Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Νίκος Παππάς - αρχηγός Εθνικής Εφήβων : "ουσιαστικά η μεταγραφή μου στην Μπιλμπάο έκλεισε στο Mannheim της Γερμανίας" !


Ο Νίκος Παππάς μιλώντας πριν λίγο στο Kretaworldbasketαπό από την Ρόδο (αγωνίζεται με τον Κολοσσό στην Α1), θυμήθηκε με συγκίνηση την συμμετοχή του με την Εθνική Εφήβων U18 στο τουρνουά του Mannheim (MVP της διοργάνωσης) και την κατάκτηση της πρώτης θέσης ανάμεσα στις 16 ισχυρότερες χώρες στον κόσμο, αφού όπως τόνισε “το γήπεδο ήταν καθημερινά γεμάτο από Έλληνες που μας ενθάρρυναν και οι οποίοι πανηγύρισαν έντονα την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο παγκόσμιο τουρνουά στο οποίο έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους όλοι οι ειδικοί και άνθρωποι από το ΝΒΑ και ουσιαστικά η δική μου μεταγραφή στην Ισπανική Μπιλμπάο έκλεισε εκεί. Για μένα και τα 3 μεγάλα μετάλλια της Εθνικής Εφήβων (σ.σ Mannheim – Ευρωπαϊκό Πύργο – Παγκόσμιο Νέα Ζλανδία) έχουν την ίδια βαρύτητα, ξεχωρίζω όμως κάπως το αργυρό στο Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας λόγω των ειδικών συνθηκών που υπήρχαν”. Αναφερόμενος στην πορεία του στον Κολοσσό ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων δήλωσε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος και πιστεύει ότι στον δεύτερο γύρο στην Α1 τόσο η ομάδα του όσο και ο ίδιος θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Ο πρωτομάστορας των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής Εφήβων Γιώργος Βλασσόπουλος μιλώντας σήμερα στο Kretaworldbasket για το Mannheim αναφέρει ότι “ουσιαστικά σε αυτό το τουρνουά, που είναι ένα μικρό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Εθνική Εφήβων έδειξε για πρώτη φορά τι μπορεί να πετύχει στην συνέχεια. Η συμμετοχή μας ήταν πολύ σημαντική γιατί εκεί η ομάδα απέκτησε χημεία και έπαιξε 7 παιχνίδια με μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις σε αυτήν την κατηγορία, που την βοήθησαν πολύ στην προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό στην Πύργο”.
Αναφερόμενος τώρα με την σειρά στις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας αναφέρει ότι “η κάθε μια από αυτές έχει την δική της ομορφιά και την δική της αξία. Στο Ευρωπαϊκό στον Πύργο παίζαμε σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο με 3.500 κόσμο και με τις πλατείες γεμάτες, ενώ υπήρχε πολύ μεγάλη τηλεθέαση και ενδιαφέρον στην απευθείας μετάδοση των αγώνων και όλα αυτά σφραγίστηκαν από ένα χρυσό μετάλλιο. Στο Mannheim κάθε ημέρα 2.000 ομογενείς βρισκόταν στο γήπεδο και λαχταρούσαν να δούνε την ομάδα της χώρας τους, βοηθώντας αφάνταστα με την παρουσία τους. Και στο Παγκόσμιο ήρθε η καταξίωση και η δικαίωση των προσπαθειών μας, ενώ αποδείξαμε ότι η μέχρι τότε πορεία αυτή της ομάδας δεν ήταν τυχαία και περιστασιακή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: