σημερινή εποχή που ζούμε να συνδυάσουν υψηλό αθλητισμό, οικογένεια και παιδιά".

Τα δύο παιδιά συνεχίζουν να κάνουν όνειρα για το αθλητικό τους μέλλον, θεωρούν ότι για μεν τις Γυναίκες λόγω και της αναδιάρθρωσης είναι δύσκολη η παραμονή της ομάδας στην Α2 αν και το αξίζει, για δε τους Άνδρες η άνοδος στην Β' Εθνικη είναι εφικτή. Για το μέλλον του Μπάσκετ στην Κρήτη είναι απαισιόδοξοι, αφού όπως τονίζει ο Γιάννης δεν γίνεται σωστή δουλειά και σχεδιασμός στις υποδομές και οι έχοντες την ευθύνη δεν "ζορίζουν" τους αθλητές ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. "Όταν ήμουν 14 ετών βρισκόμουν μέσα στους αθλητικούς χώρους και προπονιόμουν σε όλους τους τομείς (φυσική κατάσταση - γυμναστήριο - ατομική προπόνηση - τακτική κλπ) πάνω από 8 ώρες την ημέρα, ενώ σε αυτήν την ηλικία έπαιζα ήδη και στην ανδρική ομάδα της ΓΕΗ", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Από τους ελάχιστους Κρητικού παίκτες που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες, πόσοι από αυτούς επανδρώνουν Κρητικές ομάδες ;" αναρωτιέται.

"Απέτρεψες ποτέ τον Γιάννη να κάνει βήματα εκτός Κρήτης βάζοντας σαν ανάχωμα την οικογένεια και τα παιδιά", ρωτήσαμε την Καλλιόπη. "Όχι μόνο δεν τον απέτρεψα αλλά σε κάποιες δύσκολες αποφάσεις (Λευκάδα, Λαύριο κλπ) ήμουν εγώ εκείνη που τον ενθάρρυνα να προχωρήσει κάνοντας στην συνέχεια και οι δύο υπερπροσπάθεια για να είμαστε όσο γίνεται πιο μεγάλο διάστημα όλοι μαζί κοντά" !

Όσο αφορά το μέλλον των 3 παιδιών τους, Καλλιόπη και Γιάννης θέλουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό ("θα μας κακοφανεί αν συμβεί το αντίθετο" λένε χαρακτηριστικά), ενώ δηλώνουν ότι θα είναι όσο κοντά τους χρειάζεται, όπως έκαναν και οι δικοί τους γονείς και για αυτό τους ευγνωμονούν. Τέλος τονίζουν ότι το ρόστερ της οκογένειας τους ... έχει κλείσει !

Δεν υπάρχουν σχόλια: