Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α' Κρήτης : το μεγάλο ντέρμπι

Μαμάδες και Μπαμπάδες, που τους συναντάμε τα τελευταία 3 - 4 χρόνια ανελλιπώς στα γήπεδα, με κρύο - βροχή και ήλιο, από την Σητεία μέχρι τα Χανιά, σε αντίθεση με τους "ανύπαρκτους και εξαφανισμένους διαχρονικούς και τους ... Μουζαχεντίν τους " !

Τρείς "συνοδοιπόροι" στην προσπάθεια αναγέννησης του Κρητικού Μπάσκετ σε επίπεδο υποδομών : Ζαϊμης - Χριστοδούλου - Σκάνδαλος !

Δύο από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία των Παμπαίδων Α’ συναντήθηκαν την Κυριακή στην Αλικαρνασσό στα πλαίσια του Β’ γύρου του Πρωταθλήματος Κρήτης (Α' φάση). Ο Εργοτέλης κέρδισε για δεύτερη φορά το Ηράκλειο και έδειξε ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για φέτος σε αυτήν την κατηγορία. Η δουλειά που έχει ξεκινήσει ο Αλέξης Χριστοδούλου τα τελευταία χρόνια στις υποδομές του Εργοτέλη αρχίζει να αποδίδει καρπούς και σε επίπεδο τίτλων.
Από την άλλη βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι το Ηράκλειο με τον Μανόλη Σηφομιχελάκη, είναι ο μοναδικός σύλλογος που θα έχει 2 ομάδες στο Final Six της κατηγορίας, το Ηράκλειο 1 και το Ηράκλειο 2, κάτι που σίγουρα είναι μοναδικό και βέβαια μπαίνει το ερώτημα τι σύνολο θα παρουσίαζε ο σύλλογος αν είχε μόνο μια ομάδα στην τελική φάση , χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μπορεί εύκολα φέτος να αμφισβητηθεί όπως αναφέραμε παραπάνω η υπεροχή του Εργοτέλη.
Τέλος θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε να δούμε στο Final Six και τις 2 άλλες αήττητες (εκτός τον Εργοτέλη) ομάδες των άλλων ομίλων, την Ιεράπετρα και τον ΑΓΟΡ, που κάνουν και αυτές πολύ μεγάλη δουλειά στις υποδομές τα τελευταία χρόνια !

Εργοτέλης 1 - Ηράκλειο 1 58 - 45
Διαιτητες : Φλίγκος - Πετρόπουλος

Οκτάλεπτα: 14-8, 11-12, 10-09, 23-16.

Εργοτέλης 1 (Χριστοδούλου Α.):
Σκάνδαλος Γ. 6(1), Χατζηανέστης 2, Καρουζάκης, Κοκολάκης 5, Χριστοδούλου, Σκάνδαλος Χρ. 18, Σπανός 9, Ζαίμης 10, Μυλωνάς, Παπαδογιαννάκης, Χατζάκης, Κρουσταλάκης 8.
Ηράκλειο 1 (Σηφομιχελάκης Μ): Βιδάκης 3, Κριτσωτάκης 2, Χαρωνιτάκης 1, Μαλλιωτάκης 6, Μουρέλος, Λυριντζάκης 12(2), Φραγκιαδάκης 6, Κολαρετάκης, Καλατζής 13(1), Παπαδούλης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: